זמן קצר בלבד חלף מאז סגירתה המפתיעה של מסעדת בליני שפעלה במתחם סוזן דלאל היפהפה בנווה צדק בתל אביב. 24 שנים פעלה שם בליני ונסגרה לאחר אי אילו שינויי בעלות ובעקבות הקשיים הרבים להפעיל מסעדה בימינו בישראל. כל זה כמובן לא מונע מיזמים חדשים להיכנס לתמונה ולמבנה המהמם בו שכנה המסעדה ולנסות להצליח בו עם פרויקט קולינרי חדש.
המקום החדש נקרא קורדרו (Cordero), וכמו בליני, גם המסעדה הזאת שומרת על קשר עם המטבח האיטלקי, אבל מרחיבה את היריעה למדינות נוספות במערב אירופה כמו צרפת וספרד. קורדרו, בת 140 מקומות ישיבה, תהיה פעילה להרצה במתכונת מצומצמת עד לתחילת מרץ.
במקום עושים שימוש בטאבון גדול שמוצב במסעדה וכן במעשנת בשרים. קורדרו מציעה שני סוגי תפריטים: תפריט א לה קארט סטנדרטי ממנו ניתן לבחור מה שרוצים, ותפריט טאפאסים למי שמעוניין בארוחה קלילה יותר או רוצה לנסות כמה מנות מבלי להתחייב לארוחה מלאה.
בין המנות כאן ניתן למצוא אפשרויות כמו נתחי טונה אדומה בעישון קר שמוגשת עם אנדיב, אספרגוס, ארוגולה, גבינת פקורינו, עגבניות מיובשות, גרידת לימון ושמן זית (75 שקלים); דג ים מעושן עם עוגת גבינה מלוחה, תפוחי אדמה אפויים, בוטרגו וצנונית (75 שקלים); ומנת מולים חריפים בסגנון ספרדי ברוטב אניס עם ירקות שורש וקרם שומר (65 שקלים).
בין המנות העיקריות ניתן למצוא פה אופציות כמו ביף בורגיניון - לחי בקר בבישול ארוך עם ירקות שורש ופונדאנט תפוחי אדמה (98 שקלים); קדרת פירות ים עם רוטב בויאבז (118 שקלים); ולחם ספרדי עם ממרח עגבניות ושום, בשר טלה בבישול ארוך ועגבניות מיובשות (115 שקלים).
גם העיצוב ותפריט היין של המקום שומרים על נאמנות לקונספט המערב אירופאי וגם תפריט הקינוחים כמובן, שכולל אפשרויות קלאסיות כמו טארט או סיטרון; פלאן גבינה; מילפיי; או פלטת גבינות למחי שמחפש לסגור ארוחה כמו צרפתי אמיתי (45-52 שקלים לקינוח, 132 שקלים לצלחת גבינות גדולה).
נראה כי בתקופה האחרונה הבישול האירופאי הקלאסי שקצת נעלם מהנוף חזר למיינסטרים הישראלי. בכך קורדרו חוברת למסעדות כמו קפה נורדוי והוטל דה ויל הצרפתיות, או מסעדת פאן קון מנטקה החדשה שהרבה מהאוכל בה מתבסס על המטבח הספרדי העשיר.
קורדרו. יחיאלי 6, תל אביב. 03-5178486. ראשון-שישי 18:00-00:00. לא כשר