בורקס לוינסקי מגיע ליאנגו דלי
מעכשיו אפשר להכין בבית את הבורקס המיתולוגי משוק לוינסקי בתנור הביתי: הם מגיעים במשלוח מיאנגו דלי קפואים, במארזים של 8 יחידות (במשקל כולל של 950 גרם) וב-3 מילויים: תרד/גבינה/תפוח אדמה, ולכבוד השקתם הם יימכרו ב-80 שקלים עבור 2 מארזים. המארזים מגיעים עם הוראות ייעודיות לאפייה בתנור הביתי וכל מה שנותר לעשות הוא לדאוג לביצים קשות, רסק וחמוצים.
פסטיבל אגז בנדיקט בוולדורף אסטוריה, ירושלים
מלון וולדורף אסטוריה היוקרתי בירושלים, יערוך החל מראשון הקרוב (19.5) ועד סוף חודש מאי פסטיבל אגז בנדיקט. במסגרת הארוחות המיוחדות יוגשו 5 סוגים שונים של אגז בנדיקט (בריאה, צרפתית, ים תיכונית, בלגית או ניו יורקית) לצד בופה עשיר הכולל גבינות, פירות, ירקות, סלטים, דגים מעושנים, לחמים ומאפים, שתייה וקינוחים. מחיר לסועד: 200 שקלים.
וולדורף אסטוריה. אגרון 26, ירושלים. טלפון: 02-5423333. שעות ארוחת הבוקר: 06:30-10:30
בראנץ' חד פעמי, תל אביב
חנות היין פלור תערוך בשישי הקרוב (17.5) פופ אפ בראנץ' עם הצמד הישראלי-שוודי מאחורי 'debillie' ('דבילי'). במספגרת הפופ יוגשו בשעות 10:00-16:00 מנות בראנץ' כמו טוסטומאטו – פרנץ' טוסט ברוטב עגבניות, אג באן ברזילאי – לחמניית טפיוקה וגבינה עם ביצת עין קריספית, אבוקדו אודון – אטריות אודון בקרם אבוקדו וביצה רכה ועוד. לצד מנות הבראנץ' יוגשו גם מאפים טריים וקפה ספשלטי בקליית נעימה בחיפה.
פלור. וילסון 10, תל אביב.
שבת שיפודים בסנטה קתרינה, תל אביב
תומר אגאי משיק במסעדת סנטה קתרינה שלו במתחם בית הכנסת הגדול מסורת סוף שבוע חדשה של פתיחת שולחן ישראלית: "גם בימים האלה, ובמיוחד בימים האלה, סנטה קתרינה רק רוצה לתת לקהל שלה סיבות קטנות לחייך. הרכבנו חוויה קלילה כדי שכל אחד יוכל להרגיש בנוח, ושגם משפחה עם ילדים תוכל ליהנות בלי לקרוע את הכיס".
הארוחה נפתחת עם נבחרת מאזטים: כרובית, כרוב אדום מוחמץ, חצילים שרופים, טחינה, טאבולה, סלק, לאפה וחמוצים (55 שקלים), מתקדמת למנות של צ'יפס בטיגון כפול (36 שקלים), סלט ירקות ועשבים (48 שקלים) ומתלהטת עם שיפוד אדום בליה (78 שקלים), שיפוד ירקות (18 שקלים), שיפודי שרימפס, קלמרי ומוסר (88-92 שקלים), אנטיקוט בפיתה (82 שקלים) ועוד. לסיום מתוק יוצעו כנאפה או פאדג' וגלידת קפה (46 שקלים).
סנטה קתרינה. הר סיני 2, תל אביב. טלפון: 058-7820292. שבת מ-12:00. לא כשר
זמן גליל מערבי
פסטיבל אביב זמן גליל מעריב חוזר בפעם ה-11 בתאריכים 30.5-1.6. בשלושת הימים ישתתפו בעלי עסקים – מפונים ולא מפונים – בינהם שולת משתולה שתגיע למשק אופיר באלון הגליל, מאפיית sweet moments מכפר ג'ת תתארח אצל האופה והבשלנית עדי שמואל לארוחה משותפת של השתיים, פילהרמוניה בכפר תגיע ליקב ג'וליה ועוד ארוחות ואירועים מיוחדים עליהם ניתן לקרוא כאן.
זמן גליל מערבי. טלפון: 072-3941110
מושבוצ מרמת הגולן מגיעה לדיקסי, תל אביב
חיים כהן יארח בשלישי הקרוב (21.5) בדיקסי את ארז רגב ומסעדת מושבוצ מרמת הגולן ולארוחת בשרים משותפת של השניים: "החודשים הקשים שכולנו עוברים עכשיו ביחד קצת השכיחו את העובדה שהצפון, ובטח רמת הגולן, עדיין איתנו, עומדים ועובדים, משכימים קום וממשיכים לייצר אוכל ישראלי אמיתי, ובעיקר טעים, מהאדמה. הארוחה הזאת היא לא רק ביקור חם של הצפון ולא רק ד"ש חמה מתל אביב, אלא גם חיבוק ישראלי חם, שנועד להזכיר ולזכור, לבנות חוויה של אכילה משותפת, ולנסות קצת לחייך".
בין המנות בתפריט המסקרן: מגש שרקוטרי בתוספת כרוב צרוב, שיפקה וחרדל (79 שקלים), טרטר בקר (69 שקלים), סלט משק רגב (59 שקלים), סליידרים של אונטריב וחזה בתוספת סלט מלפפונים (98 שקלים), אסאדו עם פריקה מעושנת (179 שקלים), פריים ריב 700 גרם על תפוחי אדמה (396 שקלים) ועוד. לצד האוכל יוצעו בבקבוקים או כוסות סוביניון בלאן-סמיון וקברנה סוביניון-סירה של משק רגב (49 שקלים לכוס ו-158 שקלים לבקבוק).
דיקסי. יגאל אלון 120, תל אביב. טלפון: 03-6966123. לא כשר
תפריט חדש ברג'ינה, תל אביב
מסעדת רג'ינה הכשרה למהדרין במתחם התחנה בתל אביב חונכת תפריט חדש. בין המנות: ברוסקטת אסאדו מפורק ואיולי שיפקה (78 שקלים), בצק מלוואח במילוי פרגית, בטטה ונענע (78 שקלים), שוק טלה בצלייה איטית לצד תפוח אדמה אפוי ומטבלים (320 שקלים); המבורגר שלוש קומות עם טבעות בצל, נקניק בקר מעושן וירקות ברוטב איולי צ'יפוטלה לצד צ'יפס. (98 שקלים) ועוד.
רג'ינה בתחנה. מתחם התחנה, נווה צדק, תל אביב. שעות פעילות: ראשון-חמישי 14:00-00:00. טלפון: 03-7367474