עולם המסעדנות גדוש בסיפורים עצובים על מקומות שהשקיעו בהם את הלב והנשמה ונאלצו להיסגר לאחר זמן קצר. לכן אנחנו שמחים במיוחד כשסיפור שהתחיל כעצוב - מתגלגל בסופו של דבר לסוף שמח. כזה הוא הסיפור של מתמודד משחקי השף סלאח כורדי, שפתח בחודש אפריל של שנת 2014 את מסעדת אל ג'מילה בשוק הפשפשים ביפו. המסעדה לא שרדה ונסגרה אחרי זמן קצר יחסית ותקופה לא פשוטה שעברה על יפו. עכשיו פותח כורדי - בדיוק באותו המקום - את המסעדה החדשה שלו, אל עאשי(הטבח).
עוד המון סיפורים ואוכל טעים בפייסבוק שלנו
המקום החדש עתיד להיפתח בעוד כ-10 ימים, אחרי שכורדי יסיים לגבש לו צוות, ולמרות השם החדש, אל אעשי היא סוג של גלגול עדכני של אל ג'מילה - ניסיון של כורדי להביא לקהל את מה שהוא מגדיר כתרבות המטבח היפואי, עם המוניטין העשיר שצבר לעצמו אחרי "משחקי השף", כטבח מוכשר ומוכר. בדומה לא ג'מילה, כורדי יציג במסעדה החדשה את הווריאציות שלו לזיכרונות ולטעמים שמלווים אותו מילדותו ביפו, שבה נולד, ומהמטבח של סבתו.
עוד באוכל טוב:
בתכנית, כזכור, התמודד כורדי בנבחרת של השף מאיר אדוני. השניים נותרו ביחסים טובים, ואמש העלה אדוני בחשבון האינסטגרם שלו פוסט מפרגן לכורדי ולמסעדה החדשה. "רוצה לפרגן לאח וחבר יקר סלאח!", הוא כתב, "ההיכרות עם סלאח החלה לפני שנה וחצי בתכנית משחקי השף. גיליתי אישיות יוצאת דופן. אדם שבנה את חייו מתוך ההריסות והתהומות הגדולים ביותר. סלאח התגלה מהרגע הראשון כחבר נאמן לכולם, אוהב אדם ובעל מקצוע חרוץ ושאפתן. היום סלאח עומד בפני פתיחת מסעדה חדשה באזור שוק הפשפשים ביפו ומחפש צוות אשר יחבור אליו ויעזור לו להגשים את החלום. ממליץ לכולם לחוות את האיש ופועלו".
אל עאשי. עולי ציון 4, יפו. לא כשר