החוויה הטבעונית (צילום: רפי מונסרטי,  יחסי ציבור )
מרכז טבעוני חדש. החוויה הטבעונית | צילום: רפי מונסרטי, יחסי ציבור

מה חדש?

לוויתן נפתחים לפעילות רשמית, אילת
עם תום החגים, נפתחת לפעילות מסעדת לוויתן של בני הזוג והמסעדנים ליאור רפאל וענבר שפירא (הבעלים של מסעדת המסגר 5 באילת, שסגרו את המסעדה על מנת לצאת לדרך חדשה עם לוויתן). בתפריט המסעדה החדשה: אויסטרים טריים, פיש אנד צ'יפס ברוטב טרטר קלאסי, מוסר ים עם שרימפס, אחו בלנקו ולחם בגריל ועוד. המסעדה תהיה פתוחה בימים ראשון-שישי בין השעות שש בערב לאחת עשרה בלילה.

לווייתן (Whale). טיילת מלון הרודס המזרחית, חוף צפוני, אילת. 08-9209393. לא כשר.

מרכז קולינריה טבעוני חדש, יפו
החוויה הטבעונית, מרכז קולינארי טבעוני חדש, נפתח לפעילות ביפו. המקום יציע מבחר רחב של סדנאות בישול והרצאות של שפים ותזונאים מעולם הטבעונות כמו נלי קרפנר, אביטל סבג, ליה שומרון ועוד. את המרכז הקים יניב פרטוש תמיר ממתחם הסדנאות מבשלים חוויה, שעבר לטבעונות מטעמי בריאות ורצה להרחיב משמעותית את ההיצע הקיים בשוק סדנאות הבישול הטבעוניות. בחוויה הטבעוניות ייתקיימו סדנאות של אוכל טבעוני ללא גלוטן, אוכל טבעוני אסייתי, בישול טבעוני בדגשים בריאותיים ועוד. 

החוויה הטבעונית. בן צבי 78, יפו. 03-5738883. לפרטים נוספים.

לוויתן אילת במיה (צילום: ליאור רפאל,  יחסי ציבור )
פתוחים לפעילות. לוויתן | צילום: ליאור רפאל, יחסי ציבור

PIZZA, בית מאפה חדש באזורי חן, תל אביב
צביקי עשת (גרינברג, גרקו) פתח פיצרייה ובית מאפה חדש באזורי חן. בתפריט מאפים איטלקיים כמו קלצונה, בוקנציני, פוקצ'ות, פיידיני, פניני, סלטינבוק, קזטייל ועוד (8-36 שקלים) וכמובן מגוון פיצות כמו פיצת נקניק מורטדלה, גבינת גורגונזולה, מוצרלה, פרמז'ן, פטרוזיליה וביצה במרכז (78 שקלים), פיצת רוזה ברוטב עגבניות, עגבניות שרי, שום, פלפל חריף, שמן זית, בזיליקום, אורגנו ואנשובי (58 שקלים), פיצת ביאנקה עם מוצרלה, בייקון, בצל ירוק ובלסמי מצומצם (66 שקלים) ופיצת גלוריה ברוטב עגבניות, מוצרלה, פרמז'ן, בצל לבן, צ'ילי, נקניק סלמי, דבש ואורגנו ( 64 שקלים). המקום מציע גם משלוחים.

פיצה. גרינברג 25, תל אביב. 03-7444022. ראשון-שבת 12:00-00:00. לא כשר.

פיצה צביקי עשת  (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
מאפייה איטלקית חדשה באזורי חן | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

חומוסיה חדשה בשכונת מונטיפיורי, תל אביב
עדו גרגירים היא חומוסייה חדשה שנפתחה לאחרונה בשכונת מונטיפיורי בתל אביב. על המקום אחראי עדו עוז, יועץ קולינארי בעברו, ושותפו משה שטובי. בתפריט: מנת קומפלט עם גרגירי חומוס, טחינה, פול בתבלינים וביצה קשה; חמשוקה - שקשוקה מעגבניות ופלפלים על חומוס; וחומוס פטריות שמפיניון מוקפצות עם בצל מקורמל ותבלינים (22-29 שקלים למנה).

עדו גרגירים. רבינציקי 4, שכונת מונטיפיורי, תל אביב. ראשון-שישי 09:00-16:00.

