מסעדה חדשה של אייל שני, ועוד אחת שהיא לא אוכל-רחוב, ועוד בישראל – זה בפני עצמו כבר מרגש אותנו, אבל הפעם שני לוקח כיוון חדש ומפתיע בשיתוף פעולה ראשון עם ליין מסיבות הגייז פאג. השילוב הזה מביא לסצנת האוכל מקום שבולט בשטח, עוד לפני שהעפנו מבט על התפריט: פסנתר קלאסי לצד פסל של סוס פוני, ספות קטיפה, תקרה בסגנון בארוקי ובר בסגנון שנות ה-60 - הכל ביחד בא לסמן שגילה וננסי היא לא עוד מסעדה.

מלנזאנה של אייל שני (צילום: לין לוי, mako אוכל)
מלנזאנה בדיוק כמו בטרטוריות משפחתיות באיטליה | צילום: לין לוי, mako אוכל
עוגת כרוב על פי אייל שני (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פרוסת עוגת כרוב שבילתה 24 שעות בתנור | צילום: לין לוי, mako אוכל

אחרי טיזינג של כמה שבועות בהם המקום נפתח להרצה שקטה לחברים בלבד, שלשום (שני) המסעדה אירחה בפעם הראשונה סועדים מן המניין. גילה וננסי ממוקמת בקומה הראשונה של מלון PLAY בגן החשמל, ויש לה רחבה גדולה לישיבה בחוץ וגם בר ושולחנות בחלל הפנימי. במקום נכח צוות גדול של עובדים וניכרה הנכונות של כולם לתת לשירות, לדאוג להכל ולייצר אווירה.

התפריט של גילה וננסי כתוב בשפתו וברוחו המוכרת של אייל שני, והוא מחולק למנות עם לחם, ירקות, דגים וקטגוריה נוספת שנקראת פרה תרנגולת לולו (אמרנו לכם שזה כתוב באייל-שנית מדוברת).

פיצה בצל בלונד וגספצ'ו קרם ענני עגבניה בגילי וננסי (צילום: לין לוי)
גילה וננסי | צילום: לין לוי

פתחנו עם גספצ'ו קרם ענני עגבנייה (44 שקלים), פיצה בצל-בלונד עם צלפים, אנשובי, פלפלים סודנים, מרווה וזיתי קלמטה, שהיא למעשה פוקצ'ה עגולה ויפה ללא רוטב (78 שקלים), פרוסת עוגת כרוב (63 שקלים) שהיא - בדיוק כמו שהיא נשמעת - פרוסה של כרוב שבושל במשך 24 שעות וקיבל מרקם של עוגה אבל שמר על טעמו ככרוב, לטעמינו די דומה לכל כרוב מבושל שמכינות בבית הסבתות; ועגבנייה מפותלת - העגבנייה האייקונית של השף, שבתפריט מקדישים 15 מילים (ספרנו) לתאר אותה. בפועל מדובר בעגבנייה טעימה מאוד עם שמן זית, שמתומחרת ב-55 שקלים. לא קל לעיכול. טעמנו גם שניצל מלנזנה קלאסי של חציל עם פרמזן ומוצרלה, עטופים בפירורי לחם ונחים על רוטב עגבניות מושלם (57 שקלים), מסוג המנות שפוגשים בטרטוריות משפחתיות באיטליה. עוד בתפריט - סלט כללי מניצוצות הבריאה האלוהית (58 שקלים), תפוח אדמה מלא בעצמו (44 שקלים) וסופט קלאב סנדוויץ' בתוספת צ'יפס (72 שקלים).

מתוך נבחרת המנות הבשריות של אייל שני בגילי & ננסי (צילום: לין לוי, mako אוכל)
טרטר מעולה ומח עצם מושלם | צילום: לין לוי, mako אוכל
גילי וננסי מבפנים (צילום: לין לוי, mako אוכל)
אווירת קברט | צילום: לין לוי, mako אוכל

בגזרת הדגים התפריט מציע שרימפס קוקטייל (110 שקלים ל-4 יחידות), מינוט סטייק סלמון (83 שקלים) וריזוטו פארו עם שרימפס, קלמרי ושחלות עגבניות (120 שקלים), וגם את המנה שאנחנו אכלנו - 4 וריאציות של סרדין: צלחת אובאלית גדולה (בכללי, לא תמצאו פה יציאות כמו כרובית בנייר אפיה כמו בצפון אברקסס לפני 15 שנה) ועליה 4 סרדינים בודדים, כל אחד עשוי בשיטה שונה. לצד הסרדינים נחים טוסט קטן מלחם לבן, ביצה קשה ושליכטה קטנה של חמאה לבנה (98 שקלים). המנה הזו הייתה הכי מתחכמת והכי פחות מוצלחת מבין המנות שטעמנו: סרדין אחד היה ללא טעם ודי אנמי, השני מלא בעצמות קשות, השלישי מטוגן ודי מוזר והאחרון - כבוש בעדינות ודווקא טעים ממש.

4 וריאציות של סרדין על פי אייל שני (צילום: לין לוי, mako אוכל)
4 וריאציות של סרדין | צילום: לין לוי, mako אוכל
עוגת שוקולד ערומה של אייל שני (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קינוח מושלם ונטול קמח | צילום: לין לוי, mako אוכל

בגזרת הבשרים התפריט מציע ויטלו טונאטו קלאסי (97 שקלים), שאטובריאן עטוף ברוטב ברנייז חם – המנה הכי יקרה בתפריט (345 שקלים), פילה תרנגולת צלוי בקונסומה (93 שקלים) וסטייק אנטרקוט (67 שקלים ל-100 גרם). אנחנו אכלנו טרטר פילה פרה על עצם מח צלויה, מנה יפה ומרשימה שבה הבקר הקצוץ דק דק מעורבב עם איולי ובצל, קצוץ דק דק גם הוא (95 שקלים).

לקינוח אכלנו על חשבון הבית עוגת שוקולד "עירומה" עם קצפת ניטרלית עשויה ללא רבב. מנה נטולת קמח ומושלמת לסיום הארוחה. לסיכומו של דבר, גילה וננסי היא מסעדה שנראית כמו מועדון קברט ומייצרת אווירה מסתורית ומסקרנת שמזמינה הפתעות. השירות טוב, המוזיקה כיפית, המחירים סבבה ואם מראש לא תבנו על פסגות קולינריות – תוכלו ליהנות מיופי של ארוחה במקום שאנחנו צופים שיהיה הכי חם בעיר.

גילה וננסי. לבונטין 8, תל אביב יפו. טלפון: 0779386190.. שני-שישי מ-18:00 ועד אחרון האורחים