אין ספק שתחום המסעדנות בישראל הוא אחד התחומים המסוכנים ביותר כלכלית. מסעדות נפתחות ונסגרות על ימין ועל שמאל ומסעדנים שהשקיעו את מיטב כספם מאבדים את ההשקעה שלהם מאוד מהר. בקיצור, לא מדובר בענף שמומלץ להיכנס אליו בלי מחשבה מעמיקה לפני כן. למרות זאת, זוג ההייטקיסטים יקי בונה (בעברו, בכיר בחברת NICE) ודובב לוינסון, שמלבד עברו ככלכלן ומנהל חברות הקים גם את מסעדת צל תמר, החליטו להקים יחד קרן הון שמטרתה להשקיע במסעדות בארץ.
בואו לקרוא מה עוד טעים בפייסבוק שלנו
"מדובר בקרן הון סיכון שבוחנת השקעות במסעדות קיימות או לא קיימות ומגייסת הון בהתאם להחלטה האם ההשקעה אטרקטיבית", מסביר לוינסון, "הרעיון שעומד מאחורי הקרן, שעתידה להיקרא תמר, הוא מודל קיים ונפוץ. אני מאמין שבדומה לחו"ל, גם בארץ מסעדות יודעות להיות כלכליות והמפתח הוא מציאת קונספט טוב וניהול נכון".
הקרן של לוינסון מציעה חלופה שלא רק נותנת מימון למסעדות בהקמה, אלא גם מהווה משקיע אסטרטגי של ממש. "הצלחתי לגייס איתי עוד הרבה אנשים, מהתחום ולא מהתחום, שמספקים מטרייה של ידע והכוונה", הוא אומר, "אני מאמין שזה יכול להיות מאוד מעניין ומועיל למסעדנים מתחילים וצעירים, לעסקים קיימים או לרשתות אוכל שאפשר לפתח".
כשלב ראשון, החליט לוינסון קודם כל לבדוק את המודל שהוא פיתח על עצמו. לכן, הוא פתח יחד עם בונה מסעדה איטלקית חדשה וגדולה בהוד השרון שהחלה תקופת הרצה לאחרונה. "המסעדה שלנו היא סוג של פיילוט כדי לבדוק שאני יכול להצליח, כי שנים ארוכות הייתי בהייטק ומחוץ לעסקי המסעדות", הוא מסביר, "אם היא תצליח, יש לי הרבה משקיעים שרוצים להתקדם איתי".
עוד באוכל טוב:
כמו אנשי עסקים מקצועיים, לוינסון ובונה לקחו את המסעדה החדשה שלהם, NONO, בשיא הרצינות האפשרית. הם הביאו אליה פיציולו איטלקי שילמד את הצוות איך להכין פיצות בצורה הכי נכונה, אחיו של לוינסון, היינן עידו לוינסון, נקרא להיות אחראי על ייצור יין הבית למסעדה ומנות רבות במקום מוכנות בתנור מיוחד שהגיע מאיטליה ומוסק בעץ, דבר שהוא לא מאוד נפוץ בארץ ומקנה למאכלים היוצאים ממנו טעם מיוחד של ממש.
"נונו היא עסק משפחתי", מסביר בונה שהוא גם גיסו של לוינסון, "כולנו מהוד השרון והחלטנו להביא לכאן מסעדה שמציגה שיטות איטלקיות מסורתיות שמביאות למיצוי ברמה הגבוהה ביותר חומרי גלם איכותיים. אנחנו רוצים לפתח כאן תרבות של ממש סביב פסטה, גלידה, פיצה ויין, שאת כולם אנחנו גם מייצרים במסעדה לבד".
נונו היא מסעדה רחבת ידיים ששמה דגש בעיצוב שלה במטבח הפתוח שבמרכזו תנור העצים הייחודי. מלבד החלק הפנימי של המסעדה, שמכיל בר גדול ורחבה מלאה שולחנות עץ, יש לה גם גינה אחורית שתפעל בימים חמים ובה גם ייארח היינן עידו לוינסון אירועי יין.
בין המנות השונות שמוגשות בנונו ניתן למצוא ניוקי תרד ברוטב גורגנזולה, טורטליני ריקוטה ודלעת, לברק בתנור עצים, קדירת פירות ים, עוף מדורה עם תפוחי אדמה, פיצה אדומה עם חזה אווז, ביצת עין, פרמזן, תרד ושום קונפי ופיצה ארבע גבינות עם גורגנזולה, פרמזן, גאודה ומוצרלה. בצק הפיצה עצמו מוכן כאן ללא שמרים על מנת להקל על עיכולו ומותפח 24 שעות לפני אפייתו כך שהתוצאה היא בצק שהוא גם פריך וגם אוורירי.
יין הבית מיוצר כאמור במקום על ידי עידו לוינסון ומוחזק בחביות ובמכלים בחדר מיוחד שמהווה יקב קטן השוכן בחלק האחורי של המסעדה, לצד הגינה. לאור הקרבה המשפחתית לעולם היין, ניתן דגש מיוחד לנושא התמחור. היינות של לוינסון למשל, נמכרים כאן בקראפים במחיר של פחות מ-100 שקלים. לצד היינות שמיוצרים על ידי היינן המשפחתי, יש במקום גם תפריט יין שבנה אבירם כץ, לצד תוספות יוקרתיות וייחודיות יותר של לוינסון.
"אני מאוד אוהב ומאמין באוכל האיטלקי כי בסופו של דבר זה האוכל המקובל ביותר בעולם", מסביר דובב לוינסון, "לכן הלכנו לקונספט האיטלקי אבל אנחנו לא מסעדה איטלקית קלאסית. המראה שלנו הוא תעשייתי ניו יורקי וגם בתפריט יש לנו חופש תמרון ואנחנו לא נשארים רק על הקו הקלאסי. ובכל זאת הפיצה היא נפוליטנית והניוקי אמיתי שעושים אותו במקום".
נונו, ז'בוטינסקי 2, הוד השרון. 09-8353600. ראשון-שבת 12:00-00:00.