ישראל הולכת ומבססת את מעמדה בקולינריה העולמית: הסצנה המקומית מסקרנת פודיז בכל העולם, האוכל הים תיכוני משתלט על כל הגלובוס והשפים הישראלים מתחילים להתרחב ולהביא את האוכל שלהם גם לחו"ל - חיים כהן שפתח לאחרונה מסעדה בייעוצו באמסטרדם (ובדרך לעוד אחת) ומאיר אדוני, עומר מילר ורן שמואלי שהכריזו על התרחבות קרובה לניו יורק - הם רק חלק מהדוגמאות. אבל מה עם להביא הנה קצת אבק כוכבים מהניכר? אז הנה, עכשיו גם זה קורה.
פרויקט אוכל חדש בשם Round Tables By American Express יארח בחודש נובמבר הקרוב שפים ממסעדות נחשבות בעולם, שישתלטו למשך שבוע שלם על מטבחי מסעדות מובילות של שפים מקומיים כמו מאיר אדוני, חיים כהן, שאול בן אדרת, ויקטור גלוגר ויובל בן נריה. כל מסעדה ישראלית שמשתתפת בפרויקט תגיש באותו שבוע ארוחת טעימות מלאה המבוססת כולה על מנות הדגל של המסעדה המתארחת, כך שהקהל הישראלי יוכל לקבל טעימה מכמה מהמסעדות הנהדרות בעולם - מבלי לטוס לחו"ל.
רשימת השפים המשתתפים גובשה אחרי מחקר ארוך שכלל ליקוט מסעדות מומלצות דרך מדריכי אוכל בעולם, מגזינים ואתרים, כמו גם המלצות של השפים הישראלים עצמם. מבין כ-150 מסעדות נבחרה שמינייה הכוללת מסעדות ותיקות וחדשות, חלקן בעלות כוכבי מישלן. הפרויקט, כאמור, יצא לפועל רק בנובמבר - אך מכירת המקומות לארוחות מתחילה כבר היום (269 שקלים לארוחה מלאה, או 229 שקלים למחזיקי אמריקן אקספרס).
"תל אביב הפכה בשנים האחרונות למעצמה קולינרית וחשבנו שנכון לשים אותה במרכז מפת הקולינריה הבינלאומית", אומר יאיר בקייר, מסעדן ויזם הפרויקט. "לשמחתנו, הפידבק היה אדיר. השפים שמגיעים אלינו עומדים בשורה הראשונה של השפים והמסעדות בעולם ועצם הגעתם לכאן, כשהם מביאים את הידע שלהם ועוד יותר מכך - משתוקקים ללמוד מאתנו, הוא הישג תרבותי של ממש. אנחנו מצפים לארח את קהל הפודיז הישראלי ולהעניק לו חוויות קולינריות חדשות".
עוד באוכל טוב:
רשימת האורחים המלאה
אז אילו מסעדות צפויות להגיע הנה? בבקשה: סטאציונה די פוסטה - מסעדה רומאית מכוכבת מישלן שתגיש אוכל איטלקי מודרני עם נגיעות מולקולריות בגרסה כשרה, במסעדת לומינה של השף מאיר אדוני, מסעדת THE FAT RADISH מניו יורק, שמציעה מטבח בריא ומקורי מידיו של שף בן טוויל (שהיה בעברו יד ימינו של גורדון רמזי) ויבשל עם שאול בן אדרת בתרנגול הכחול, מסעדת טרגלוס הוותיקה מברצלונה שמגישה מטבח קטלוני ותיצור ארוחה עם חיים כהן ביפו תל אביב, מסעדת קראפט מלונדון שתיצור ארוחה בקופי בר, מסעדת מילוס מאתונה שנחשבת לאחת מהמסעדות הים תיכוניות הטובות בעולם תתארח אצל השף ויקטור גלוגר בקלואליס, המסעדה ההודית סינמון קיטשן תיצור ארוחה מיוחדת בטאיזו של יובל בן נריה, מסעדת פרויסהמר'ס מברלין תגיש מטבח שמפגיש בין הים התיכון ודרום מזרח אסיה במסעדת הרברט סמואל בתל אביב ומסעדת רון גסטרובר המוכרת מאמסטרדם מגיעה להתארח בפאסטל של הלל תוואקולי.
בניגוד לפרויקטים אחרים שכללו אירוח של שפים מחו"ל בישראל הפעם לא יוגשו באירועים מנות שהן פרי שיתוף פעולה בין המסעדה הישראלית המארחת לשף המתארח. הכוונה היא להעביר חווית אוכל שמשחזרת במלואה את המסעדה המקורית מחו"ל. בשלב ההמשך של הפרויקט, אמורים גם השפים הישראלים המארחים להגיע עם מסעדותיהם להתארח במסעדות בחו"ל ולהציג שם את הקולינריה הישראלית.