רשת מקדונלד'ס ממשיכה להתרחב באגף הגלידות ופתחה ממש לאחרונה סניף עשירי לגלידריות שלה "מק גלידה", הפעם בטיילת תל אביב. הסניף גם מציע לראשונה משלוחי גלידה, בהמשך למה שהפך בתקופת הקורונה ללהיט ארצי של ממש.
הסתקרנו לראות האם הרכות המוכרת והאהובה של הגלידה האמריקאית של מקדונלד'ס מצליחה להחזיק היטב משלוח, ובכלל, האם הגלידה של מקדונלד'ס בכלל נותנת פייט גם בעידן הנוכחי שופע הגלידריות הממותגות?
אנחנו מוכרחים להודות שמבחינה נוסטלגית יש לנו חיבה אדירה לגלידה הבסיסית ביותר של מקדונלד'ס, מה שנקרא בעבר "גלידת שקל תשעים" והיום כבר עולה הרבה יותר. זאת גלידה שמתאימה להיות קינוחי כיפי אחרי כל ארוחה, בכל שעה ביום. ואם כבר גלידה של מקדונלד'ס, אז מבחינתנו היא המנצחת תמיד.
הגלידות החדשות של מק גלידה משתדלות להיות "משודרגות": הן מגיעות במבחר טעמים ולצד תוספות כמו סוכריות צבעוניות או פיסטוק מסוכר, וגביעים בסיסיים סטנדרטיים של מקדונלד'ס. הטעמים שנחתו על שולחננו היו מסטיק, פיסטוק ובייגלה מלוח בגזרת הגלידות, ומקפלרי (גלידה פיצוץ) בטעמי פירות יער, שוקולד לבן עם קוקוס ושקדים, קפה וטעם נוסף שלא היה כתוב עליו מה הוא ולא הצלחנו לזהות (חלקנו ניחשו שאולי אגוזים).
נתחיל בשורה התחתונה: המרקם של הגלידות נהדר, לחובבי הגלידות הרכות. הוא מתמסר וקרמי, כשהגלידה מגיעה במצב צבירה קרוב לנוזלי, אז אפשר להשיב אותה לפריזר לכמה דקות ורק אז להתחיל לזלול. כך או כך, טקסטורה של בין מילקשייק לג'לטו, שכל מי שניסה נהנה ממנה.
הטעמים המוצלחים ביותר במשלוח היו גלידת הפיסטוק שהייתה מכבדת מאוד לחובבי התענוג הירוק והטובה ביותר לסוגה עם פיסטוק מסוכר שתרם פריכות כיפית. בסקציית המקפלרי היה זה טעם השוקולד הלבן עם הקוקוס והשקדים שהיה המוצלח וגם החכם ביותר לטעמנו. טעמים כמו בייגלה מלוח וקפה היו די מאכזבים ומתוקים במיוחד. גם טעם פירות היער שכלל שלל תוספות צוין לחיוב על ידי חלק מהטועמים.
בשורה התחתונה, בגזרת הגלידות הרכות מדובר במשלוח חדש ששווה ערב מאנץ' קיצי עם חברים. לא מדובר כאן בתחליף לגלידה ארטיזנלית אלא במשהו קצת אחר, והרבה פחות פורמלי, וגם זה נחמד לפרקים. בייחוד אם נשארים נאמנים לטעמים הבסיסיים כמו פיסטוק ולא מסתבכים עם כל מיני תוספות והתחכמויות.