תפריט חדש באדאן, ירושלים

הלחוחייה בשוק מחנה יהודה הופכת לבשרית עם תפריט חדש שכולל בין השאר מעורב לחוח - מעורב ירושלמי, חומוס, סלט וטחינה מגולגלים בתוך לחוח; קבב לחוח – עם קבב, חומוס, סלט וטחינה; וסביח בלחוח עם ביצה קשה, חציל מטוגן, חומוס חריף, סלט ירקות קצוץ דק, בצל, חמוצים, חילבה, טחינה ועמבה.

אדאן. שוק מחנה יהודה, האגוז 6, ירושלים. 054-4750017

תפריט עסקיות חדש ברשת נגיסה

הרשת האסייתית מציעה תפריט עסקיות חדש עם מנות ראשונות כמו סלט שורשים עם חסה אייסברג, גזר, כרוב לבן ומלפפון ברוטב ויניגרט אסייתי; ועיקריות כמו יאקיסובה בקר - נודלס מוקפצים עם בקר, כרוב, גזר, גמבה, בצל ונטיפי ביצה ברוטב טריאקי; ומנת שבבי שעועית מוקפצים עם פרגית, בטטה, פטריות שיטאקי ובצל לבן וירוק.

לפרטים: 077-7000333

הצוק. שווארמה אסאדו (צילום: יעקב מדר,  יחסי ציבור )
הצוק. שווארמה אסאדו | צילום: יעקב מדר, יחסי ציבור

תערוכת סומלייה, תל אביב

ב-10-11 לפברואר תתקיים תערוכת סומלייה לאנשי יין שתהיה פתוחה בשעות הערב מ-18:00, גם לקהל הרחב. בתערוכה יציגו למעלה משישים יקבים שניתן יהיה גם לרכוש מתוצרתם וגם לטעום. המחיר לכניסה לאירוע: 150 שקלים כולל טעימה חופשית של היינות, כוס יין במתנה ושובר של 50 שקלים לרכישת יינות המציגים בתערוכה.

לפרטים

ארוחה מיוחדת בגמלייה, מושב עין יהב

המסעדה תיפתח בין 12 ל-13 בחודש לכבוד תערוכת מחקר ופיתוח בערבה התיכונה, ותציע ארוחות צמחוניות או בשריות. בין המנות: טחינה וסלסת ירוקים; חומוס ביתי עם שמן זית ופטרוזיליה; באבא גאנוש ביתי מסורתי; פילה פרגית צלוי; קבב ביתי; קוסקוס צמחוני; ואנטרקוט על הגריל.

לפרטים והזמנות: 052-3666240 או 052-8612611

שבוע הקולינריה הצרפתית

ב-9-13 בחודש יתקיים בארץ שבוע הקולינריה הצרפתית בהשתתפות מבחר מסעדות מכל הארץ - מטבריה, דרך ירושלים ועד באר שבע ונצרת. במסגרת האירועים יתארחו בארץ מבחר שפים צרפתיים לארוחות מיוחדות בשיתוף שפים מקומיים, ויתקיימו סדנאות שונות. בין המסעדות שלוקחות חלק באירועים: פופינה, פאסטל, בראסרי, יקב תשבי ורופטופ.

לכל הפרטים

הצפון הישן, מסעדה חדשה בתל אביב

בר מסעדה חדש בשם הצפון הישן נפתח במקום שבו פעל קפה ג'רמיה בצפון תל אביב. בין המנות בתפריט: מסבחה חמה עם גרגירי חומוס; ארטישוק ירושלמי צרוב עם פטה; ארנצ'יני חצילים; סלט פנצנלה עם מוצרלה וקרעי לחם; וסליידר בשר מפורק בבישול ארוך עם איולי וקטשופ משמש. כמו כן, בסופי השבוע ייערכו כאן בראנצ'ים עם מנות כמו פטריות על לחם מחמצת - עם קרם פטריות, פטריות פורטובלו, כמהין ומלח גס; ובוקר של בית ישראלי - ביצים חומות, סלט גינה, טחינה, אבוקדו וזיתים. 

