ימים ספורים אחרי לידת בנו החמישי תפסנו את השף יונתן רושפלד על סט הצילומים של העונה השביעית של "מאסטר שף". לצד ההתרגשות מהילד החדש, הגיב השף לראשונה על הפתיחה המפתיעה של מסעדתו החדשה, במקום שבו פעלה המסעדה שהיה מזוהה עמה תקופה ארוכה, הרברט סמואל תל אביב.
כזכור, לפני כשבועיים הודיעה קבוצת עדי'ס לייף סטייל, שהעסיקה בעבר את רושפלד כשף הראשי של מסעדותיה, שהיא מוכרת את הנכס שבו פועלת מסעדת הדגל שלה, הרברט סמואל, שמשקיפה על חוף הים בתל אביב ומעבירה את המסעדה למלון ביפו שנמצא כעת בבנייה. שם היא תיפתח בעוד כשנה תחת אותו השם אך בגרסה כשרה וקצת אחרת.
רושפלד, מצדו, מעלה בימים האחרונים פוסטים של פרידה מהרברט סמואל תל אביב (שתיסגר רשמית מחר) בחשבון האינסטגרם שלו, תחת הכותרת "שלום לך הרברט נהדרת". עוד הוא מספר על מנות וחוויות מימיו במסעדה ומפרגן לשפים הרבים שעבדו תחתיו. לנו הוא מספר שלמרות הצער שבפרידה, הוא מרגיש שהחזרה למקום שבו הפעיל במשך שנים את הרברט סמואל היא צעד נכון.
המסעדה החדשה, שאת שמה רושפלד לא מוכן לחשוף, תתמקד בנושא שמעניין אותו במיוחד בשנים האחרונות: מטבח מבוסס תבלינים. המסע של רושפלד ביצירת המטבח החדש החל במחקר של הקולינריה ההודית הענפה, והמשיך בהעמקה במסעותיהם של התבלינים בין מדינות שונות ואופן פירושם במקומות כמו אפריקה ודרום אמריקה. בניגוד לקפטן קארי, הדוכן ההודי הלא פורמלי שפתח מוקדם יותר השנה עם השותפים מוש בודניק ועמית לביד (סושיאל קלאב תל אביב), המקום החדש יהיה מסעדה רשמית על כל המשתמע מכך. מה שבטוח, יהיה מתובל מאוד.
>> אנחנו לא רוצים להלחיץ, אבל הנה מתכונים לראש השנה