כתר המזרח (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
תהיה, אבל בפיתה חדשה. השווארמה של כתר המזרח | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

מעטים הם הישראלים שלא מכירים את כתר המזרח, מוסד אוכל ביתי שמציע את אחת השווארמות הטובות בארץ, ופועל ברחוב אבן גבירול בתל אביב כבר עשורים רבים. כעת, אחרי שנים ללא שינוי, מתרחבת משפחת כתר המזרח ופותחת לא פחות משלושה דוכנים חדשים בשוק צפון שברמת החייל בתל אביב: בית מקדש לחצילים, דוכן שווארמה, ומעדנייה על שם דודה אתי. 

רעבים? בואו לפייסבוק שלנו

"כל עסק חדש שלנו בשוק צפון הוא נפרד", מסביר אור שמאי, דור שלישי למשפחת שמאי שבבעלותה כתר המזרח כבר משנת 1952. "זאת בעצם הפעם הראשונה שאנחנו מתרחבים עם המסעדה. פנו אלינו במהלך השנים מהמון מקומות, כולל שרונה מרקט, וזאת הפעם הראשונה שהחלטנו לקחת את ההימור וללכת על זה".

כחלק מהכניסה לשוק צפון המעוצב, כתר המזרח החדשה לא תהיה דומה לסניף המקורי. שמאי מדווח שהמקום יהיה מהוקצע, מעוצב ומותאם לקצב הוצאת המנות המהיר שמכתיבה סביבה היי-טקיסטית רעבה כמו רמת החייל, אך ישמור על האותנטיות והעממיות שמאפיינות את המסעדה המקורית.

עוד באוכל טוב:



רק לאחד מהדוכנים של משפחת שמאי במקום יקראו כתר המזרח, והוא דוכן השווארמה, כמובן, בו יציעו שני שיפודי שווארמה (פרגיות והודו) ומנת מעורב ירושלמי במתכון מיוחד. הכל יגיע בתוך פיתה שמפתחת המשפחה זה עתה. "עבדנו כאן על פיתה מיוחדת שתהיה מתאימה ספציפית לעסק שלנו", אומר שמאי, "היא נורא נכונה לשווארמה בגודל, בטעם ובמרקם שלה ואנחנו עושים אותה פה בעצמנו. אם נצליח איתה כאן אולי נכניס אותה גם למסעדה באבן גבירול, למרות ששם מדובר בהרגלים של עשרות שנים שקשה לשנות". 

המקום השני של כתר המזרח בשוק נקרא חצילים, ומתמקד כולו בירק הסגול והאהוב. החציל יככב בשלל מנות כמו כריך טוניסאי, פלאפל חצילים, מניפת חציל על הפלנצ'ה עם טחינה ופלפל חריף ומנה מיוחדת שהיא שילוב בין שקשוקה, פלאפל וסביח. את כל המנות תוכלו לקבל בפיתה, באגט או צלחת.

כתר המזרח תל אביב.  (צילום: נמרוד סונדרס)
דור ההורים מברך. משפחת שמאי מתרחבת | צילום: נמרוד סונדרס

למעדנייה קראה המשפחה "המעדנייה של דודה אתי", על שם דודתם הבשלנית. "עלה לנו הרעיון לפתוח מעדנייה לפי המתכונים של דודה אתי, עם כל הדברים שהיא הייתה נוהגת להכין", אומר שמאי, "כמו חמוצים, סלטים ודגים מעושנים".

באופן טבעי, הרצון להרחיב את המסעדה המצליחה הגיע מדור הילדים. "ההורים נותנים את הברכה שלהם, אבל כמו בכל עסק, בייחוד של אוכל, יש חששות כי זה תחום קשה", אומר שמאי. "להצליח באוכל זה כמו להצליח בנישואין - זה כמעט ולא קורה - אבל אנחנו מנסים לשמור על אופטימיות. אם זה יעבוד בשוק צפון, ויהיה טוב כמו שאנחנו חושבים שזה יהיה, אולי נתפתח עוד לאחר מכן, אבל לא יותר מדי כי אנחנו מנסים לשמור על העסקים שלנו קטנים, אינטימיים ומשפחתיים". 

דוכן השווארמה של כתר המזרח בשוק צפון יפתח היום להרצה שקטה. הדוכן יהיה כשר, בשונה משני הדוכנים האחרים, שלא יגישו אוכל לא כשר אך יהיו פתוחים בסופי השבוע. בשבוע הבא עתיד להיפתח גם חצילים ובהמשך המעדנייה. בינתיים מספר מצומצם מאוד של דוכנים כבר פעילים בשוק צפון, ביניהם מסעדת רק היום של השף אבנר לסקין שנפתחה גם היא להרצה. בשבועיים הקרובים ייפתחו עסקים נוספים כמו פרונטו קיוסקו של דיוויד פרנקל, איקה שוקולד וג'וסו ומיאזאקי (Miazaki) של השף יובל בן נריה.

כתר המזרח. שוק צפון, רמת החייל, תל אביב. ראשון-חמישי 00:00-11:30, שישי 11:30-כניסת השבת, שבת מוצאי שבת-00:00. כשר.

חצילים והמעדנייה של דודה אתי. שוק צפון, רמת החייל, תל אביב. ראשון-שבת 00:00-09:00. לא כשר.

 >> לכל חדשות האוכל