אירועים, תפריטים מיוחדים, מבצעים וחגיגות

יום הולדת לג'ק דניאלס
מותג הוויסקי חוגג יום הולדת ולכן מה-11 באוקטובר ועד סוף החודש תצענה מבחר מסעדות כמו קיטשן מרקט, סושיאל קלאב, מזללה ושילה מנות מיוחדות בשילוב הוויסקי. כך למשל בקיטשן מרקט יוגש אינטיאס עם שזיפים, קרמבל בייקון וקונסומה מעושן של עגבניות וג׳ק דניאלס (58 שקלים), בסושיאל קלאב יגישו גיוזה עם קרם ביקון, מייפל וג׳ק דניאלס עם רוטב עגבניות רוסטיק (62 שקלים) ובשילה יגישו סינטה טלה עם אספרגוס על ג'מבו ניוקי ממולא בפטריית מלך היער עם רוטב ציר בקר וג'ק דניאלס דבש (‏148 שקלים).

גלידות סתיו חדשות בארטה, תל אביב
הגלידרייה מציעה טעמי סתיו חדשים כמו אצטקה שוקולד – גלידה משוקולד מובחר ופלפל צ'ילי; שוקולד תפוז ופיסטוק; שוקולד באצ'ו עם אגוזי לוז; שוקולד וקינמון; וגלידת מאלקוף (חלב שקדים, שקדים ושוקולד).

ARTE אמנות הגלידה. נחלת בנימין 11, תל אביב. 

בראנץ' דלאל (צילום: מאיר כהן,  יחסי ציבור )
בראנץ' חדש בדלאל | צילום: מאיר כהן, יחסי ציבור

בראנץ' חדש בדלאל, תל אביב
המסעדה מציעה בראנץ' חדש שיוגש עד אמצע חודש נובמבר בשיתוף מותג השמפניה Moët & Chandon. הארוחה כוללת בייגל מבצק בריוש עם טורו סלמון, קרם פרש ותאנים טריות עם בצלצלי פנינה וצ'ילי אדום, שמוגש לצד בקבוק מיני שמפניה (118 שקלים לאדם). הבראנץ' יוגש בין השעות 12:00-17:00 בסופי שבוע בלבד.

 דלאל. שבזי 10, תל אביב. 03-510-9292.

תפריט שוקולד חדש בפופינה, תל אביב
המסעדה של השף אוראל קמחי מציעה תפריט שוקולד מיוחד בשיתוף מותג השוקולד Weiss. התפריט יוגש בין ה-13 ל-23 באוקטובר. בין המנות: טאטאקי סלמון ברוטב שוקולד לבן, יוזו, ויניגרט חמציצים, שיסו וקינואה (74 שקלים), פחזניות וטראפלס עם קרם כבד אווז, כמהין וגרואה, קליפות הדרים מסוכרות וקראמבל פורצ'יני (82 שקלים), לחמנייה מאודה וצרובה, מולה עוף, חסה קצוצה וחלפיניו כבוש (76 שקלים) ופילה עגל ברוטב אוכמניות-פטל-שוקולד, קרם פרמז'ן וראטה, עם פולנטה פריכה (188 שקלים).

פופינה. אחד העם 3, נווה צדק, תל אביב. 03-5757477. 

שוקולד פופינה (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
שוקולד ושוקולד. פופינה | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

חגיגה איטלקית במזללה, תל אביב
השף מאיר אדוני מציע מיום ראשון תפריט איטלקי במזללה עם מנות כגון קפרזה של מוצרלה בפאלו, עגבניות ערבה, בזיליקום, זיתי קלמטה, אנשובי, קרם חצילים ושמן זית; ברוסקטת לשון עגל כבושה על לחם מחמצת בגריל, רמולד צלפים, ארטישוק קונפי, רוקט, בצל כבוש וסלסה ורדה; ומנת סקאלופ צרוב בגריל עם אנלוטי ריקוטה ופרמז'ן, קרם דלעת והדרים, פיסטוק, דלעת ערמונים קונפי, חמאת מרווה וערמונים. לצד המנות יוגשו מגוון יינות איטלקיים וקוקטיילים מיוחדים.

מזללה. נחלת בנימין 57, תל אביב. 03-5665505.

