ארוחות שישי ברשת קפה לנדוור
הרשת משיקה תפריט ארוחות שישי חדש למשפחות וחברים, שיוצע רק בערבי שישי ויורכב ממנות ראשונות ועיקריות בסגנונות ים-תיכוני-איטלקי וטבעוני. בין המנות החדשות: מקלובה שורט-ריבס וחיטה ירוקה (69 שקלים); פסטה ציידים עם בשר מפורק, פטריות, אפונה, תרד ובצל מקורמל (69 שקלים); וסינייה קבב - קבבוני טלה, קרעי פיתה וזעתר, חציל, בצל סגול ועגבנייה קלויים, טחינה וסלט עשבי תיבול (63 שקלים). בערבי שישי גם האווירה במסעדה תשתנה, האורות יהיו מעודנים יותר ומפות יכסו את השולחנות.
חיים כהן מתארח במסעדת באנה, תל אביב
ב-22 בחודש ב-17:00-23:00 יתארח שף כהן בבאנה, ויגיש יחד עם שף המסעדה חנוך שכטר תפריט עם מנות שעשו את הדרך ממסעדת יפו תל אביב ועברו טרנספורמציה לטובת האג'נדה של באנה, לצד מנות חדשות כמו מעטפת כרוב צלוי עם תימין ומרווה, פריקי וקרם פאבה. הארוחה תורכב מפתיחים ומנות קטנות למרכז השולחן, קוקטייל פתיחה, מנה ראשונה לבחירה, מנת ביניים של גספצ'ו עם שיפוד במיה צלויה, שעועית לימה, בצל מקורמל וסלרי, מנה עיקרית לבחירה ושני קינוחים לכל זוג, ומחירה 169 שקלים לאדם.
באנה. נחמני 36, תל אביב. 050-6991062
יוסי שטרית מתארח במסעדת נינה ביאנכה, מתחם ביל"ו
ב-28 בחודש יתארח שטרית במסעדה ויבשל יחד עם השף איתי עטיה ארוחת ערב כשרה. התפריט מורכב ממנת פתיח של סופגניות זיתים שחורים במילוי גבינת עיזים ואנשובי וטעימת יין, מנות ראשונות שיוגשו על מגש זוגי, מנה עיקרית לבחירה וקינוח זוגי של בסבוסה עם מרציפן פיסטוק, יוגורט ודובדבנים מיובשים. המחיר: 600 שקלים לזוג, כולל כוס יין לאדם לבחירה.
Nina Bianca. בוסי סנט ג'ורג' 9, מתחם ביל"ו. 08-9480080
פרויקט קאזה דה סן פלגרינו חוזר
הפסטיבל של סן פלגרינו חוזר, ובמסגרתו יפתחו גם השנה שפים מובילים בארץ את בתיהם לקהל לארוחות שף חד פעמיות. בכל חודש יארח שף אחר 15 איש בביתו (בשני סבבים), במחיר של 350 שקלים לאדם. הארוחות יכללו 7 מנות הכוללות פתיחים, מנות ראשונות, מנות עיקריות וקינוחים, לצד יינות של יקב סגל.
השפית הראשונה שתארח בביתה היא שיראל ברגר, בעלת מסעדת אופא הטבעונית. הארוחות אצל ברגר יתקיימו ב-21 בחודש ויכללו בין השאר מנת שזיף המשלבת 3 טכניקות, טאקו ליצ'י מותסס, תפוח מעושן שעבר תהליך של המלחה, בישול ארוך וייבוש ואגס מקורמל עם מלפפון צרוב. שמות השפים המארחים האחרים ייחשפו רק 10 ימים לפני הארוחה.
פרטים ורכישת כרטיסים באתר Blend.
עונת קטיף דובדבנים, עין זיוון
בבוסתן בראשית בקיבוץ עין זיוון יחל קטיף עצמי של דובדבן בתחילת חודש יוני. השנה החלה עונת הקטיף מאוחר מהרגיל בעקבות החורף הארוך, אך צפוי פרי איכותי יותר מאשר בשנה שעברה. בהרי נפתלי, במרום הגליל ובמרכז הגולן החלה עונת קטיף הדובדבן כבר השבוע.
ארוחת בוקר חדשה במלון דיוויד טאואר, נתניה
מלון הבוטיק משיק תפריט ארוחת בוקר חדש וקיצי הכולל גבינות בוטיק קשות ורכות, דגים כבושים ומעושנים, סלמון אפוי, מגוון סלטים, לחמי מחמצת טריים, אנטי פסטי, עמדת מנות חמות אקטיבית הכוללת אומלטים, פסטות, שקשוקות ועוד ומנות אחרונות ביניהן פנקייקים ופירות. מחיר הארוחה: 119 שקלים לאדם.
דיוויד טאוור. דוד המלך 8, נתניה
ערבי חתונה יוונית ביאסו, תל אביב
לרגל עונת הרחצה תערוך המסעדה היוונית בניצוחו של השף אביב משה מדי שני בערב חגיגות של אוכל ואלכוהול ללא הגבלה, עם די.ג'יי וריקודים עד השעות הקטנות של הלילה. בין המנות, שיוגשו לצד התפריט הרגיל: לחם פרנה, מבחר מאזטים (בישבש אבוקדו, חציל יווני, חומוס עריסה, כרובית בטחינה, סלט ארטישוק ולימון כבוש ועוד) ומשקאות ללא הגבלה - בירה מהחבית, יין אדום או לבן ואוזו. המחיר: 159 שקלים לסועד.
