פסח בפתח, ואנחנו רוצים לעזור לכם ולעצמנו לבחור את הגפילטע פיש המשתלם והטעים ביותר, למי שאין לו כוח לעמוד במטבח ולהכין לבד. שזה רובנו. אז מה חשוב בגפילטע טוב? תלוי את מי שואלים. אנחנו, באופן אישי, פחות חובבים של הז'אנר המתוק מדי, ותמיד בעד טעמים מאוזנים ועשירים של דג - ולא של סוכר.
הנחנו על השולחן מולנו באולפן ארבעה סוגי גפילטע פיש שונים - ממעדנייה, ממסעדות יהודיות ותיקות וגם גפילטע משומר אחד. לא היה לנו מושג איזה גפילטע הוא של איזה מותג או מסעדה, וכדי להישאר נטולי פניות ערכנו טעימה עיוורת. אז מהו הגפילטע הטעים ביותר? צפו.
מה טעמנו וכמה זה עלה:
* גפילטע פיש משומר מבית דלידג. צנצנת במשקל 310 גרם (6 קציצות) במבצע לחג של 10.90 שקלים במקום 18.90 ברשת שופרסל.
* גפילטע פיש ממעדניית גורן אוכל ביתי ברמת השרון. המחיר לקציצה אחת - 9 שקלים.
* גפילטע פיש מסורתי של מסעדת סנדר היהודית הוותיקה בתל אביב. 29 שקלים לקציצה.
* גפילטע פיש של מסעדת קיטון. 22 שקלים לקציצה.
אז מי המנצח הגדול בקרב הגפילטע? היה זה דווקא הגפילטע של קיטון- המסעדה היהודית הוותיקה בתל אביב שכבש אותנו. בניגוד מוחלט ליתר הקציצות שהשתתפו מדובר היה בגפילטע לא מתוק בכלל, וכזה בעל טעמי דג ולא סוכר. חוץ מזה הגפילטע היה גדול ומכובד, שהרשים גם ויזואלית כי ארזו לנו את הקציצות בתוך הדג עצמו- משהו שרק מביני מסורת ועניין יודעים לעשות. שאפו.
>> איך אפשר בלי? הנה מתכון מנצח לגפילטע פיש