בהמשך לפריחה הבלתי פוסקת של מסעדות חדשות בחיפה בשנה החולפת, גם האזורים הסובבים את העיר נמצאים בתקופה האחרונה בהתחדשות מרשימה למדי. לאט לאט צצות עוד ועוד מסעדות במרחב הצפוני, ביניהן עלה גפן המוצלחת בקריית אתא, פיצה אלכסנדר החדשה בקריית מוצקין והמצטרפת הטרייה לחבורה - ג'ינוס, מסעדת שף חדשה בקריית ביאליק.
רוצים להתעדכן במסעדות החדשות? בואו לפייסבוק שלנו
שף יהב ג'ינו, בעבר השף של מלון הנסיכה באילת, החליט לפתוח מסעדה באזור מגוריו במטרה לשמש אופציה כשרה ואיכותית במקום דל יחסית במסעדות, ובטח במסעדת שף - וכך נולדה ג'ינוס.
עוד באוכל טוב:
- מתכון קל וטוב למג'דרה. אנחנו אוהבים כאלה
- תום פרנץ מסדר לכם ארוחת חנוכה עם ירקות בשלל צבעים
- היציאה הכי שווה לחנוכה: כך תכינו סופגניות לוקומדס יווניות
"אני גר שנים בקריות, ולצערי אין כאן בנמצא מקומות מהסוג הזה", מספר ג'ינו. "אחת הסיבות שפתחתי את המסעדה היא הרצון שלי לראות את תושבי הקריות נהנים מבילוי קולינרי ומחוויית אכילה שאינה קיימת באזור. אין כאן מספיק מקומות שבהם אנשים יכולים לשבת עם כוס יין וליהנות מארוחה מושקעת. עכשיו כבר לא יצטרכו לנסוע עד חיפה בשביל זה".
בתפריט של ג'ינוס תמצאו, בין היתר, פאי רועים - ראגו מטלה וירקות שורש בציפוי קראסט קרם תפוחי אדמה (32 שקלים); חזה מולארד ביין אדום על מחית ערמונים (95 שקלים); צלעות טלה על הגריל עם תפוחי אדמה (125 שקלים); אורז ג'ינוס - אורז יסמין עם נתחי אנטרקוט, פילה בקר ופרגית עם בצל מקורמל, פטריות יער ובייבי תרד (54 שקלים); ניוקי מתפוחי אדמה עם שקדי עגל ונתחי אנטרקוט בציר עגל (54 שקלים); מדליוני כבד אווז צלוי על צנים בליווי ריבת תאנים ובצלי שאלוט מקורמלים (82 שקלים) וסיגר מרוקאי במילוי בשר טלה ושקדי עגל (28 שקלים).
לצד התפריט הזה מציעים במקום גם מנות אקספרס בפיתה (רק באמצע השבוע, בשעות 18:00-12:00), עם אפשרויות כמו קבב פרגית וטלה טחונים עם עשבי תיבול וטחינה, סינטה צרובה עם בצל ופטריות מקורמלות וביצת עין ומנת מעורב ג'ינוס מנתחי פרגית, אנטרקוט וחלקי פנים.
ג'ינוס. קריון קריית ביאליק, 04-8100700. ראשון-חמישי: 23:00-11:00, שישי: 11:00-שעתיים לפני כניסת השבת, שבת: שעה וחצי לאחר צאת השבת-23:00. כשר.