בשורת הפיצה הנפוליטנית כבר התפשטה מזמן ברחבי הארץ. את החיבה, או יותר נכון האובססיה שלנו לפיצות מצוינות אתם כבר מכירים (ד"ש חמה לפיצה פרסקה הצפונית ולפבריקה ברחובות שכבר יחסית ותיקות בגזרה). ובכן, בחודשים האחרונים נפתחות עוד ועוד פיצריות נפוליטניות שצריך לשים עליהן עין ברחבי הארץ כמו נאופוליטן החיפאית עליה סיפרנו לכם ממש לפני הקורונה, פיצרייה רגאצי החדשה שנפתחה בפתח תקווה לאחרונה ופיצרייה חדשה בשם דולצ'ה, שנפתחה לפעילות ברעננה ממש לפני מספר ימים.
פיצה דולצ'ה למעשה קיימת כבר שנתיים בפורמט של פיצה ניידת לאירועים בלבד, אבל עכשיו הבעלים, דולב אללי ומורן שקוף, החליטו להתקבע והתבססו במקום ייעודי ראשון משלהם. "חרשנו את הארץ באירועים פרטיים אבל עם הזמן התחילה דרישה מהלקוחות שנפתח מקום משלנו", מסביר אללי, "לפני שהתחילה הקורונה החלטנו להרים את הכפפה".
למה דווקא ברעננה?
"אני במקור מפרדסיה ואני חי באזור כבר שלושים שנה. אני חושב שהאזור פה צמא למקומות עם אוכל איכותי. כל מי שטעם את המוצר שלנו אמר לנו לפתוח בתל אביב, אבל אנחנו חושבים שהמוצר יכול להתאים לכל מקום ושתל אביב רוויה באוכל טוב, ודווקא באזור כאן זה חסר הרבה יותר".
הפיצות בדולצ'ה מגוונות וכרגע מוצע כאן תפריט הרצה שעוד ישתנה בהמשך. תמצאו כאן פיצה סביח עם קרם חציל קלוי, תפוחי אדמה וחצילים מהטאבון, פלפל צ'ומה, לימון כבוש, ביצה קשה וטחינה גולמית; פיצה ארטישוק עם קרם ארטישוק, מוצרלה, עגבניות מיובשות, פטה, שקדים קלויים ואורגנו; פיצה בשמל עם רוטב בשמל, עגבניות שרי צהובות, בזיליקום, פרמזן ובלסמי מצומצם; פיצה פטריות עם קרם פורצ'יני וכמהין, מוצרלה, פטריות פורטבלו צלויות בטאבון, ארטישוק א-לה רומאנה, בזיליקום ופרמזן; פיצה סטרקינו עם קרם גבינת סטרקינו, אורגנו טרי, עגבניות, חציל קלוי ופלפל חריף; וכמובן פיצה מרגריטה קלאסית (טווח המחירים נע בין 49-59 שקלים לפיצה).
"התפריט אומנם ישתנה כנראה בהמשך, אבל המחירים אמורים להישאר אטרקטיביים. המוטו שלנו הוא שפיצה טובה לא באמת צריכה לעלות הרבה", מסביר אללי, "שנינו בוגרי האקדמיה לפיצה בנאפולי והפיצה אצלנו נעשית לפי החוקים של הפיצה הנפוליטנית, אבל לפי הדור החדש שלא מתקבע רק על מרגריטה ומרינרה. אנחנו מנסים לקחת את העיגול של בצק הפיצה ולהסתכל עליו בתור צלחת שעליה אנחנו בונים עולם שלם".
מלבד הפיצות מציעים בדולצ'ה גם מנות ראשונות מושקעות כמו בוראטה עם עגבנייה מגוררת ושמן זית; סלקים אורגניים עם קראמבל של גבינה כחולה, פיסטוק ותימין; פרחי כרובית עם שמן זית וקרם עגבניות; בטטה בטאבון עם קרם פרש ובצל ירוק; פוקאצ'ה עם בלסמי, שמן זית ועגבנייה מגורדת; קרפצ'יו חציל עם יוגורט; ולחמניית ברי וקממבר עם פסטו, כוסברה, ויוגורט (טווח המחירים נע בין 15-38 שקלים).
גם הקינוחים במקום שומרים על הקו האיטלקי עם המאריטוצו - לחמניית חלב רומאית במילוי של קרם מסקרפונה עם חלבה ופיסטוק; קלצונה במילוי של נוטלה עם קרם מסקרפונה בצד; ופנקוטה (17-48 שקלים).
כרגע המקום פתוח להרצה כל יום החל מ-18:00 בימים ראשון-חמישי. בהמשך מתכננים בדולצ'ה לפתוח גם בשעות הצהריים, בצהרי שישי ובמוצאי השבת. בינתיים, מנסים בדולצ'ה להתמודד עם הפתיחה בשיא משבר הקורונה, אבל לפחות עד כה הקהל נלהב. "המקום שלנו פתוח עד 23:00 או עד שנגמר הבצק ובשבוע שעבר הבצק נגמר די מהר, אז השבוע ניערך גם לזה. בימים כאלה אתה לא באמת יודע למה לצפות אבל קיבלנו כל כך הרבה אהבה ופרגון שזה היה מדהים".
דולצ'ה. המסגר 1, רעננה