מתכונים קמים לתחייה בדנון
ימי שישי בבוקר בחצר בית הספר של דנון הם כבר מזמן מקום הבילוי המועדף בקרב יודעי דבר. בכל "שישי פטיסרי" מציעים תלמידי בית הספר לרכישה את יצירותיהם - מגוון קינוחים ומאפים נהדרים, שלא מעט מהם כבר זכו למעמד אייקוני. כעת, לראשונה, בית הספק משיק את ספר האפייה הראשון שלו, שמאגד כ-70 מתכונים, שכוללים את אותן מנות להיט ויראליות וכמו כן מתכוני קונדיטוריה קלאסיים. בשני סופי השבוע הקרובים (18.8 ו-25.8) יתקיים פופ אפ במסגרתו יחולקו טעימות של מאפים וקינוחים מהספר (עוגיות שבעה, סבאייה, עוגת פסטו, פוגאס, מאפה פטל ורדים, מטיל זהב ועוד) ויימכרו המאפים הפופולריים ביותר שיצאו מהמאפייה עד כה (טווח מחירים: 19-35 שקלים).
דנון. התערוכה 3, תל אביב. 08:00-11:00
צ'נה בהובלת גיל דהאן ומיכל גולדברגר
הצמד של השף והקונדיטורית שיחדיו הובילו את מסעדת וייס ויצרו בה שפה קולינרית שהפכה מזוהה איתם, נכנס כעת להוביל את מסעדת CENA, שפעלה תחת שמו של שף תומר אגאי. דהאן מצהיר כי בכוונתו לצאת עם המסעדה לדרך חדשה ומעט פחות רשמית: "הורדנו את הטקסים ואת המפות, הקללנו את האווירה כדי שאנשים ירגישו בנוח להגיע לפה באופן קבוע".
התפריט החדש שיוגש כולל 4 קטגוריות: פתיחים, ירקות, ים ובשר עם מנות כמו פורל קונפי עם שמנת חמוצה ותפוח אדמה בג'וספר; טורטליני שום מקורמל וריקוטה עם חלב שיבולת שועל, חיטה תפוחה ושמן לימון; שיפוד שרימפס עם קרפ שום שחור, איולי מיסו וברביקיו ראשי שרימפס; ופאי רועים על בסיס אונטריב. בתפריט הקינוחים מנות כמו סורבה מנגו ומנגו צלוי בסוכר קוקוס, טארטלט קרם שקדים ואוכמניות עם גלידת ורדים ויוגורט ועוד.
צ'נה. מלון בראון תיאודור, הרצל 10, תל אביב, 077-2302534
שף ותפריט חדשים בדל מאר
מסעדת דל מאר החיפאית קלטה לאחרונה לשורותיה את שף דודי קדם (R2M, טוטו, מסה ועוד), שהחליט לרענן ולחדש את תפריט המקום עם מנות כמו תמנון עם יוגורט סומאק, פלפל שרוף, עשבי תיבול ושקד מטוגן ( 90 שקלים); פילה לוקוס עם קרם תירס, קריספי שרימפס, פופקורן כוסמת ודמי גלאס (170 שקלים); סשימי אינטיאס עם ויניגרט מנגו, זעתר טרי, גבינת המאירי וצנובר (72 שקלים) וקינוחים כמו קרם ברולה תירס – מסקרפונה חלב וכוסמת מקורמלת (55 שקלים) וטירמיסו קוויאר עם דיפלומט קפה, מסקרפונה, קקאו וקוויאר קפה (48 שקלים).
בראנץ' ספרדי בבית קנדינוף
בית קנדינוף יגיש החל משישי הקרוב בראנץ' חדש בהשפעה ספרדית. שף אהוד גור הרץ (פאסטל, צ'יקטי, ג'ורג' וג'ון ו-vigo בברצלונה) יכין מנות שהן פרשנותו האישית למנות ממסעו הקולינרי בספרד: חצילים ממולאים ברינזה צאן,פטרוזילה וסלסת עגבניות (38 שקלים), גספצ׳ו צהוב פרי עונתי מלפפון שמן צ׳ילי (38 שקלים), ברזואלה ומלון סינטה מיושנת 30 יום ושקדים מעושנים (51 שקלים), קרפצ׳ו תמנון, פפריקה מעושנת, שמן צ׳ילי (59 שקלים), קלמרי ממולא פריקה, בצל חום (65 שקלים), לברק סלמורוחו עם שרי צהוב, גלדי בצל וציר עוף (98 שקלים), פריטו מיסטו, איולי פפריקה מעושנת, שיפקה טחון (88 שקלים),קרוקטס מטוגנים עגבניות מגוררות, יוגורט, שמן זעתר, סלסת שיפקה (51 שקלים) ועוד.
בית קנדינוף. הצורפים 14, תל אביב. טלפון: 03-6502938
חגיגות ב-a
שף יובל בן נריה יארח במהלך החודש חברים ג'ינג'ים במטבח ויחד הם יכינו ארוחות Otsumami של שישי צהריים. אחרי שאירח את שף ברק יחזקאלי עם ספיישלים כמו קבב טופו וגפילטע ברוטב צ'ילי, בשישי הקרוב (18.08) הוא יארח את מיסמס (עידו גרינברג) ובשיש שאחרי (25.08) את אלישע בנאי. כמו כן, המסעדה תגיש בשעות הצהריים (12:00-15:30) ארוחה עיסקית - מנה ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית בלבד.
מסעדת a. מגדלי שרונה עזריאלי, דרך מנחם בגין 121, קומה 2. 07-47588818. לא כשר
מנות חדשות בבראנץ' של סילו
המסעדה בפארק פרס חולון ריעננה את תפריט הבראנץ' של סופי השבוע שלה. הבראנץ' כולל שפע מנות צ'יקטי לפתיחה (פוקצ'ינות, בריוש, לחם דגנים, גבינות בוטיק משתנות, גבינת שמנת וממרח עגבניות מיובשות, גבינת לאבנה, גרבלקס ועוד ממרחים וסלטים); מנות המוגשות למרכז השולחן כמו קרם פולנטה וזוקיני צלוי, מאפה פילו גבינות ועוד; ומנת ביצים לבחירה (פרנץ' טוסט, אומלטים, סלט ביצים, שקשוקה, פריטטה ועוד). מחיר לסועד: 119 שקלים.
סילו. פארק פרס, חולון. שישי ושבת 08:00-12:00
מנה חדשה במוזס שופ
רשת מוזס שופ מעניקה גרסה משלה לשווארמה: רצועות דונר, בצל מטוגן, רוקט, מלפפון חמוץ, בצל סגול, איולי צ'יפוטלה וסרירצ'ה חריף (56 שקלים למנה בודדת, 71 שקלים לארוחה הכוללת שתייה וצ'יפס). הנמנה תהיה זמינה בכל הסניפים גם במשלוחים וגם בישיבה במקום.
מוזס שופ. טלפון: *9904