אחרי שבמשך שנים מסעדות איטלקיות נחשבו פה למיושנות, משהו קורה בשנה האחרונה ועוד ועוד מקומות איטלקיים נפתחים ברחבי הארץ. המובילה במגמה היא חיפה, עם לא פחות משלוש איטלקיות צעירות: איטליאנו דה לה קוסטה, ויוינו והמצטרפת הצעירה טרטוריה ונציה, אבל גם גבעתיים בתמונה עם טיטו, עפולה עם רינו מילאנו, רעננה עם פסטה קורטה, ויש גם את פורטו באיירפורט סיטי.
תל אביב נותרה עד עכשיו מחוץ לגל הזה, והמשיכה לטפח את המסעדות האיטלקיות הוותיקות שלה - אבל נראה שגם זה עומד להשתנות. ג'יורדינו בלו (גינה יפה באיטלקית) היא המסעדה התל אביבית החדשה של השף אנני בן קד, מי שהיה השף של שה רומי ומחבת הזהב לפני שעזב את הארץ לכמה שנים. בחו"ל למד בישול איטלקי בנאפולי ואפיית לחם בברלין, והתמחה בפיצרייה המפורסמת L'Antica Pizzeria da Michele שבנאפולי. לפני שחזר לארץ הוא ייעץ לכמה מסעדות איטלקיות, ועכשיו הוא סוף סוף מגשים חלום ופותח מקום משלו, בדיוק כמו שהוא אוהב. "אני קורא לזה הפנסיה של השפים", אומר בן קד. "אחרי המון שנים של עבודה במסעדות אני עושה את מה שאני רוצה ואוהב ולא מה שאחרים רוצים. אני רוצה מקום עם אוכל שהוא לא מודרני וכזה שצריך לנסות להבין, אלא מסעדה שפשוט באים אליה כדי ליהנות ולאכול".
ואכן, התפריט של ג'יורדינו בלו קטן ואינטימי יחסית למה שאנחנו מכירים ממסעדות איטלקיות. במרכזו נמצאות שבע פיצות, 12 פסטות ועוד כמה מנות קטנות מסביב, כולן במחירים מתונים יחסית למקובל. בין המנות הראשונות אפשר למצוא מלנזנה פרמזנה - פרוסות של חציל ומוצרלה אפויות ברוטב עגבניות (28 שקלים); ושרימפס מוקפצים עם בצלצלי שאלוט, שומר, פסטיס ויין לבן על מצע פולנטה (38 שקלים).
בגזרת הפיצות, אותן ניתן להזמין בשני גדלים, מחכות לכם פיצות כמו פרוג'ה - עם רוטב עגבניות, ארטישוק, בייבי תרד, ארוגולה ופרמזן (42/49 שקלים); ונציה - פיצה לבנה עם מיקס פטריות יער ובצל מקורמל (42/49 שקלים); סאן מרינו - פיצה לבנה עם אספרגוס, תפוחי אדמה וגבינת עזים (48/53 שקלים); וקפריצ'וזה - עם רוטב עגבניות, ארטישוק, זיתי קלמטה, פפרוני, פטריות וביצת עין (42/49 שקלים).
בעמוד הפסטות של התפריט, בין מנות מוכרות כמו פטוצ'יני בולונז (41 שקלים) ופטוצ'יני אלפרדו (41 שקלים), אפשר למצוא גם מנות מפתיעות יותר כמו אמלפי - ספגטי עם יין לבן, שום, צ'ילי, שמן זית ונתחי דג (43 שקלים); פסקארה - פטוצ'יני פירות ים ברוטב יין לבן, מיץ לימון, ג'ינג'ר, שום, צ'ילי וחמאה (46 שקלים); ופיזה - פטוצ'יני ברוטב יין לבן, שמן זית, עגבניות שרי, זוקיני, מוצרלה, אגוזים ופרמזן (43 שקלים).
את כל מנות הפסטה והפיצה אפשר גם להזמין ללא ביצים או ללא גלוטן, לכל מי שנמנע. ויש גם ארוחות בוקר ותפריט מצומצם של כריכים מבוססי פוקצ'ה או קלצונה כמו דונה - פוקצ'ה עם מוצרלה, עגבניות, פסטו ובזיליקום (29 שקלים) - או קלצונה מיו במילוי פטריות ופרמזן (29 שקלים).
דווקא בגזרת הקינוחים הלך בן קד על גישה הרבה יותר מודרנית עם ויטרינת קינוחים קטנה שלא הייתה מביישת אף פטיסרי מושקע בפריז. "הרבה שנים עבדתי על אוכל צרפתי וגם בשה רומי היו קינוחים מושקעים במיוחד", הוא אומר. את כל הקינוחים מכין בן קד בעצמו, ממש כמו את כל האוכל, והם ישתנו מדי פעם לפי המצב רוח שלו, אבל תמיד יכללו גרסה משודרגת לעוגת הטירמיסו האיטלקית (28-30 שקלים לקינוח).
ג'יורדנו בלו. קהילת ורשה 54, מרכז מסחרי הדר יוסף, תל אביב. 03-9464647. לא כשר. ראשון-שבת 08:00 עד אחרון הלקוחות.