תפריט נגיש ב-a, תל אביב
אחרי 20 שבועות, מסעדתו של יובל בן נריה חזרה לפעול בשבתות. בן נריה, שהיה הראשון לתמוך במחאה ולסגור את מסעדתו בשבתות ולתת לעובדיו להשתתף ולהפגין, מציע לסועדים תפריט מיוחד ונגיש של מנות קטנות-בינוניות, עם מחירים נמוכים משמעותית מהמחירים הרגילים במסעדה ותפריט אלכוהול מוזל. בין המנות בתפריט: טרטר בקר אמריקנה (66 שקלים), סשימי אמצ'י (78), מולים וצ'יפס (88) וצ'יזבורגר וצ'יפס (64). בנוסף, בחודש הגאווה תארח המסעדה תערוכת אומנות קווירית בחלל הפואייה הצמוד למסעדה.
ביינה (Beina), תל אביב
תל אביב מתחדשת בבר אוכל בחלל שבו פעלו שחקי שחקי ו-JUS. על המקום אחראיות השפית נרקיס אלפי והיזמית שלי גרבלר ולהגדרתן: "זו מסעדת שף שמייצרת אוכל בגובה העיניים, בר יין חף מטקס מטרחן". התפריט מורכב מ-3 קטגוריות - בקטנה, בין לבין וקינוחים - וכולל מנות כמו תבשיל מנגולד ואבן יוגורט, ברוסקטה חציל עם טרטר טונה, סשימי דג ים בוויניגרט מלפפון תפוח עץ, טורטליני ממולא שורש סלרי ועוד. בגזרת הקינוחים: פנקוטה כבשים ולואיזה, קרמו שוקולד ועוד.
טשרניחובסקי 4, תל אביב
מפגש באסיף, תל אביב
ב-6.6 ב-16:00-17:00 ייערך במרכז אסיף מפגש בנושא תרבות האוכל המתפתחת בקנה מידה מקומי וגלובלי בהנחיית רותי רוסו. המשתתפים: שף מרקוס סמואלסון ושף אלעזר טמנו.
התחדשות וספיישלים בפאסטל
לצד רענון תפריטי הצהריים והערב במסעדה בהובלת שף גל בן משה יוגש בפאסטל תפריט מיוחד למשך שלושה ימים (4-6.6), לצד יינות מיקב מוגה הספרדי (אזור ריוחה). התפריט שיצר בן משה כולל מנות כמו מולים בציר עוף ומיסו (98 שקלים), שיפוד תמנון בסלסה חריפה, לימה ולארדו ליה (86) וצ'וריסו של ביק, בצלים ביין אדום ואורז (98).
TERACCA - בר קיץ חדש בוולדורף אסטוריה, ירושלים
בר הקיץ על גג המלון שודרג ויגיש תפריט חדש עם מנות לשיתוף של השף איציק מזרחי ברק, תפריט אלכוהול מוקפד ויוקרתי וקוקטיילים מיוחדים. בין המנות: סלט עלי חסה פריכים עם פלחי תפוז, שקדים, ענבים וויניגרט הדרים (55 שקלים); סלט עדשים ירוקות חם עם ירקות שורש וקולרבי צלוי (65); ופילה דניס על הפלאנצ'ה עם בורגול, הרבה ירוקים וארטישוק ירושלמי (75).
מסעדת גריל רום, ירושלים
מסעדת בשרים כשרה בסגנון ניו יורקי נפתחה במלון המלך דוד. את המסעדה מוביל שף רועי ענתבי, והתפריט כולל נתחי בשר מיושנים כמו פריים ריב, טומהוק ועוד בטכניקות צלייה שונות. מי שלא אוכל בשר יוכל למצוא בתפריט מנות דגים ועוף, ועל גזרת הקוקטיילים אמונה קבוצת אימפריאל. במסעדה קיים גם חלל לאירועים פרטיים.
אירועים בוויסקי בר מוזיאון, תל אביב
ב-11.6 יתקיים במקום מאסטר קלאס בהובלת המותג מקאלן, בעלות של 199 שקלים למשתתף (כולל מנות למרכז השולחן), וב-19.6 ייערך דינר אנד שואו בהשתתפות השף אוראל קמחי ממסעדת פופינה והמותג מקאלן. המחיר לאורח: 380 שקלים עבור ארוחת השף, הוויסקי והופעה חיה.