יאסו. הירקון 105, תל אביב. 03-6031719
ארוחת טעימות בסימן קיימות בניטאן תאי, תל אביב
מעכשיו ועד סוף החודש יתקיימו במסעדה ארוחות בהשראת ערכי הקיימות והיין הגלילי. הארוחות יחגגו את השקת היין הראשון שגפניו גדלו על קומפוסט קפה ממוחזר, פרי שיתוף פעולה של חברת נספרסו ויקב הרי גליל שבמסגרתו מעבירה חברת נספרסו ליקב, ללא עלות, את כל הקפה המתקבל מתהליך המחזור של הקפסולות בישראל. הארוחה הזוגית תכלול 9 מנות, 2 כוסות של היין המדובר (סובניון בלאן), קינוח לבחירה ו-2 ספלי קפה של נספרסו. המחיר לזוג: 400 שקלים.
הזמנת מקומות בטלפון 03-5600555
יריד דרום קוריאה בדיזנגוף סנטר, תל אביב
ביום חמישי הבא, 23 בחודש, בשעות 10:00-20:30 יתקיים בדיזנגוף סנטר יריד שיוקדש לתרבות דרום קוריאה, ויציג בין השאר קינוחים דרום קוריאניים וגם משחקי חברה אכילים. מבקרי היריד יוכלו לטעום את הקינוח הקוריאני הפופולרי המבוסס על שלג במגוון טעמים ולשתות משקאות באבל טי בטעמים שונים עם פניני טפיוקה.
הכניסה וההשתתפות בכל הפעילויות חינם.
יריד דרום קוריאה. מתחם רחבת רנואר, בניין A, דיזנגוף סנטר, דיזנגוף 50, תל אביב
עומר ועדן מ"MKR" מתארחים במתחם המכולות, רמת גן
בני הזוג יתארחו ב-23 בחודש במתחם המכולות. בין המנות שיכינו: פלמידה כבושה עם שמנת חמוצה, פאקוס ושקדים ירוקים מוחמצים על בייגלה ירושלמי; פיתה מוח עם רוטב אדום חריף, ירוקים ולימון כבוש; ורוסטביף אנטרקוט עם איולי חזרת, רוקט וחלפיניו.
מתחם המכולות. היצירה 3, רמת גן
חגיגת בשרים ללא הגבלה במקדש, כפר סבא
ברביעי, 22 בחודש, מ-18:00 יחגגו במסעדה את ל"ג בעומר בערב של בשרים ללא הגבלה, לצד התפריט הרגיל. בין המנות: מבחר נקניקיות בעבודת יד; קבב עבודת יד עשיר בשומן טלה ועשבי תיבול; פרגית מעושנת בעצי הדר; ותבשיל שעועית ובשר ראש בבישול של 24 שעות, לצד ירקות שורש מעושנים. המחיר: 150 שקלים לאדם.
המקדש. עתיר ידע 4, מתחם אושילנד, א.ת כפר סבא. 09-9777007. כשר בהשגחת רבנות כפר סבא
יין ללא תחתית במסעדות כרמים, סגולה ובאר שבע
רשת המסעדות הדרומיות יוצאת בקונספט של יין ללא תחתית בכל יום רביעי מ-17:00. בין היינות המשתתפים: וילה מריה בלאן דה נואר ויין הבית (49 שקלים לכוס ללא תחתית); סירה רזרב ומרלו ירדן (69 שקלים לכוס ללא תחתית); ויראון וסירה קלו דה גת (89 שקלים לכוס ללא תחתית).
כרמים. כניסה למושב סגולה, 08-8505859; אליהו נאוי 34, באר שבע. 08-9966444
סעידה סולטנה - מסעדת פופ אפ ים תיכונית חדשה בתל אביב
המסעדה תפעל חודשיים בלבד, עד שהמבנה שבו היא שוכנת (לשעבר מסעדת אחד העם של רושפלד) יעבור הריסה וחידוש. בתפריט: ירקות, בשרים ודגים על גריל פחמים, וגם מנות צמחוניות וטבעוניות. בימים ראשון עד חמישי ניתן לאכול במקום ארוחה עסקית במחיר 58 שקלים.
סעידה סולטנה. אחד העם 27, תל אביב. 072-3945177. כשר ללא תעודה
Sky Lounge & Bar - בר חדש על גג מלון פרימה לינק, פתח תקווה
מלון העסקים פרימה לינק משיק על הגג בקומה 19 בר קוקטיילים ונשנושים באווירת חו"ל. בימי שישי בצהריים תתאפשר גם רחצה בבריכה הממוקמת במתחם ובימי חמישי יעמיד הבר עמדת דיג'יי.
פרימה לינק. מוטה גור 4, פתח תקווה. 03-7709781
מבצע על ההמבורגר הטבעוני של ביונד מיט
מהחודש ניתן לרכוש באמצעות קופון שמוצע באתר Big Deal קרטון המכיל 42 יחידות המבורגר ביונד מיט קפואות במחיר 749 שקלים, כולל משלוח חינם עד הבית. ניתן לממש את השובר גם באחד מסניפי יין בעיר.