בלי להגזים, ככל הנראה אין חיפאי שלא מכיר את הסניף המיתולוגי של קפה גרג בעיר - עוד מהימים שבהם לא היו לרשת סניפים בכל רחבי הארץ, באמצע שנות התשעים, אז דיברו כולם על בית הקפה הקטן והמושקע, שהיה אז יחיד במינו.
בימים אלה פותח יאיר מלכה, היזם שהביא לחיפה את קפה גרג והפך אותה לרשת מצליחה, רשת בת חדשה תחת השם גרג קיטשן. בניגוד לקפה גרג, הפעם מדובר במסעדה לכל דבר. הסניף הראשון של גרג קיטשן החדשה, שפועל במתכונת הרצה זה כמה שבועות, נפתח בכיכר ספר מוריה וכולל 120 מקומות ישיבה, מרפסת גדולה ועמדת די.ג'יי שאמורה ללוות את המקום אל תוך הלילה. התפריט, לפי מלכה, נוצר בהשראת שווקים מכל העולם, ומתעדכן מדי שבוע עם ארוחות בוקר, צהריים וערב חדשות.
עוד באוכל טוב:
- קינוח היוגורט הכי קיצי, מהיר ומדליק שיש
- ממחר דיאטה קוביות גבינה פירורים קפואות
- נורדיק פוד הול בניו יורק
בין המנות בתפריט: פילה בקר על פירה כמהין וירקות ירוקים (132 שקלים), סלט קיסר (48 שקלים), אנטרקוט 350 גרם עם גרטן תפוחי אדמה וירקות ירוקים (135 שקלים), סקלופיני עגל עם לימון על פירה וירקות גינה (89 שקלים), כבדי עוף ופטריות עם ציר בקר ויין מרסלה (56 שקלים), המבורגר מבשר אנגוס במשקל 220 גרם (53 שקלים), פפרדלה בולונז וראגו עגל (62 שקלים), לחמא בעג'ין עם בשר בקר (58 שקלים) וקבב ים על הגריל (54 שקלים).
התכנית של מלכה היא לפעול להרחבת רשת גרג קיטשן בהקדם, בדגש על מרכז הארץ. במקביל הוא נערך בימים אלה לפתיחתם של סניפים חדשים של רשת ביגה, רשת הבת הנוספת של גרג, המתמקדת במאפים טריים ומנות בריאות ומונה נכון לעכשיו 17 סניפים.
גרג קיטשן. שדרות מוריה 110, חיפה. 04-8330803. ראשון-שבת 10:00-24:00. לא כשר