אייל שני ואסף גרניט אולי גורפים שבחים וכוכבי מישלן מעבר לים, אבל מושיק רוט היה שם הרבה קודם. הוא היה אומנם אנונימי עבור מרבית הישראלים, אבל קהילת האוכל התרגשה מאוד כשהשף הישראלי הראשון שקיבל כוכב מישלן חזר לארץ אחרי שנים שבהן חי ועבד בהולנד.
את הכוכב הראשון קיבל רוט ב-2005 במסעדת t Brouwerskolkje', שפתח ב-2002 יחד עם אשתו ההולנדית אליס בעיירה קטנה סמוך לאמסטרדם. ב-2009 הוא קיבל את הכוכב השני וב-2012 סגר את המסעדה ופתח אחת אחרת, הפעם באמסטרדם. המסעדה נפתחה תחת השם Samhoud Places& ו-3 חודשים אחרי הפתיחה כבר גרפה את הכוכב הראשון שלה. בהמשך שינתה את שמה ל-Moshik&, קיבלה כוכב שני ושמרה על המעמד המכובד במשך 6 שנים ברציפות. ב-2020 המסעדה נסגרה בעקבות הקורונה, ורוט חזר והתמקם בארץ אחרי שבמשך 11 שנים ברציפות היה שף מעוטר ב-2 כוכבי מישלן.
ההתרגשות מהצטרפותו של רוט לקלחת הקולינרית בישראל נבעה בין השאר מהציפייה שיפתח כאן מסעדה, אבל זה לא קרה. הוא כן עשה הרבה דברים אחרים: פתח רשת מזון מהיר בשם 8, שלא צלחה, שבה כל המנות עלו 8 שקלים; הוא שימש במשך כמה חודשים כשף של מסעדת טוטו – מהלך שגם הוא לא עלה יפה; הפך לכוכב טלוויזיוני בעקבות ההשתתפות ב"משחקי השף" וב"מסעדה הבאה של ישראל"; הקים משפחה; ובשנתיים האחרונות שימש כשף של 9 המסעדות בקמפוס אמדוקס ברעננה, ותוך כדי כשף של אולם אירועים קאי בשרון. באפריל 2024 הוא פרסם שהוא מצטרף למסעדת קומראן הכשרה ברחוב הארבעה כמנהל קולינרי, ובספטמבר נודע לנו שזה סוף סוף קורה - מושיק רוט פותח, יחד עם אשתו שירן, מסעדת פיין דיינינג ראשונה בארץ.
"אני נרגש לחזור ליצירה אישית כל כך, דווקא כאן, דווקא עכשיו, בציונות ובגאווה", אומר מושיק, "אני בבית, הלב שלי על השולחן".
Moshik& מסיימת בימים אלה את תקופת ההרצה, ובאופן רשמי תפתח את הדלתות ב-13.10. היא ממוקמת במבנה טמפלרי בשרונה מרקט וצפויה להציג את הרוח המישלנית של רוט. החלל עוצב על ידי האדריכל פיצו קדם, שתכנן את היבה וגם גרף עבורה את תואר המסעדה היפה ביותר בעולם לשנת 2023 מטעם המגזין האמריקני "אינטריור דיזיין". חלל האירוח של &מושיק אינטימי ומעוצב בצבעי אדמה, ויש בו 6 שולחנות עבור 20 סועדים, שהשף יארח בעצמו באופן אישי. המסעדה תפעל 5 ימים בשבוע, בימים ראשון חמישי, בשני סבבים - מ-18:00 ומ-21:00.
ומה לגבי האוכל? בתפריט המסעדה 3 מסלולים: קלאסי, למי שאוכל הכל, כשר סטייל עם מנות חלביות ודגים וצמחוני. המחיר לאדם יעמוד על 800 שקלים (באמסטרדם, לשם ההשוואה, ארוחה דומה עלתה 1,000 שקלים). תפריט יין מותאם לארוחה יעלה 300 שקלים נוספים לסועד, או 800 שקלים עבור Grand Cru Colectaion.
חוץ מהאוכל העילי והמיוחד מושיק מבטח שבמסעדה החדשה יהיה אוסף פרטי של כלי אוכל נדירים שהוא אסף במהלך חייו וחדר יין עם 400 לייבלים ביניהם יינות גראנד קרו מהכרמים המצטיינים בעולם. באשר לשירות, רוט בנה צוות שהוא מיקרוקוסמוס שישרת את הסועדים ביחס של 1:1 (כלומר איש צוות אחד לכל סועד).
התפריט מכיל בין השאר לובסטר כחול, קוויאר שחור, צלופח וסרטן טורו נכון לעכשיו אפשר להזמין מקומות רק 3 חודשים קדימה אז אל תגידו לא ידענו.
צבי סטרכילביץ 4 (מתחם שרונה), תל אביב יפו. אתר להזמנת מקומות