סלובניה על המפה: במדינה חוגגים את בחירתה של שפית מקומית לטובה בעולם
סלובניה חוגגת את בחירתה המפתיעה מאוד של שפית מקומית לתואר של השפית הטובה ביותר בעולם. השפית המדוברת היא אנה רוש, שמפעילה מסעדה בשם היסה פרנק במערב סלובניה (קרוב מאוד לגבול עם איטליה). אם לא שמעתם עליה מעולם זה בסדר, אתם ממש לא לבד.
את תואר השפית הטובה בעולם מעניקים מדי שנה במסגרת טקס 50 המסעדות הטובות בעולם – הטקס עצמו ייערך באפריל הקרוב, אבל הבחירה הזו כבר פורסמה ומעוררת עניין גדול, בעיקר כי רוש מגיעה מסלובניה - מדינה שעלתה בשבועות האחרונים לכותרות בזכות אישה אחרת – מלאניה טראמפ.
רוש, בת 44, מציעה במסעדה שלה תפריט טעימות של תשע מנות במחיר של 90 יורו. סגנון הבישול שלה מושפע מאוד מהטבע בסביבת המסעדה וכולל הרבה מאוד מרכיבים מקומיים, עם מנות כמו רביולי כרובית עם פטריות כמהין, דג פורל עם עלי דפנה וערמונים, טרטר שעשוי מלב צבי וגם מרנג של אגוזים עם אגסים בקמומיל וגלידת דבש. עד היום הייתה מוכרת רוש בעיקר לאכלנים מקצועיים או הרפתקני אוכל, אבל לכו תנסו עכשיו להשיג מקום במסעדה שלה.
>> הצטרפו לעמוד הפייסבוק של חדשות האוכל של ישראל
טורקיה: איך הפך הקצב מאיסטנבול לכוכב רשת עולמי?
מהשפית הטובה בעולם למי שבדרך להפוך לקצב המפורסם בעולם: תכירו את נוסרט גוקצ'אן – קצב ובעלים של רשת מסעדות סטייקהאוס בטורקיה – נוסרט הפך בימים האחרונים לכוכב על ברשת, והכל בזכות תנועה אחת קטנה: הוא העלה לאינסטגרם סרטון בו הוא מפרק צלע בקר ואז מפזר עליה מלח בצורה מקורית משהו, מהיד למרפק ומשם לבשר. הזמר ברונו מארס, שאכל באחת המסעדות שלו, התלהב מהתנועה הזו ומיהר לשתף את הסרטון והשאר, כמו שאומרים, היסטריה.
נוסרט זכה לכינוי ולהאשטג Saltbae#, ואם תחפשו אותו תמצאו כמובן את הסרטונים של האיש עצמו אבל גם אינספור מחוות – ציורי קיר, אמנים שמציירים את דמותו של הקצב במלח, חקיינים, פרודיות ואפילו ספורטאים כמו שחקנה של ארסנל, דני ולבק, שחגג לאחרונה שער עם התנועה המפורסמת, וגם שחקני באיירן לברקוזן בגרמניה כבר עשו את זה. עם או בלי קשר להצלחה ברשת, נוסרט(שמחזיק בשש מסעדות בטורקיה ואחת בדובאי), ניצל את סוף השבוע כדי להודיע שהוא מתכוון לפתוח בקרוב שני מקומות נוספים בלונדון ובניו יורק.
ארצות הברית: חדש בשוק – תפוחים מהונדסים גנטית שלא משחירים לעולם|
ולקינוח: תפוחי עץ מהעתיד. התפוחים האלה נקראים Arctic Apples – תפוחי קוטב, והייחוד שלהם הוא שהם לא משחירים לעולם במגע עם האוויר. אפילו לא אחרי 24 שעות. התפוחים יגיעו לחנויות בארצות הברית בשבוע הבא, והם תוצר של הנדסה גנטית, ופותחו על ידי חברה מקנדה במשך יותר מ-20 שנה. המפתחים טוענים שמדובר בפרי שהוא בטוח לחלוטין לצריכה ומקווים שהתפוחים הארקטיים יהיו אלה שיסירו את הסטיגמה השלילית מעל מזון מהונדס גנטית. מצד שני, מתנגדי ההנדסה הגנטית באירופה טוענים שאי אפשר לדעת עדיין מה תהיה ההשפעה לטווח ארוך של התערבות בוטה כל כך של האדם באחת היצירות הכי וותיקות שיצר הטבע.
>> לכל חדשות האוכל
"חדשות האוכל של ישראל", ראשון עד שלישי, 15:45, ערוץ 2