תפריט עסקיות בפופ אנד פופ, תל אביב
המסעדה בהובלת שף שחף שבתאי משיקה תפריט צהריים שיוגש בימים שני עד חמישי בין שעות 12:00-15:30. הארוחה כוללת מנה ראשונה לבחירה שתיכלל במחיר העיקרית. בין המנות העיקריות: לוקוס קארי אדום (136 שקלים), שניצל טאיוואני (88 שקלים), צלעות טלה בברביקיו סיני (186 שקלים) ועוד. בין הראשונות: מקונג סלט, פודונג דים סאם, סלט פפאיה (בתוספת 20 שקלים), פופ אנד רול (בתוספת 46 שקלים) ועוד.
חגיגות 18 לשילה ושנתיים ג'נגו, תל אביב
שף שרון כהן מציין כמעט שני עשורי פעילות בשילה ושנתיים לאחיה הקטן והפחות פורמלי ג'נגו ומארח לצדו במטבח של ג'נגו שפיות ושפים שייצרו בשיתוף איתו תפריט מיוחד. הבא להתארח (4-7/6) הוא שף יונתן כהן, שהיה השף הראשי של מסעדת וייס לתקופה קצרה לפני שנסגרה ופה הוא יכין מנות כמו כיסונים ממולאים, פרנץ' טוסט על פחם ועוד. אחריו יתארח שף דוד שושן (18-21/6), שיכין בין היתר פרחי קישואים ממולאים וקלמרי צלויים עם תבשיל קאפונטה סיציליאני ועוד, ואחרונות יתארחו השפיות לירון גרינברג ותכלת פורטמן (25-28/6).
תפריט קיץ בדיאנא, נצרת
המסעדה הנצרתית מפנה את קדמת הבמה לירקות העונתיים עם מנות חדשות כמו סלט שזיף בוסר (25 שקלים), סלט חרוש (25 שקלים), סלט פאקוס (25 שקלים), מלוחיה עם פילה כבש (165 שקלים) ועוד.
שווארמה מנגל, חיפה
מסעדת אוכל הרחוב מנגל החיפאית מוסיפה לתפריט מנת שווארמה. השווארמה של מנגל לא נצלית על גלגל טיפוסי אלא נצלית על הפלנצ'ה, ומורכבת מרצועות נתחי אנטריקוט ואונטריב עם שומן ותערובת תבלינים. מחיר מנה בפיתה: 45 שקלים, או 55 שקלים לשווארמה במגש על לאפה ותוספת ירקות שרופים.
מנות חדשות בבלה, בית שערים
המסעדה האיטלקית בהובלת עידן ליפשיץ משיקה תפריט לילה חדש שיוגש בימים חמישי ושבת (בין שעות 21:30-23:30), ויכלול מנות כגון טרטר אנטיאס עם איולי לינון כבוש, טרטר בקר, סיגר דגים עם יוגורט טחינה וסלסלת עגבניות חריפה, שיפוד דג בטמפורה ועוד.
פתיחת שולחן בהאפיסרי, נתניה
המעדנייה של שף אביב משה ואסתי גרוס תארח סועדים בימים ראשון עד רביעי לארוחות טעימות משתנות. מחיר: 79 שקלים (או 69 שקלים לחברי מועדון). בין ארוחות הקונספט: שולחן יווני, שולחן טורקי, שולחן מרוקאי, שולחן פרסי, שולחן ירושלמי ועוד.
פיצות חדשות בלה פיאדרה, ירושלים
הפיצרייה הירושלמית השיקה לאחרונה תפריט פיצות נפוליטניות ביניהן פיצת ריבת בצל עם ברי וקרם פרש (74 שקלים), פיצה נפוליטנה (62 שקלים), פיצת חלב ודבש עם גבינת עיזים, דבש צ'ילי ואגוזי מלך (66 שקלים) ועוד.
20DAYS BY AMERICAN EXPRESS
המיזם חוזר בפעם השנייה למלון NYX תל אביב וישתתפו בו השף תומר טל, שף חורחה מונוז ועוד קונדיטורים ומיקסולוגים זוכי פרסים. נבחרת השפים תקים מסעדה שתפעל ל-20 ערבים בלבד ויוגשו בה ארוחות טעימות שכוללות 10 מנות (כולל קינוחים, מים, קפה ותה). מחיר לסועד: 459 שקלים. מחיר ללקוחות אמריקן אקספרס: 100 שקלים במכירה מוקדמת.
מנות חדשות במסעדת מאמא
המסעדה בקניו איילון מתחדשת בתפריט איטלקי עם מנות כמו שקשוקה סיציליאנית (65 שקלים), ארנצ'יני (45 שקלים), פולנטה ופטריות (46 שקלים), ניוקי ערמונים ופטריות (62 שקלים), קרבונרה (69 שקלים) ועוד.
