יום הולדת 25 למסעדת שצ'ופק, תל אביב

לכבוד יום ההולדת מציעה המסעדה לאורך כל חודש פברואר מבצעים על אלכוהול ומנות במחיר 25 שקלים. בין המנות: דג ים עם ג'ינג'ר, שמן זית, לימון, בצל וכוסברה; מרק פירות ים על בסיס ציר דגים עם פירות ים, נבטים ושום מטוגן; וקרם ברולה קומתיים - שכבות של קרם ברולה וניל וטוויל בצק עלים מקורמל.

שצ'ופק. בן יהודה 256, תל אביב. 03-5441973

יום הפיצה בסילו, חולון

המסעדה מציעה תפריט מיוחד בהשראת רשת העבר פיצה מטר, שיוגש ב-2-9 בפברואר. בתפריט: פיצה אנטונייה עם רוטב עגבניות מעושן, צ'וריסוס, גמבות, בטטה, בצל סגול, שום קונפי ומוצרלה (75 שקלים); ואנדראה בוצ'לי - פיצה עם רוטב שמנת פסטו, סלמון כרובית, זוקיני, מוצרלה, ארוגולה ופרמזן (77 שקלים).

לפרטים

תפריט חורף באוסקר וויילד

הרשת מציעה תפריט חורף עם מנות כמו עראייס עם סלסת פיקו דה גאיו, טחינה, איולי קארי וסחוג אדום (48 שקלים), המבורגר בקר כפול עם צ’יפס (56 שקלים), כריך פרגית במרינדה אירית עם בצל מטוגן ופסטו פטרוזיליה (55 שקלים) ונקניקיות איריות עם תפוחי אדמה ובצל מטוגן (59 שקלים).

לפרטים

חגיגות עשור, סושיאל קלאב (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
חגיגות עשור, סושיאל קלאב | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

חגיגות עשור בסושיאל קלאב, תל אביב

המסעדה חוגגת עשור ומארחת מבחר שפים שיבשלו ארוחות מיוחדות עם שף המסעדה. הערב הראשון יתקיים ב-11 בפברואר ויתארח בו שרון כהן משילה, בשבוע לאחר מכן יתארח מיכאל גרטופסקי מביסטרו מיכאל ולאחר מכן עומר מילר ושפים נוספים.

סושיאל קלאב. רוטשילד 45, תל אביב. 03-5601114

בראנץ' חדש במלון פוליהאוס, תל אביב

על גג מלון פוליהאוס מציעים ארוחת בראנץ' חדשה שתוגש בימי שישי בלבד, בשעות 10:00-16:00. הארוחה כוללת מבחר לחמים וממרחים בעבודת יד, ומנות עיקריות כמו סלט פילה בקר עם עגבניות שרי, ארוגולה, בצל סגול, צ'ילי, פרמזן וויניגרט הדרים; פורל מעושן בקרואסון חמאה עם תרד טורקי, ביצה חצי קשה, ממרח אגוזים והולנדייז; וקלאב קרואסון ובו חזה עוף בסו-ויד, מיונז ביתי, חרדל, עגבנייה, בצל סגול, ארוגולה, גבינת אמנטל, תפוצ'יפס וירקות שורש. מחיר הארוחה לסועד: 95 שקלים.

Polihouse by Brown Hotels. נחלת בנימין 1, תל אביב. 03-7105000 שלוחה 0

 תפריט חורף חדש בדוד ויוסף דאון טאון, תל אביב

המסעדה מציעה תפריט חורף עם מנות כמו חציל שרוף עם עגבניות מרוסקות, פלפל חריף, מיקס עשבים, גבינת סנט מור, פיסטוקים ודבש (64 שקלים); רביולי גבינות וחצילים עם ריקוטה פרמזן, אורגנו מיובש, עגבניות טריות מרוסקות ושום קונפי (82 שקלים); וחזה ברווז עם חסה, מלפפון, שעועית ירוקה, כרישה, שקדים, בזיליקום ופונזו (79 שקלים).