מבצע ארוחה עם חברים במסעדת שיין אנד שארפ, תל אביב
המסעדה מציעה ארוחת חדשה שמיועדת ל-4 סועדים וכוללת לחמים, 4 מנות ראשונות כמו קרפצ'יו בקר וארטישוק או סלט עוף אסייתי, פריים ריב או פורטרהאוס במשקל 1.5 קילוגרם למנה עיקרית, 4 תוספות, 2 קינוחים, מים או סודה ובקבוק יין וכל זה במחיר של 800 שקלים. התפריט יוגש לכל אורך חודש אוקטובר.

Shine & Sharp. יגאל אלון 65, תל אביב. 03-5364755. 

אתגר המבורגר במסעדת זיגל, רמת הגולן
מסעדת זיגל בכפר האמנים אניעם ברמת הגולן מציעה אתגר של המבורגר במשקל קילוגרם מבשר עגל, בליווי פטריית פורטבלו, בצל מטוגן, ביצת עין וכבד אווז ותוספת של טבעות בצל וצ'יפס (199 שקלים). סועד שיעמוד באתגר ויסיים את המנה יקבל חולצה עם כיתוב מיוחד.

זיגל, כפר האמנים אניעם, רמת הגולן. 04-6999855. 

שיין אנד שארפ סטייק (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
נתח עם החבר'ה. ארוחה עם חברים בשיין אנד שארפ | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

ארוחה חגיגית של אורי שביט בויקי כריסטינה, תל אביב
הבלוג טבעוניות נהנות יותר חוגג יום הולדת בארוחה מיוחדת של אורי שביט והשפים יוגב ירוס ורגב רחמני. הארוחה מוגשת רק הערב בויקי כריסטינה עם תפריט שכולל מנות כמו ארפאס - מיני טורטיות תירס, עגבנייה חרוכה, תבשיל שעועית, צ'ימיצ'ורי וחלפניו; טרטר סלק על קרם גזר ושקדים מעושנים בשבבי עץ; קרוקאט חומוס ותפוח אדמה עם תבליני דרך המשי וסלסה חריפה; סלט ארטישוק חם בגלד בצל פריך עם ארטישוק רומאי צרוב במחבת; ופאייה של אורז ספרדי בציר ירקות, פטריות צלויות, אספרגוס וכמהין (30-56 שקלים למנה).

ויקי כריסטינה. מתחם התחנה, נווה צדק, תל אביב. 03-7367272.

עסקיות חדשות במולי בלומס שרונה, תל אביב
הבר מולי בלומס החדש בשרונה מציע ארוחות עסקיות בעלות של החל מ-45 שקלים לאדם עם מנות איריות קלאסיות לצד וריאציות טבעוניות כמו שפרדס פאי טבעוני או בלפאסט פוטטו - פלחי תפוחי אדמה עם שעועית צ'יפוטלה מעושנת וצ'ימיצ'ורי. בנוסף, שני סניפי מולי בלומס יחלו להציע שעה שמחה בכל יום בין השעות 16:00-18:00 עם בירות מהחבית בעלות 22 שקלים לחצי ליטר. 

מולי בלומס שרונה. מנדלר 6, מתחם שרונה, תל אביב (הכניסה מקפלן 26, מבנה 1). מולי בלומס הירקון. מנדלי מו"ס 2 פינת הירקון 100 תל-אביב (מול מלון דן). 03-5221558. 

גלידת שוקולד מריר ארטה (צילום: דניאלה קונטיני,  יחסי ציבור )
הקרירות מגיעה לטעמי הגלידה. סתיו בארטה | צילום: דניאלה קונטיני, יחסי ציבור

יום הולדת לציונה, נס ציונה
מסעדת ציונה חוגגת שנתיים בתאריך ה-13 באוקטובר מהשעה שמונה וחצי בערב. באירוע תתארח להקה ויוגשו שפע מנות ומשקאות.

ציונה. ויצמן 18, נס ציונה. 08-8586565.

פופ אפ של מיכל לוי ויקב סומק, זכרון יעקב
השפית מיכל לוי מתארחת בארוחות פופ אפ ביקב סומק במהלך חודש אוקטובר. הארוחות כוללות גם סיור עם בעל היקב וטעימות יין. תאריכי האירועים: 29-31 באוקטובר מהשעה שבע בערב. 500 שקלים לזוג (או כאופציה לארוחת בראנץ' בעלות 300 שקלים לזוג).