מיטש חוזר לשוק הכרמל, תל אביב
דוכן אוכל הרחוב של אורית מושקוביץ חוזר לשוק הכרמל עם מנות "פיתה צרחות" במילוי איקרה (42 שקלים), כבד קצוץ (48 שקלים), מיטשבורגר (69 שקלים) ו-2 קבבי מיטש (49 שקלים). גם נקניקיות ההפטריצ'אן חוזרות ויוצעו גם מעדנים לרכישה הביתה.
סמטת הכרמל 30, תל אביב
מסעדת אלטמירה, מלון סופיה כנרת
בקומה העליונה של מלון סופיה כנרת נפתחה מסעדת אלטמירה, שפתוחה לקהל הרחב ולאורחי המלון ומלבד נוף לכנרת ועמק הירדן, מציעה תפריט חלבי עם מנות כמו פילה דניס וריזוטו, רביולי, תפריט יינות וקוקטיילים ועוד.
אירוע הקולינריה השנתי של רסטרטו, תל אביב
רסטרטו, מיבואניות המזון הגדולות בישראל, תפתח את אירוע הקולינריה השנתי שלה לקהל הרחב (יש להירשם מראש, מספר המקומות מוגבל) באולם האירועים בן אביגדור בתל אביב. במקום יוצעו סיורים, הדרכות וטעימות וישתתפו בו מיטב יצרני המזון, שפים ועוד.
תפריט שקיעה בעכותיקה, עכו
גג מלון הבוטיק העכואי עכותיקה מארח את "הבר של תמר" לארוחות ערב קלילות מול השקיעה עם מבחור יינות גליליים, קוקטיילים ומנות קטנות קרות או חמות. מחיר לאדם 130 שקלים (או 100 שקלים לתפריט צמחוני).
חודש יין בהוטל מונטיפיורי, תל אביב
המסעדה מבית R2M תארח במשך כל חודש יוני את קוורטט הרי יהודה, שכולל את היקבים צרעה, פלם, ספרה וקסטל למפגש פסגה חגיגי של יין ואוכל. במסגרת הארוחות יוצעו בקבוקים שלא ניתן להשיג בשום מקום אחר ויוצגו לראשונה יינות חדשים, אחרי תהליכי שימור ממושכים וקפדניים, כל זה לצד תפריט מיוחד שיותאם ליינות.
וולט מגיעה לצפון
חברת השליחויות מגיעה לקריית שמונה, מטולה, צפת, ראש פינה, חצור הגלילית וליישובי האזור, כולל קיבוצים צפוניים (קיבוץ דן, בית הלל, הגושרים, מעיין ברוך, דפנה, כפר גלעדי, כפר בלום, שאר יישוב, שדה נחמיה, אמיר, נאות מרדכי, יובל, צפת, ראש פינה, חצור הגלילית, מחניים, אליפלט, עמיעד, מירון ועמוקה).
תפריט חדש בשטרודל, חיפה
המסעדה במושבה הגרמנית בחיפה משלבת מנות חדשות מהמטבח הערבי ביניהן מקדוס - חצילים קטנים ממולאים בכבישה ביתית (24 שקלים); קובה במילוי בשר טחון וצנוברים (48 שקלים); ג'יבנה (54 שקלים) ועוד.
שדרות בן גוריון 39, חיפה
פסטיבל הסושי במסעדת סוהו, ראשון לציון
במהלך חודש יוני תארח המסעדה בשיתוף מותג הבירות היפני KIRIN ICHIBAN שלושה מהסושימנים המובילים בישראל - מידן סיבוני, מתן בל ורנן בלומנרייך קומטה - לשלושה ערבים מיוחדים. כל מנות הספיישל שיוזמנו יוגשו עם 400 מ"ל בירת KIRIN מהחבית.
השף עינב אזגורי מתארח בנא לגעת, נמל יפו
כחלק משבוע הבליינד דיי יתארח ב-6.6 השף במסעדת בלאק אאוט לארוחת הפתעה מיוחדת בחושך. הארוחה תתקיים בשני סבבים, בשעה 18:30 וב-21:30, ומחירה 260 שקלים לסועד. בנוסף, ב-9.6 תתקיים במרכז נא לגעת סדנת טעימות שוקולד בחושך במחיר 120 שקלים.