הצפון הישן. דיזנגוף 306, תל אביב. 03-7485040

יום הולדת 5 למסעדת הצוק, ראש הנקרה

ב-12 בחודש תערוך המסעדה ארוחה חגיגית מיוחדת במחיר 350 שקלים לסועד. בין המנות: נתח אנטרקוט טומהוק, כתר צלעות טלה, שווארמה אסאדו, פילה בקר עם אננס מקורמל ופורטבלו וחציל קלוי עם פרנה ובשר.

לפרטים: 04-6016849

תערוכת סומלייה  (צילום: דיויד סילברמן,  יח"צ)
גם לקהל הרחב. תערוכת סומלייה | צילום: דיויד סילברמן, יח"צ

תפריט חדש בצפרירים 1, חיפה

המסעדה מציעה תפריט חדש עם מנות כמו סלט הרינג כבוש עם פרי עונתי, פיצוחים, חריף, שום, בצל, שמן זית ולימון; טרין כבד אווז עם דובדבני אמרנה, קולי דובדבן בלסמי, צנימים וצנובר; רביולי ערמונים עם מרסלה, ארטישוק א לה רומנה, בצל קריספי, שמנת ופרמזן; וקבב יוונים בפיתה גירוס עם ירקות שרופים.

צפרירים 1. צפרירים 1, חיפה. 04-8112235

ארוחות מיוחדות של חיים כהן ונוף עתאמנה, תל אביב

במסעדת יפו תל אביב של השף חיים כהן ייערכו ב-10 וב-11 בחודש ארוחות מיוחדות עם השפית נוף עתאמנה. השניים נסעו יחד לטיול קולינרי בדרום-מזרח טורקיה ושבו עם השראה למנות מיוחדות כמו קלמרי עלי אנזק ממולא עם חצילים ויוגורט; זיתינגלי דולמה - חצילים ממולאים באורז ומחית פלפלים, מבושלים ברכז רימונים ומיץ וישנייה; וטליאטלה פיסטוק ירוק בחמאת מרוות בר ומרציפן. 

יפו תל אביב. יגאל אלון 98, תל אביב. 03-6249249

תפריט טייוואני בפקין, תל אביב

המסעדה הסינית מציעה עד סוף חודש מרץ תפריט בסגנון טייוואן של הבשלנית פיי לון שייה. בין המנות: שיאו לונג - שלושה כיסונים בעבודת יד ממולאים בעוף ומוגשים על ציר לאו-פו (48 שקלים); סאן ביי ג'י - פרגיות, ג'ינג'ר ובזיליקום מוקפצים ביין אורז ושמן שומשום (81 שקלים); שין קאן טופו - טופו בטמפורה על רוטב לו-רו-פן ואורז (78 שקלים); וגוואה באו - לחמנייה מאודה ממולאת בבטן חזיר בבישול ארוך, כוסברה ואבקת בוטנים (53 שקלים).

פקין. משה סנה 54, תל אביב. 03-6490737

פקין. תפריט טייוואני (צילום: דרור עינב,  יחסי ציבור )
פקין. תפריט טייוואני | צילום: דרור עינב, יחסי ציבור

ארוחה מיוחדת בג'ורג' וג'ון, תל אביב

ב-9 בחודש יארח שף תומר טל את שף גל בן משה מברלין לארוחה מיוחדת. בין המנות שהשניים יגישו: טרטר כבש עם מליטה מעושנת, חבוש שחור, פרנץ' טוסט וקרם חלמון ביצה; בלוטין של פנינית ושומן כבש עם כרובית, במיה ופופקורן חומוס; וניוקי תרד שחור וריקוטה ביתית עם עגבניות מיובשות, תרד, אפונה טרייה וציר פרמזן.

ג'ורג' וג'ון. אאורבך 6, תל אביב. 03-7269309

תפריט ראמנים בקיטו קאטו, תל אביב

המסעדה מציעה תפריט ראמנים לחורף עם אפשרויות כמו מיסו ראמן טבעוני עם אטריות ראמן, טופו, דאשי, פטריות שימג'י וירקות העונה בטמפורה (64 שקלים); ראמן צ'מפון על בסיס פירות ים עם אטריות אודון, סורימי קלמרי, ראשי קלמרי, שרימפס, כרוב ובצל ירוק (82 שקלים); וראמן עוף על בסיס עוף ושומשום עם אטריות אודון, עוף, טופו, חציל, פטריות שיטקה, נצרי במבוק, בצל ובצל ירוק (76 שקלים).

