מה יפה בפיצה? שאין דבר כזה יותר מדי ממנה. אפשר לאכול אותה רותחת מהטאבון, אפשר לאכול אותה קרה או בטמפרטורת החדר וגם יומיים-שלושה אחרי שנאפתה. אבל מה אי אפשר? לאכול רק משולש אחד. כפי שאפשר להבין, אני ובני ביתי חובבי פיצה גדולים, ובגדול אין לי סטנדרטים גבוהים; כל עוד יש בצק, גבנ"צ מותכת ואיזה רוטב אדום מתחת - הכל טוב. מצד שני, אנחנו גם לא פראיירים, ואם אנחנו מרגישים שמנסים לעבוד עלינו מיד כל החושים מתחדדים, וקצב הזלילה מאט.
אז דומינו'ס מרחיבה עכשיו את תפריט הפיצות שלה ועושה ספתח עם פיצה סיציליאנית מתוך קטגוריית הפיצות העבות. מדובר בפיצה עשויה "מבצק מחמצת, לאחר תפיחה של מספר שבועות, לטובת מרקם קריספי ואוורירי", כך אומרים לנו, אבל מה שאנחנו שומעים זה "פיצה שמנה! כמו של פיצה האט! בדומינו'ס!".
ראשית נציין שהפיצה מגיעה בצורת מלבן, לא עוד עיגול סימטרי - וכבר הראש מסתחרר מהרעיון ומבין שיש כאן סיפור חדש. המלבן שלנו הגיע בתוספת זיתי קלמטה ובולגרית, היה חם ומבעבע ורק חיכה שננעץ בו שיניים. לא התנגדנו לו. הבצק אומנם עבה משמעותית, אבל נאכל בקלות יתרה. לא יודעת אם הצלחתי לאמוד שהייתה כאן התפחה של שבועות, אבל יודעת לומר שעל אף העובי שלו - הוא אכן הרגיש קליל מאוד בפה ואוורירי כמובטח, ולראיה אכלתי שתי חתיכות מכובדות מאוד. הייתי ממשיכה עוד אלמלא המצפון שמגיע תמיד בסמוך לסופגניות של חנוכה. הקריספיות של הקשה הייתה הקינוח המושלם, אבל תצוין השמנוניות שנותרה ביד (מישהו אמר פיצה האט?). כנראה שאין דרך לנצח את זה, הא?
הפיצה החדשה מגיעה גם עם רוטב עגבניות חדש שהרשת פיתחה במיוחד ובו נגיעת חמאת שום. בכנות? זה הרגיש לנו כמו רוטב לפיצה, יסלח לנו השף הפייטן. ומילה על המחיר: הפיצה החדשה תושק בכל סניפי הרשת במחיר של 74.90 שקלים. במסגרת ההשקה המבצע המוביל יהיה על שתי פיצות: משפחתית קלאסית + סיצליאנית ב- 60 כל אחת. רק אומר ששווה לנצל את מחיר ההשקה, כי המחיר המלא מרגיש לי, ובכן, מלא מדי.