דוד ויוסף דאון טאון. מונטיפיורי 21, תל אביב. 03-6040036

כנאפה גלידה בגולדה (צילום: דרור עינב,  יחסי ציבור )
כנאפה גלידה בגולדה | צילום: דרור עינב, יחסי ציבור

תפריט חורף בגולדה

רשת הגלידריות מציעה קינוחים חדשים, ביניהם כנאפה גולדה (27 שקלים), שוקובננה - פרלינים של שוקולד חלב וקרם בננה (16 שקלים), סופלה שוקולד עם כדור גלידה, קצפת ורוטב שוקולד (45 שקלים) וסחלב בטעמים כמו אוראו או פיסטוק (18 שקלים).

לפרטים

תפריט עסקיות חורף חדש במסעדת טיבי'ס, חוות ורד הגליל

בימות השבוע מציעים במסעדה תפריט עסקיות חדש ובו מנות כמו סקלופיני עוף ברוטב חרדל וצלפים על פירה וירקות צלויים (98 שקלים); טורטליני ממולא בבשר שורט ריב בבישול ארוך, עם קרם דלעת וציר בשר (92 שקלים); ולינגוויני שום וירקות ירוקים (49 שקלים).

טיבי'ס. חוות ורד הגליל. 04-6330885

סדנת בשר במסעדת הטרקלין, תל אביב

ב-4 בפברואר תיערך בטרקלין סדנת בשרים ובה יוצעו מנות כמו ווגיו יפני - נתחי שייטל מבשר ווגיו שגדל ברמת הגולן; פורטרהאוס - נתח מסינטה ופילה מיושנים על העצם; וסביצ'ה בקר ועשבי תיבול מנתחי סינטה קצוצים עם עשבי תיבול ופיסטוקים. מחיר הסדנה והארוחה: 350 שקלים לסועד.

הטרקלין. היכל התלמוד 4, תל אביב. 03-5660013

תפריט חדש, טקסס ברביקיו (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
תפריט חדש, טקסס ברביקיו | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

מיקום ותפריט חדש לטקסס ברביקיו, תל אביב

המסעדה עוברת מרמת החייל למיקום חדש בדרום תל אביב, ומציעה גם תפריט חדש. בין המנות: עוף קריספי ברוטב סרירצ'ה-מייפל על ופל בלגי, נתחים מהמעשנה לפי משקל, נקניקיית בקר מעושנת עם חרדל וואסבי, כריך סמאשבורגר וכריך עוף מטוגן.

רביעיית פלורנטין. דרך שלמה 43 , תל אביב. 03-6768661

מיקום חדש למיט קיטשן, תל אביב

מסעדת הבשר מיט קיטשן עברה לנמל תל אביב וצירפה לשורותיה שף בשם הראל עמרם. בין המנות החדשות: פולנטה מתירס טרי עם פטריות מוקפצות ביין לבן ותימין; רביולי עגבניות שרופות עם לב חציל, רוטב שום לימוני ותבשיל תרד טורקי עם עגבניות קונקסה; וסינטה נברסקה עם פירה תפוחי אדמה, שום קונפי, גזר בצבעים וארטישוק ירושלמי.

מיט קיטצ'ן. יוסף יקותיאל 4, ביתן 27, נמל תל אביב

פסטיבל מרקים במסעדת אצה, עפולה

המסעדה מציעה עד סוף חודש פברואר מרקים מיוחדים, ביניהם טום קא גאי - מרק עם ציר עוף, חלב קוקוס, עלי קפיר ליים ולמון גראס; מרק תירס תאילנדי עם נטיפי ביצה; מרק חמוץ-חריף עם אצות, כוסברה וירקות; ומרק שורשים כתום. המחיר: 15 שקלים למנה.

אצה. יהושע חנקין 16, עפולה. 04-6401885

תפריט שורשים, קלארו (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
תפריט שורשים, קלארו | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

תפריט שורשים במסעדת קלארו, תל אביב

המסעדה מציעה מיום ראשון תפריט חדש על בסיס ירקות שורש. בין המנות: גזרים צבעוניים עם ויניגרט גזר, שמן אגוזים ואגוזי לוז מסוכרים (56 שקלים); קולרבי עם תרד טורקי, קרם בצל, שקדים פרוסים ורוטב קיסר (62 שקלים); תמנון צרוב עם כרישה, תפוח אדמה ננסי, שורש סלרי ובייקון (86 שקלים); וקינוח סברינה סלק עם קרם יוגורט ומרקחת סלקים (48 שקלים).