קיטו קאטו. דיזנגוף 64, תל אביב. 03-7781101

תפריט חורף ב-BBB

הרשת מציעה מנות חדשות לחורף וביניהן המבורגרים על בסיס בשר אנגוס שחור; מנת פרבולה - בשר אונטריב מפורק בתערובת תבלינים וסרירצ'ה, מוגש בלחמניית שומשום עם איולי חרדל, חסה אייסברג, בצל ומלפפון חמוץ; ומנת פטריות חמות על עלי רוקט ברוטב טריאקי ושומשום קלוי. כמו כן מציעים פה תוספות חדשות להמבורגר כמו נתחי אסאדו וצ'ימיצ'ורי וריבת בצל.

לפרטים

אסאדו וצ'ימיצ'ורי. תוספת חדשה ב-BBB (צילום: גליה אבירם,  יחסי ציבור )
אסאדו וצ'ימיצ'ורי. המבורגר חדש ב-BBB | צילום: גליה אבירם, יחסי ציבור

מסלולי טעימות חדשים בשיתוף גריי גוס, תל אביב

אפרת אנזל יצרה עבור וודקה גריי גוס מסלולי טעימות שונים בסגנונות כמו אוכל מהים, אפריטיבו ומסלול קלאסיקות. בכל סיור טועמים 5 מנות במסעדות שונות וכן קוקטיילים, בהתאם לאופי המסלול. במסלול הים, למשל, המנות הן טרטר דגי ים באבוקדו בשילה של שרון כהן, מרק דגים במלגו ומלבר, פילה דג ים בחמאה חומה באייבי, פפרדלה וסרטים בבר 51 ורייס פודינג באנימאר. מחירי המסלולים ינועו בין 260 ל-380 שקלים. ייערכו גם סיורים בחיפה וירושלים.

לכל הפרטים

סיבוב גריי גוס (צילום: רוי גיא ,  יח"צ)
סיבוב טעימות של גריי גוס | צילום: רוי גיא , יח"צ

יום הולדת לרונימוטי, תל אביב

מסעדת רונימוטי חוגגת עשור עם תפריט פיציקטו מיוחד ובו מגוון מנות איטלקיות קטנות למרכז השולחן. בין המנות: ספגטי ירוק בעבודת יד עם אפונת שלג מהגינה האורגנית של המסעדה וריקוטה; סלט סיציליאני חריף עם סרדין מקומח מטוגן; פולנטה עם תרד גלילי מהגינה האורגנית, ביצה עלומה ושמן כמהין; וברזאולה בכבישה ביתית.

רונימוטי. מזא"ה 3, תל אביב. 03-6470247

ארוחת שבת טוניסאית באלנה, תל אביב

בימי שבת ב-12:30-15:00 מציע שף ברק אהרוני ארוחת צהריים חדשה. בין המנות: מרמומה פיקנטית - סלט עגבניות, פלפלים ופלפלים חריפים המבושל על אש קטנה; בשר טלה עם מרווה, תרד ויוגורט נענע; סלט ירקות נוסח ג'רבה עם ירקות חיים, תפוח אדמה באריסה, לימון כבוש ואנשובי; קוסקוס דגים ומולים עם לפת צעירה ודגים עונתיים; בריק במילוי שרימפס קריסטל עם תפוחי אדמה ואריסה; ותבשיל טלה עם פקיילה - עלי סלק ומנגולד עם שעועית ועשבי תבלין.

אלנה. נחמני 23-25, תל אביב. 03-5435400

ארוחת ט"ו בשבט במשק ברזילי, תל אביב

ב-7 בחודש מציעה המסעדה אירוע חגיגת פירות יבשים עם אפשרויות כמו מאפינס, מאפים עם פירות יבשים, פיצה טבעונית, לביבות חובזה ופונץ' פירות במבצע של 10 שקלים לכל מנה.

