גל סגירות של מסעדות (בתל אביב, אבל לא רק) מרעיד את התקשורת ומדי שבוע מצטרפות עוד מסעדות לסטטיסטיקה העצובה. ובתוך מציאות די עגומה, ישנם לא מעט מסעדנים שלא מוכנים לוותר ונאבקים להמציא את עצמם מחדש פעם אחר פעם עם יוזמות כאלה ואחרות, ומציעים לסועדים דילים אטרקטיביים, ערבים מיוחדים וכו'. 

ממש לאחרונה מצאנו מעין דיל שכזה, מחוץ לתל אביב, בביסטרו גרציא הוותיק בקיבוץ העוגן. על איך הפך המקום לפנינה קולינרית בעמק חפר סיפרנו פה כבר לפני שנה. מיכל גרציאני, בעלת המקום וגילי בר יוסף, השפית של המקום, חיברו תפריט עונתי מעניין וטעים שמשדרג אותו הרבה מעבר לבית קפה בקיבוץ.

החצר המקסימה של גרציא (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
החצר המקסימה של גרציא | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור
דגים ביוזו (צילום: לין לוי, mako אוכל)
דגים ביוזו | צילום: לין לוי, mako אוכל

ראשון ראשונות

אחרי שביסטרו גרציא סיים את תפקידו כחמ"ל להאכלת חיילי צה"ל, חזרו לפעול שם במלוא הכוח עם ערבי הרצאות על הבר והופעות אקוסטיות שמארחתים במסעדה אחת לחודש. ועכשיו, בנוסף, פצחו במסורת חדשה של ימי ראשון והיא נקראת "ראשון ראשונות", שבין היתר נותנת במה וחופש יצירתי לצוות המטבח, שזוכה להתנסות ולהמציא מנות חדשות, ומציעה ת]ריט רק של מנות ראשונות.

ירקות של סתיו (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ירקות של סתיו | צילום: לין לוי, mako אוכל
קולורבי עם שבבי בייקון (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קולורבי עם שבבי בייקון | צילום: לין לוי, mako אוכל

הרעיון הוא שמדי יום ראשון החל מ-18:00 מוגש תפריט מיוחד של מנות ראשונות בלבד. הן אומנם מוגדרות כמנות ראשונות, אבל בפועל מדובר במנות ביניים לא קטנות, כך שאם זוג סועדים חולק 3-4 מנות כאלה - תתקבל ארוחה מספקת בהחלט. טווח המחירים של המנות בין 68-92 שקלים, מחיר הוגן ביחס לגודל ומורכבות המנות. 

קלמרי עם רימונים וקרם חצילים שרופים (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קלמרי עם קרם חצילים ורימונים | צילום: לין לוי, mako אוכל

בביקור שלנו טעמנו סלט אסאדו עם אורז קריספי, שעועית בובס שחורה, ויניגרט עגבניות מעושנות ולמון גראס, קשיו מקורמל וסבזי (89 שקלים); פריקסה פולנטה עם לשון צרובה בגריל, איולי זעתר, בצל סומק ועשבי תיבול (76 שקלים); צ'יג קפטה – סשימי דג מעל טאבולה, קימצ'י ים תיכוני וסלסלה הבאנרו (68 שקלים); קרקר דג – טרטר וסשימי דג מעל קרקר שיפון יחד עם כוסברה, סלרי, בצל ירוק ומלפפונים (88 שקלים); דמפלינג טלה ברוטב XO (92 שקלים) ומנה מעולה של קולרבי צלוי עם פצפוצי בייקון.

_OBJ

טעמנו פה גם כרוב צלוי עם טחינה גולמית, דבש ורומסקו (תערובת של שקדים ופלפלים קלויים) שהייתה אחת ממנות הכרוב המפתיעות שהוגשו לנו לאחרונה (59 שקלים); קלמרי מעל קרם חצילים שרופים (68 שקלים); דגים נאים בוויניגרט יוזו ופירורי אצות, ומנה טבעונית של ירקות סתיו צלויים (סלקים צבעוניים, זוקיני, בצל ירוק ושעועית) מונחים מעל קרם רומסקו וגרגירי רימון מעל (62 שקלים).

כל מנה הגיעה עם איזו הברקה, ובזכות צוות המלצרים הוותיק העברנו כאן ערב זורם ופשוט. בחלל המסעדה הפנימי התקיימה הרצאה והמקום היה מלא עד אפס מקום. בקיצור, ממש לא ערב מנומנם בקיבוץ, אלא בילוי שכבר בא לנו לחזור עליו.

ביסטרו גרציא, קיבוץ העוגן. טלפון: 050-6930050, שעות פעילות: ראשון -חמישי 09:00-23:00, שישי 08:00-15:00. לא כשר