התלהבות תקשורתית כמו זאת שהייתה סביב מסעדת דלאל של השף הצעיר אוסמה דלאל בעכו היא מחזה די נדיר במחוזותינו. לא רק כי מדובר במסעדה קטנה וצנועה של שף עלום שם יחסית, אלא בעיקר כי דלאל הייתה סוג של קונצנזוס מיומה הראשון - מקום שהיווה הבטחה גדולה ופוטנציאל להתפתחות קולינרית מרתקת.
כל מה שחם וטעים - גם אצלנו בפייסבוק
אלא שהמסעדה לא הספיקה לקיים את ההבטחה. באוקטובר האחרון נסגרה דלאל בעקבות מהמצב הביטחוני שהביא לקריסתם של עסקים רבים. לאחר הסגירה המצערת הוריש דלאל את המקום (עמוק בתוך הבזאר הטורקי בעכו) לקרוב משפחתו, שמפעיל בו את מסעדת מעדלה הסימפטית. דלאל עצמו הכריז על מעבר לליגה של הגדולים ועל כוונה לפתוח מסעדה חדשה בתל אביב.
עכשיו, למעלה מחצי שנה מאז נסגרה הפנינה העכואית שלו, המעבר סוף סוף קורם עור וגידים. בעוד מספר שבועות, אחרי שיפוץ נרחב, יפתח דלאל את המקום החדש שלו במרכז בתל אביב. הלוקיישן המיועד הוא מלון הבוטיק עלמה, שבו פעלה קודם לכן מסעדת עלמה היוקרתית של יונתן רושפלד. במקום, שייקרא מאייר (MAIARׂ, "מגיש האוכל" בערבית), על שם בת זוגו של דלאל, מתכנן השף להביא את הגרסה שלו למטבח העכואי שהכיר לנו בדלאל, אבל בלב לבה של העיר הלבנה.
עוד באוכל טוב:
ומה חשבנו על מסעדת רעמסס?
הישראלי שדוחף ג'חנון לאמריקאים
האם אתם באמת מבינים באוכל?
בדומה לדלאל העכואית, גם מאייר התל אביבית תתבסס בעיקר על דגים ופירות ים. המטבח ידבר כולו בשפה הקולינרית של דלאל, שמשלבת בין המסורת הערבית לאינטרפרטציות מודרניות. מה למשל? קובה דג - מנה עכואית קלאסית שבעבר היו מכינים רק בשמחות מיוחדות; מנזלה - מנה ערבית צמחונית שעשויה מחצילים, עגבניות, גרגירי חומוס, בצל, כוסברה יבשה וחריף; ומנת כנאפה דג, בהשראת עכו, שנראית ונעשית כמו כנאפה לכל דבר, אבל היא אינה מתוקה וממולאת בבשר דג וקרם אספרגוס.
בימיה הראשונים תיפתח מאייר רק בשעות הערב, במתכונת מצומצמת יחסית שכוללת את החלל הפנימי של המסעדה בלבד. בהמשך תיפתח גם החצר ששייכת למבנה, המאפשרת להתפנק עם ארוחת ערב באווירה משוחררת יותר.
מאייר (MAIAR). יבנה 23, מלון הבוטיק עלמה, תל אביב. 03-9017652. לא כשר