לפרטים

תפריט חורף בשקד אקספרס, יפו

בין המנות החדשות: נזיד עדשים, מרק כתום עם קרם קוקוס וג'ינג'ר, מרק שעועית, כריך בלקני עם ממרח חציל קלוי, גבינה בולגרית, עגבניות שרי צלויות, חציל קלוי וזיתי קלמטה וכריך צרפתי עם גבינת קממבר, איולי, ארוגולה, חמוציות אורגניות ומלפפון, בלחם ג'ירוסלה.

שקד אקספרס. יהודה מרגוזה 8, מתחם שוק הפשפשים, תל אביב

ג'יוקוסו. יום הפיצה (צילום: יפית בשבקין,  יחסי ציבור )
ג'יוקוסו. יום הפיצה | צילום: יפית בשבקין, יחסי ציבור

9 בפברואר - יום הפיצה במסעדות

יום הפיצה במסעדת ג'יוקוסו, חיפה

המסעדה מציעה ליום הפיצה פיצות מיוחדות כמו פיצה יורדי ים עם זיתי קלמטה, צלפים, זוקיני, שרימפס, אנשובי, פטרוזיליה, לימון ויוגורט; ופיצה אסאדו עם קרם בצל וגזר, בצל מקורמל, שעועית ירוקה, אסאדו מעושן וצ'ימיצ'ורי. כמו כן מציעים פה דיל של פיצה מרגריטה ושליש בירה מהחבית ב-60 שקלים.

ג'יוקוסו. הנמל 21, חיפה

יום הפיצה ברשת דומינו'ס

בדומינו'ס תוכלו ליהנות ביום הפיצה משתי פיצות משפחתיות ב-50 שקלים. המבצע בטייק אוויי מהסניפים בלבד.

לפרטים

יום הפיצה במסעדת תל יצחק, תל יצחק

ביום הפיצה מציעה המסעדה בין השעות 17.00-20.00 50 אחוזי הנחה על בירה בהזמנת פיצה.

תל יצחק. בכניסה לקיבוץ תל יצחק. 09-7411110

יום הפיצה הבינלאומי בסרפינה, תל אביב

ב-6 עד 9 בחודש מציעה המסעדה פיצות מיוחדות עם השראה מכל העולם. בתפריט: פיצה טיקה מסאלה מהודו - עם רצועות עוף בטנדורי, יוגורט וגראם מסאלה (78 שקלים); פיצה לחמג'ון מטורקיה - עם בשר טחון בבישול ארוך, תבלינים ים תיכוניים, צנובר וטחינה לבנה (78 שקלים); ופיצה דה ז'נרו בסגנון ברזיל - עם שרימפס, בשר בבישול ארוך ופלפל חריף ירוק (88 שקלים).

סרפינה. איינשטיין 10, רמת אביב. 03-6579080

יום הפיצה בסרפינה (צילום: גיל אבירם,  יחסי ציבור )
יום הפיצה בסרפינה | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

יום הפיצה בדרימרי, פתח תקווה

המאפייה-מסעדה מציעה ביום הפיצה מבצע של פיצה שנייה בחצי המחיר ברכישת פיצה בטייק אוויי. בין הפיצות: פיצה ביאנקה עם קרם פרש, כמהין, מוצרלה, פרמזן, פטריות גריל ורוקט; ופיצה בוראטה עם קרם פולנטה, גמבה, פטריות ופלפל חריף.

דרימרי. הסיבים 49, פתח תקווה. 03-9503330

יום הפיצה בקפה לביא, באר שבע

ביום הפיצה יציעו בקפה לביא פיצה עם חצילים ובזיליקום ב-39 שקלים.

קפה לביא. מתחם מול 7, באר שבע

יום הפיצה בפיצה שמש

ביום הפיצה תציע הרשת מבחר פיצות סודיות במחיר 30 שקלים וכן מבצע של מגש פיצה טבעונית ב-15 שקלים. הפיצה הסודית תשתנה מסניף לסניף.

לפרטים

יום הפיצה במתחם אלון, קריית שרון

מבחר עסקי אוכל במתחם יציעו מבצעים ליום הפיצה. בין היתר: קפה רוטשילד יציע פיצה ביאנקה חדשה עם מוצרלה, פסטו ופטריות (45 שקלים), ובקפה לנדוור יהיה מבצע של פיצה מרגריטה ושתייה ב-40 שקלים.

מתחם אלון. טום לנטוס 26, קריית השרון, נתניה