לפרטים: 052-7731699; 050-5346491. 

תפריט איטלקי בארוחה גלילית של השפים יוסף חנא ומנה שטרום, צומת מגדל
מסעדת מגדלנה של יוסף חנא מארחת את השף מנה שטרום מחר בערב. בתפריט יוגשו פיצטות כגון לחמאג׳ון ארמני, תאנים גורגונזולה, אגוזים ועלי רוקט או מוצרלה ועגבניות לחות ובזיליקום; קרודו של בשר, דגים וירקות גליליים; טרטר דג ים לבן וסלט זוקיני ירוק; פסטה פפרדלה עם קלמרי סגול, זיתים ירוקים מהכפר, ריקוטה פרסקה ולימון; ורביולי במילוי גבינות גליליות בעגבניות ומרווה. 250 שקלים לאדם.

מגדלנה. צומת מגדל. 04-6730064.

ביירן אוקטוברפסט (צילום: שי בן אפרים,  יחסי ציבור )
אוקטוברפסט בביירן | צילום: שי בן אפרים, יחסי ציבור

אוקטוברפסט

אוקטוברפסט בביירן, תל אביב
הבראסרי הבווארי ביירן מציע עד ה-10 באוקטובר תפריט מיוחד לרגל האוקטוברפסט עם מנות כמו ביירן צ'יז בורגר - לחמנית בריוש עם מיונז, פרמז'ן, ירקות ירוקים ושניצל עוף (38 שקלים), מולי גוס - נקניקיית עגל ואווז על מיונז לימון מעושן, חזה אווז וביצה קשה (36 שקלים), נקניקיית בראטוורס קלאסית בלחמנייה (28 שקלים) ופלטת נקניקים וממרח אובצר עם פרעצל (52 שקלים). לצד המנות יוצעו סוגים רבים של בירות מיוחדות לחגיגות כמו שפאטן אוקטוברפסט, ארדינגר אוקטוברפסט, ולוונבראו אוקטוברפסט (24-55 שקלים). 

ביירן - בראסרי בווארי. פרישמן 22 פינת סירקין, תל אביב. 077-5565753. 

אוקטוברפסט בביר-גארדן, תל אביב
הביר גארדן יחגגו את האוקטוברפסט בחגיגה בווארית שתימשך כל החודש, עם מבצעים על בירות וצ'ייסרים ומנות מהתפריט הגרמני כמו נקניקיות גרמניות ביתיות (38 שקלים) או פרעצל חם מלווה בשמנת חמוצה ועגבניות מרוסקות ומתובלות (28 שקלים).

ביר-גארדן. ריינס 2, כיכר דיזנגוף, תל אביב. 

פרופיטרולים BBB (צילום: קונספטיק,  יחסי ציבור )
תורמים ומקנחים BBB | צילום: קונספטיק, יחסי ציבור

אוקטוברפסט בקפה לנדוור
ברוח החגיגות רשת בתי הקפה מציעה באוקטובר תפריט נשנושים שמשתלב היטב עם אלכוהול ובו מנות כמו צ'יפס מתובל בחריפות ומוגש לצד מיונז (21 שקלים), פלפלונים מטוגנים עם מלח גס ואיולי צ'יפוטלה (25 שקלים), נאצ'וס קלאסי לצד סלט גאוקמולי פיקנטי (21 שקלים) וצ'יפס פילדלפיה עם תבלינים אדומים ומיונז (21 שקלים). בנוסף, מדי יום מהשעה 12:00 תוכלו להזמין בירת פאולנר ב-11 שקלים.

לפרטים

אוקטוברפסט ברשת טמפל בר
רשת הפאבים תציע לרגל חודש החגיגות תפריט נקניקיות בגדלים משתנים ומגוון בירות חיטה מיוחדות. כמו כן ייערך במקום מבצע של הזמנת חצי ליטר בירת חיטה וחצי מנת נקניקיות בעלות 69 שקלים, או מנת נקניקיות עגל ובירת חיטה בעלות 99 שקלים. 

