כשרפי בדר פתח את קפה נואר אי שם ב-1997 אף אחד לא חשב שהשניצל האימתני יכבוש את היאפים שהגיעו לבראסרי בעיקר בשביל השיק הניו יורקי-פריזאי של המקום. מאז השניצל הראשון ועד היום המקום הפך לחלק מההיסטוריה של תל אביב ויש לו גם שלוחה הרצליאנית מצליחה לא פחות בשם "סבסטיאן". אין יום בשבוע ולא שעה ביום שבה תמצאו כאן שולחן פנוי. הזמנת מקום על הבר? הצחקתם אותנו. זה יתאפשר לכם רק אם אתם מכירים באופן אישי ברמן או אוכלים במקום 20 שנה מדי שבוע.
עכשיו אנשי קפה נואר חוגגים פתיחה של מקום חדש בשם "אגוסטין" וזה בוודאי מאוד ישמח את מי שעובד באזור התעשייה של רעננה והשניצל האגדי יהיה זמין לו מעכשיו. כשנכנסים לאגוסטין שממוקמת במתחם בנייני משרדים, הקשר המשפחתי לשתי האחיות הבוגרות בולט מיד. אי אפשר להתבלבל ולא לקשר את הנראות, הווייב והאווירה לסבסטיאן. אותו קלאס, אותן מפות הלבנות על השולחנות וצוות לבוש במדים יפים מסתובבים עם צלחות ענקיות עמוסות במנות שגם אותן אי אפשר שלא לזהות. אבל שלא תטעו, הסיפור הוא לא רק השניצל. כל מנה שיוצאת מהמטבח של אגוסטין היא מופת למצוינות וחשיבה על הפרטים הקטנים.
למרות הדמיון הרב לסבסטיאן, לאגוסטין יש ייחודיות וזהות משלה. שף הרשת נועם בסון, שהצטרף לקבוצה לפני שנה, שילב בתפריט מנות "מהבית" כמו קובה פטטה במילוי בשר וצנוברים שמוגש עם סלט עגבניות חריף (71 שקלים). לאחר ההרצה הוא מבטיח כי ייכנסו גם ספיישלים.
מנות חדשות נוספות בתפריט של אגוסטין הן לובסטר קוקטייל: בשר לובסטר חלוט עם מיונז סלרי ווצ'סטר המוגש מעל בריוש (85 שקלים); ריזוטו ירוק מעולה עם פילה צרוב מעל (78 שקלים); וברוסקטת סטרצ'טלה עם אנשובי אורטיז (68 שקלים). לצד אלה ממשיכים להגיש כאן את ברוסקטת השרימפס האגדית (76 שקלים), את טרטר הטונה העל זמני מעל קריספי פוקאצ'ה (73 שקלים), סלט אנדיב וגבינה כחולה הכי טעים בארץ (69 שקלים); את לינגוויני הסלמון (95 שקלים) ואת פסטת השרימפס המפורסמת (108 שקלים). לנבחרת הפסטות הצטרפה לזניה מעולה, למרות שאף אחד לא באמת מצפה להרבה מלזניה במסעדה. חוץ מהשניצל האגדי (78 שקלים) יש גם שניצל עגל והמבורגר. טעמנו איירון סטייק מושלם ששודך לניוקי א-לה רומנה מושלם לא פחות (145 שקלים) ומנה חדשה של פרגית עם בורגול חמוציות ונענע (82 שקלים), שהייתה מאוד לא קפה נוארית ולא סבסטיאנית. משהו חדש ואחר.
מעבר לאוכל המצוין והשירות המעולה, ב"אגוסטין", כמו ב"סבסטיאן" וב"קפה נואר" יש את השיק הקלאסי של חוויית בראסרי אבל בגרסה קצת יותר מודרנית. מצד אחד פשוט, מצד שני מאוד מהודק ומקצועי. יש אווירה נעימה, אין גימיקים או הבטחות פומפוזיות, פשוט מקום חדש ומעולה של קבוצה שיודעת לעשות את העבודה ועדיף שכמה שיותר ילמדו ממנה.
אגוסטין. זרחין 13, רעננה. לא כשר