מאפיית נולה (NOLA - ניו אורלינס לואיזיאנה, ולא מישהי בשם נולה כפי שלפעמים טועים לחשוב) היא במושגים תל אביביים כבר "מוסד". 13 שנים שהיא ניצבת בפינת ארלוזורוב-דיזנגוף ובימיה הראשונים היא סיפקה תפריט שלא היה שגור בכל בית קפה: מנות נחמה אמריקאיות מושחתות, ויטרינת מתוקים שווה במיוחד עם מגוון עוגות, עוגיות, מאפים, קאפקייקס, בראוניז ומתוקים שמאוד מזוהים עם החך האמריקאי (בעלת המקום, טליה רסנר, היא ילידת ניו אורלינס).

קלאסיקות אמריקאיות (צילום: אלון ולנסי, יחסי ציבור)
קלאסיקות אמריקאיות | צילום: אלון ולנסי, יחסי ציבור

אז דווקא מנות דגל של ניו אורלינס כמו סופגניות בנייה וכריך פו בוי - אין כאן לצערנו (מנות שכל מי שחוזר מביקור בניו אורלינס נשבע בשמן), אבל קלאסיקות כל-אמריקאיות אחרות ישנן: בייגלס, פנקייקים, קלאב סנדוויץ', BLT ועוד מנות שגורות כמעט בכל שולחן בראנץ' אמריקאי טוב. אז כעת, אחרי למעלה מעשור שבמהלכו היו כמה ניסיונות חידושים מוצלחים יותר ופחות - מגיעים לתפריט חיזוקים כמו מנת פנקייק עם פרמזן, ביצה עלומה, קריספי בייקון, תרד חלוט ורוטב הולנדז (54 שקלים), פנקייק בננה קראנץ' עם בננות מקורמלות, קרמל וקורנפלקס (44 שקלים), מנת הבייגל הרינג (48 שקלים) עושה קאמבק לתפריט ויש גזרה חדשה של BOWLS  (58 שקלים) המציעות אלטרנטיבה לכל השחיתות עם גרסאות של טקס-מקס, עוף קיסר, באפלו צ'יקן, סלמון אפו יעם ירקות בתיבול אסייתי וגרסת טופו עם איולי טבעוני. 

עוגת ריסז (צילום: אלון ולנסי, יחסי ציבור)
עוגת ריסז | צילום: אלון ולנסי, יחסי ציבור

הספשלטי של נולה, אם תשאלו אותנו, היה מאז ומתמיד ויטרינת העץ הגבוהה והנאה שהציגה את נבחרת המתוקים על מגון צורותיהם, וכעת מאכלסת כמה אורחות חדשות לצד הקראק פאי, פאי התפוחים, ריבועי הלימון, הסינבון ואין סוף עוגיות ומאפינס/קאפקייקס וביניהן עוגת ריסז (ריסז קאפס של שוקולד וחמאת בוטנים) ועוגת סמורס מעולה של שכבות ביסקוויט, שוקולד, מרשמלו מוקצף ומרנג. החידוש לא מסתיים רק עם התפריט והאוכל, והחל מהחודש (מאמצע ינואר) נולה תפעל גם בשעות הערב עד שעה 22:00.

נולה. דיזנגוף 197, תל אביב יפו. טלפון: 03-5230527. לא כשר