לפרטים נוספים

חגיגת אוקטוברפסט של מבשלת פאולנר
המבשלה עורכת חגיגות אוקטוברפסט שיתקיימו במתחם ביר גרדן בשרונה תל אביב (7.10-8.10 בין השעות: 23:00-19:00) ובמתחם התחנה בתל אביב (14-15.10 בין השעות: 23:00-19:00). בתכנית נקניקיות, ברזי בירה ייחודיים והופעות חיות.

חגיגות אוקטוברפסט בדיקסי, תל אביב
עד ל-24 באוקטובר יחגגו במסעדת הדיקסי את אירועי האוקטוברפסט עם 21 סוגי בירות שונות מהחבית ומהבקבוק שיוגשו במסעדה. בנוסף, האזור החיצוני הצמוד אליה יהפוך ליריד גלידה. הבירות יימכרו ב-2 מסלולים: מסלול ישראלי ב-70 שקלים ומסלול של בירות בינלאומיות ב-90 שקלים. לצד הבירות יוגשו מנות מיוחדות כמו ארנצ'יני ברוטב בולונז, פרמז'ן, בלסמי ובזיליקום (52 שקלים) או פורקטה על ג'בטה פסטו, ממרח עגבניות וסלט של אורוגולה, עגבניות שרי, בצל וצ'ילי (71 שקלים).

דיקסי גריל בר. יגאל אלון 120 פינת תוצרת הארץ 3, תל אביב .03-6966123.

טייסטינג רום (צילום: יואב רוקין,  יחסי ציבור )
הכי יפים. טייסטינג רום | צילום: יואב רוקין, יחסי ציבור

מה עוד קורה?

פעילות לגיוס תרומות ברשת BBB
רשת ההמבורגרים תתרום 5 שקלים מכל קינוח שיימכר. הכסף יועבר לעמותת גדולים מהחיים. הפעילות נערכת עד ה-10 באוקטובר.

לפרטים

זכייה בתחרות העיצוב הבינלאומית לבר המסעדה הטייסטינג רום
בר הטייסטינג רום זכה אמש בקטגוריית הבר בסעיף המקומות המעוצבים הבינלאומיים במזרח התיכון ואפריקה. התחרות התקיימה בלונדון ובזכייתו גבר הטייסטינג רום על יותר מ-800 בתי עסק מ-50 מדינות.

טייסטינג רום. מושבת שרונה, אליעזר קפלן 36, תל-אביב יפו. 03-533213. 

שת הפאבים האיריים האיכותית והגדולה בישראל, תציע לרגל חגיגות האוקטוברפסט תפריט מגוון ועשיר של נקניקיות בגדלים שונים ובירות חיטה במחירים משתנים.

כחלק מתפיסת עולמה, הרשת מקדמת מאז היווסדה את האהבה לבירה, תרבות שתיית הבירה ואלכוהול וחוויה אירית. מתוך כך מעניקה הרשת מדי חודש הזדמנות ללקוחות לטעום בירה ייחודית, המתווספת  ל- 19 ברזי הבירה מחבית הקיימים. בנוסף מוצע תפריט עם מגוון של מנות המוגשות לצד הבירה.  תפריט האלכוהול המגוון מוצע בכל סניפי הרשת: סינמה סיטי גלילות רמת השרון, מתחם G בכפר סבא, סינמה סיטי ראשון לציון, ב"סינמול" לב המפרץ בחיפה ובשד' רוטשילד 11 בתל אביב.

 

לרגל חג הבירה הנחגג בכל העולם תציע רשתIrish Pub  Temple Bar מנת נקניקיות עגל דשנה ונימוחה שניתן להזמין בשני גדלים.

בנוסף כל כל מי שיזמין 1/2 ליטר בירת חיטה ממבחר בירות חיטה בחבית יוכל להזמין  חצי

מנה של נקניקיות דשנות במחיר של 69 ₪ בלבד. ובהזמנת מנה שלמה של נקניקיות עגל

המחיר יהיה 99 ₪ בלבד.

                                                                                           

ובהמשך לפינוקים, בהזמנת 1/2 ליטר בירת חיטה ניתן לקבל צ'ייסר וודקה או ויסקי ב 10 ₪  בלבד.

 

 

 

 

 

שעות פתיחהימים ראשון עד שישי  - 17.00 ועד אחרון הלקוחות, שבת החל מהשעה 12.30 ועד אחרון הלקוחות

www.templebar.co.il