בראנץ' שישי במלון דה ג'אפה, יפו
משישי הקרוב, 2.6, יתקיימו במלון אחת לחודש ארוחות בראנץ' בשעות 12:00-15:00. הבראנץ' יכלול פתיחים למרכז שולחן, וביניהם מקושקשת וגבינת פטה על חלה קלויה ועטייף תרד; מבחר מזות; פחמימות כמו לחם מחמצת, בריוש ובייגל אבולעפיה; תחנות אקטיביות שיגישו מנות כמו סלט שרימפס צונן עם פפאיה ירוקה ופורל מעושן עם תפוח אדמה וארטישוק; תחנות מוזלי; ועיקרית לבחירה מתוך התפריט, למשל בורקס תרד עם זנב לובסטר וביסק סרטנים וטוסט ריקוטה עם נקניקיות מרגז וביצת עין. מחיר הארוחה: 199 שקלים לא כולל שתייה.
אפוגטו בקפה ג'ו
הרשת משיקה את האפוגטו - שילוב של גלידת וניל ומנת אספרסו. להשיג בחנויות הנוחות של ג'ו דלק במחיר 12 שקלים.
"מבשלים שמחה" - ערב התרמה למען עמותת תעצומות התומכת בפוגשי סרטן ובני משפחותיהם
18 שפים חברי קבוצת המטבח הנודד יערכו אירוע ראשון פתוח לקהל, שבו יוגשו שלל מנות פינגר פוד. הערב יתקיים ביום רביעי, 7.6, עם השקיעה, בחוות פרויקט נערי האור ברשפון, ויעלה 450 לאדם. כל ההכנסות יועברו לעמותת תעצומות.
לראשונה בישראל: אירוח דרוזי בכשרות צהר, דליית אל כרמל
בביתם של וואג'י ואמירה בסייס תמצאו מטבח דרוזי כשר ואותנטי בפיקוח ארגון צהר. על האירוח אחראית גליל eat, החברה המובילה תיירות קולינרית בצפון.
מסעדת רוסטיקו חוגגת 18, תל אביב
המסעדה תחגוג יום הולדת עם 3 ארוחות של השפית האיטלקייה פרנצ'סקה גוסטלה ב-12-14 ביוני. גוסטלה תבשל מנות פסטה ייחודיות ומתכונים מסורתיים מרומא וממילאנו, לצד מנות מאמיליה רומאנה ומנות נוספות שהן הומאז' למטבח הישראלי.
בראנץ' חדש בקפה מרטיני, תל אביב
קפה מרטיני, בר האוכל של DNA Concept Israel, משיק בראנץ' איטלקי חדש. התפריט, שיוגש בין 11:00 ל-16:00, יכלול בין השאר "ארוחת בוקר באיטלקית" (74 שקלים) של שלוש ביצים לבחירה (כולל מקושקשת עם גבינת סטרצ'יאטלה נמתחת), טוסט אבוקדו עם ביצה עלומה ורוטב עגבניות-חמאה (68) וטוסט אמנטל וחמאת כמהין (66 שקלים). הקדמתם? בין 9:00 ל-11:00 יוגשו קפה ומאפים.
דיזנגוף 130, תל אביב. 077-9386465
רופטופ חדש במלון דה בלנד, נצרת
הרופטופ החדש מציע קוקטייל בר וקולינריה גלילית נצרתית עם טוויסט עכשווי, בהובלתו השף רמי סלאם (ראסיף, תשרין ועוד). בנוסף משיקים במלון בראנץ' טעימות שמיועד גם לאורחים מבחוץ, בכל שבת וראשון.
תפריט שיפודיית גורמה במסעדת 02, ירושלים
ב-5-21.6 יוצע במסעדה, בנוסף לתפריט הקבוע, תפריט שיפודים המבוסס על גריל פחמים. בין המנות: סלטים כמו סלט אבטיח, פאקוס וחריף ומסבחה חצילים, טחינה וצנובר; הומאז' למנות קלאסיות כמו שיפודי קבב טורקי או שקדי עגל; ולקינוח מלבי קוקוס עם אננס בפחם ופיסטוק.
זאב ז'בוטינסקי 3, ירושלים. 02-6756649
עוגל'ה - ילדים אופים בכפר הילדים מל"י כרמיאל
עמותת מל"י למען ילדים בסיכוי משיקה את עוגל'ה - מיזם חינוכי שבמסגרתו יימכרו מארזי עוגיות המיוצרות בקונדיטוריה הייחודית של עמותת מל"י כרמיאל בידי ילדי הכפר. כל הרווחים יהיו תרומה לכפרי הילדים של העמותה. עלות מארז: 18 שקלים.
לרכישה: 04-9901000