אמנם הגעגועים למסעדת מיס קפלן הטבעונית שנסגרה עדיין בוערים אצל קהל הסועדים הטבעוני, אבל נראה שסוף סוף נמצא מקום ראוי נוסף שיגרום להם לצאת מהבית ולחזור אליו עם חיוך שבע. אחרי הפתיחה של 416 הטבעונית לפני כחודש, נפתחת בימים אלה מסעדה טבעונית נוספת בשם גודנס ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב.
את גודנס פותחת אילאיל יהב, מי שגם אחראית ומתפקדת בתור הבעלים של השווארמה הטבעונית והמוכרת בתל אביב. את גודנס פתחה יהב באותו הרחוב בו ממוקמת השווארמה, במקומה של מאפיית בונז'ור שנסגרה לאחרונה. בתחילה רצתה יהב להעביר את השווארמה לחלל הגדול יותר, אבל תוך כדי עבודה על המקום התקבלה ההחלטה לפתוח מקום נוסף, ולהשאיר את השווארמה במקומה. גודנס, תתפלאו לשמוע, היא בעצם דיינר אמריקאי עם תפריט סטריט פוד טבעוני למהדרין. המנות בתפריט, אותו בנתה השפית והיועצת הקולינארית יוספה בן כהן, מתכתבות כולן עם מנות דיינר אמריקאי מושחתות, אבל בגרסא טבעונית ובריאה יותר עם כמה טוויסטים קצת פחות אמריקאים.
אז מה אוכלים כאן? המבורגר כמובן (38 שקלים) עשוי פטריות פורצ'יני ושום קונפי. חובבי הכריכים יוכלו לאכול סלופי ג'ו משעועית שחורה ופטריות שימג'י ברוטב ברביקיו בתוך פוקצ'ה עם רוקט, עגבניות וחמוצים (38 שקלים), שווארמה בטורטייה מנתחי סויה מוקפצים על הפלאנצ'ה עם סלט קצוץ, כרוב, חמוצים וטחינה (35 שקלים) ולצד כל אלה תמצאו כמובן גם הום פרייז מעורבים של בטטה ותפוחי אדמה עם צ'ילי, גרידת לימון ושמנת טבעונית (24 שקלים).
האזור הפחות אמריקאי של התפריט יציע קרפ עשוי כוסמת במילוי קרם קשיו וכרובית או במילוי בטטה ותפוחי אדמה (28 שקלים). כל יום בשבוע יקבל בגודנס את "צבע היום" ומנות שיותאמו במיוחד לאותו הצבע. ביום הכתום תמצאו כאן מרק בטטה, דלעת וגזר או תבשיל עדשים כתומות ודלעת, ביום ירוק תוכלו ליהנות מקובה חמוסטה מבושל עם עלי מנגולד, ביום האדום יוגש מרק עגבניות וגריסים או קובה סלק, וביום החום תמצאו במקום מרק בצל ופטריות.
גם אגף הקינוחים לא נזנח בגודנס, עם סיומות לארוחה כמו גלקסיית שוקולד עם קראמבל, עליה נמזג רוטב שוקולד חם שממיס אותה לחלוטין (36 שקלים), סופלה שוקולד (36 שקלים), מלבי טבעוני (16 שקלים) וקרנאץ' שכבות לוטוס (26 שקלים).
גודנס, המלך ג'ורג' 41, תל אביב. ראשון עד שישי: 11:00-00:00 | שבת: 18:00-00:00