למרות שיש לה את כל הנתונים הדרושים, יפו העתיקה לא מצטיינת באוכל והרבה זמן עבר מאז שהגיעו בשורות מעניינות של אוכל טוב מהמקום היפה שמושך אליו המון מטיילים בכל שבת וחג. באזור יש לא מעט מלכודות תיירות ורק כמה מקומות בודדים בגדר יחידי סגולה שמפריחים את השממה הקולינרית. מסעדת קלמטה פועלת בלב העיר העתיקה כבר 13 שנים כשמאחוריה המסעדן עמיקם (קיקו) בלוקו (סושיאל קלאב וטפאו) והמיקסולוג אריאל לייזגולד. מלבד החלון הפנורמי לנוף מרהיב של הים האינסופי היא מביאה לנו את המטבח היווני שאנחנו כל כך אוהבים. היא נפתחה בראשית הגל היווני שפקד את תל אביב-יפו ועכשיו, אחרי שעמדה בכל הציפיות והוכיחה שהיא על זמנית ומעבר לטרנד חולף, היא מציגה את האח הצעיר שלה: קלמטה קפה.
המקום החדש שוכן סמוך למסעדת האם באותו מבנה אבן עתיק ובעוד שהמסעדה פותחת את שעריה בשעות הערב, הקפה יפעל כבר משעות הבוקר ויגיש גם מנות צהריים. בשעות הערב, בזמן שמסעדת קלמטה תפעל, הקפה יהפוך לחלל לאירועים.
בדומה למסעדה, גם בקלמטה קפה החדש יוגש תפריט צנוע ומהודק בעל אופי יווני שלא מנסה להמציא את הגלגל, אלא לספק את הקלאסיקות עם כמה מנות אוניברסליות לכל שעה ביממה. כך למשל כריכים כמו כריך חזה עוף על הפלנצ'ה עם איולי חזרת (48 שקלים) וכריך אבוקדו פתוח עם סקורדליה וביצה עלומה (44 שקלים). תוכלו לשדרך לכריך את מאזטים אהובים כמו סקורדליה, איקרא, עלי גפן וכו' (22 שקלים ליחידה) וסביצ'ה מוסר עם בורגול, כרוב סגול, עשבים ויוגורט (38 שקלים). יש בתפריט גם שלושה סלטים; חוריאטיקי שהוא הסלט היווני המפורסם עם גבינת פטה, סלט ירוק עם חלומי וסלט הרקולס עם עדשים, דלורית, ברוקולי, כרובית ועשבי תיבול (48-42 שקלים).
אם תגיעו לבית הקפה לארוחת צהריים תמצאו נחמה במאפה ספנקופיטה שעשוי מבצק פילו וממולא בתרד גבינה פטה וביצה (44 שקלים), במוסקה יוונית קלאסית עם חצילים (54 שקלים), בפילה דג צלוי עם ירקות (96 שקלים) או בלביבות קישואים בטטה תרד כרישה ושקדים שמוגשות עם מטבל עגבניות שרי צהובות (54 שקלים). שדכו לארוחה אוזו, בירה יוונית או קפה של בוקר ותגלו שלא צריך יותר מזה.
קפה קלמטה. כיכר קדומים 10, תל אביב יפו טלפון: 03-6819998