קלארו. הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, תל אביב. 03-6017777

תפריט חדש במסעדת ארטישוק, בית אלפא

בין המנות בתפריט החדש: לזניה עם מנגולד וגבינות (72 שקלים), פלפלוני טינקרבל ממולאים בגבינת עיזים על יוגורט, נענע ופסטו בצל ירוק (39 שקלים), מאפה קדאיף ממולא בטטה ובצל מקורמלים עם פטה, גבינת עיזים וריקוטה עם ביצת עין (69 שקלים) ופאי תפוחים עם גלידה וניל-קוקוס, רוטב תפוחים ופקאן סיני (42 שקלים).

ארטישוק. מתחם תחנת הדלק בית אלפא. 04-9938895

מנות חדשות בסוליקה, תל אביב

בין המנות החדשות: חמין עם חיטה, שעועית לבנה, ביצה, תפוחי אדמה, בשר וקוקלה - קציצת סולת טוניסאית (49 שקלים ל-100 גרם); פקילה - תבשיל שעועית עם מנגולד ובשר מהמטבח הטוניסאי (19.90 שקלים ל-100 גרם); צלי בקר עם פטריות ברוטב יין אדום (17 שקלים ל-100 גרם); וארטישוק ממולא בבשר ברוטב עגבניות (18 שקלים ליחידה).

סוליקה. איינשטיין 7, תל אביב. 03-9595525; מרכז שוסטר, אבא אחימאיר 19, תל אביב. 03-7988588

ארוחת גריל בבנדיקט

רשת המסעדות מציעה בחודש פברואר ארוחות גריל עם מנות כמו גריל אנטרקוט במשקל 300 גרם עם  תפוחי אדמה, אספרגוס, ביצת עין ורוטב שמנת חרדל; גריל בווארי ובו שתי נקניקיות בקר והודו עם גאודה, פלפל לבן ופפריקה מתוקה; גריל צרפתי עם מדליוני כבד אווז צלויים על פרנץ' טוסט פרמזן, אגס מבושל ביין וזעפרן; וגריל צמחוני ובו דלורית צלויה ברוטב ברביקיו ביתי, שעועית ירוקה, תפוחי אדמה, ביצת עין, עלי רוקט, בצל סגול וסומאק.

לפרטים: 03-6868657

גסטון סטייק האוס, איירפורט סיטי (צילום: אסף קרלה,  יחסי ציבור )
גסטון סטייק האוס, איירפורט סיטי | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

גסטון סטייק האוס, מסעדה חדשה באיירפורט סיטי

בגסטון מציעים נתחים שעברו תהליך יישון של בין 17-21 ימים. בין המנות בתפריט: טאליאטה עם פילה בקר, ארוגולה ופרמזן ברוטב בלסמי ויין אדום;  כבד אווז עם קרם סלרי, יין אדום ואספרגוס; נתח יומי משתנה ברוטב מייפל וברבון אמריקאי; ושאטובריאן במשקל 400 גרם.  

גסטון. הנגב 5, מתחם האיירפורט סיטי. 08-9265775

בר אוכל חדש לאחים אבידן, הרצליה

קבוצת אבידן פתחה בר אוכל בשם מוניציפל בבניין העירייה בהרצליה. בין המנות: פיש אנד צ’יפס עם נתחי דג מצופים בתערובת פאנקו; צ'יפס פולנטה עם איולי בזיליקום וראגו פטריות; סלט קיסר עם לבבות חסה, איולי קיסר, ארטישוק צלוי, קרוטונים של חלה ופרמזן מגורדת; ובאן בורגר - לחמניות מאודות עם המבורגר אנטרקוט, איולי פטרוזיליה, עגבניות צלויות וצ'יפס בטטה.

מוניציפל. בן גוריון 22, הרצליה