שף אלדד שמואלי חונך את הערבים של נעה

בימים אלה פותח השף אלדד שמואלי את נעה שבקריית ענבים כמסעדה שתפעל בשעות הערב. שמואלי הוא בעל רקורד של למעלה מ-20 שנה בעשייה קולינרית, ובמסעדת נעה (הקרויה על שם אמו) הקונספט יהיה אש גלויה: האש נוגעת כמעט בכל מנה ומנה - בצלייה על אש גלויה, חריכה קלה, עישון או טאבון. קיר אש באורך שני מטר שניזון מבלוקים של עצי פרי בוערים הוא גולת הכותרת של המקום וממנו מנפיק שמואלי מנות כמו פורל מעושן עם קרם חזרת ותפוח אדמה; רוסטביף באיולי, דבש וחרדל; או רוסט טלה דק. טאבון גדול עם רצפת אבן שמוט משלים את חווית האש עם מנות כמו עוף על פוקצ'ה מחמצת וירקות קלויים; דג ביין לבן וחמאה עם קרעי חלה שרופים; וירקות צלויים בטאבון המשודכים לקרעי לחם, זעתר טרי, טחינה וחריף ירוק.

בשנה האחרונה פועל כבר המקום תחת אותו השם פטיסרי-בולנז'רי, שהפך למוקד עלייה לרגל לחובבי הפחמימות. המיקום הפסטורלי - חלק מפרוזדור ירושלים, על פסגות הרי יהודה, עם מרפסת המשקיפה עליהם ועל עין נקובא ועין ראפה - רק מוסיף לאווירה השלווה. לדברי שמואלי "פתיחת המקום בערב היא אבולוציה טבעית של נעה, אם כי לא המשך ישיר. נעה היא מסעדה של ממש, עם מלצרים ושירות ותפריט, שתציע חוויה קולינארית המשולבת בקסם של האזור".

בתקופת ההרצה המקום יפעל בימים שני-חמישי, בשעות 18:30-23:30, ומספטמבר בימים ראשון-שבת, 18:30-23:30.

בווייז: נעה אפייה מקומית, קריית ענבים | טלפון להזמנות 02-565-5390

נעה, קריית ענבים. עכשיו גם בערב (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
נעה, קריית ענבים. עכשיו גם בערב | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

Wolt מתחילה לפעול בעוטף עזה, שדרות ונתיבות

פלטפורמת המשלוחים Wolt משיקה לראשונה את פעילותה בשדרות, נתיבות וכ-30 מיישובי האזור, בהם הקיבוצים כפר עזה ובארי. לכבוד ההשקה, משתמשי האפליקציה יוכלו להזמין ללא דמי משלוח עד סוף הקיץ. 

אנשי Wolt נפגשו בשבועות האחרונים עם ראשי הערים נתיבות ושדרות, שבירכו על המהלך שלדבריהם מסמן את המשך הצמיחה המחודשת של שגרת החיים והבעת תמיכה בתושבי אותם יישובים. שירות המשלוחים יפעל מדי יום בשעות 09:00-23:00 עם עשרות מסעדות וחנויות מקומיות, בהן: בית הקפה אוריוס של הקונדיטורית אור שוקרון בשדרות, השווארמה של בני כחלון בנתיבות, המבורגר הבקתה בכפר מימון, שאטוסט, טורו, לה פסטרייה, הבגט של הפרסי, בלאגן, יין בעיר, ממתקי לוי, שקד ותמר, פרי וירק, סופר לירון, פרה כחולה, רי בר, ג׳פניקה, מקדונלד'ס, פיצה האט, בורגרס בר, זיגדון, ג׳ט לק ועוד רבים וטובים.

רשימת היישובים בהם תפעל Wolt: שדרות, נתיבות, כפר עזה, בארי, ניר עם, עלומים, סעד, מפלסים, איבים, גבים, דורות, יכיני, ניר עקיבא, ניר משה, שבי דרום, זרועה, תקומה, מבועים, אשבול, קלחים, שדה צבי, פעמי תש״ז, תלמי בילו, יושיביה, בית הגדי, שרשרת, מעגלים, שיבולים, גבעולים, מלילות, שוקדה, כפר מימון, תושיה, זמרת ושובה.

וולט בעוף עזה. טורו (צילום: ביאנה קארו ויטקין, יחסי ציבור)
וולט בעוף עזה. טורו | צילום: ביאנה קארו ויטקין, יחסי ציבור

עמק בראסרי משיקה תפריט קיץ חדש

הקיץ הביא למטבח חומרי גלם חדשים והתפריט של עמק בראסרי מתחדש בהתאם. תפריט הקיץ החדש מבוסס ברובו על התוצרת מהשדות, המטעים, הרפתות והדירים של עמק חפר והסביבה. בין חומרי הגלם שלנו העונה נמצאות עגבניות של סולי; דלעות של משפחת מכלוף בחצב; חצילים, פלפלים ושאר ירקות מהחקלאי הצעיר נריה בגן יאשיה; לאבנה, יוגורט ושנקליש מערערה; פטה של יעקבס; ועוד.

את המנות החדשות יצרו שף עידו פיינר והצוות, וביניהן: דלעת צלויה, חמאה חומה, עירית, פקאן סיני, דלעת מוחמצת ושנקליש; ברוסקטת חצילים עם ויניגרט עגבניות, לאבנה, בצל סגול, פלפלים, גבינה מלוחה, שום ושמן זית; סלט תמנון כבוש עם לאבנה, גזר, שרי, פלפלים, בצל סגול, עשבי תיבול ו-וויניגרט חרז ושאטה; טרטר בקר עם בצל סגול, כוסברה, לימון, שמן שומשום ישראלי וקרם משוויה; רביולו קפרזה עם מוצרלה, עגבניות, חמאה ובזיליקום; שרימפס עם עגבניות, שום, לימון כבוש, שמן זית, בצל ירוק ולחם קלוי; ועוד.

עמק בראסרי | מתחם דור אלון, משמר השרון

חגיגות 24/7 בבנדיקט

בתאריך 24.7 (יום רביעי) בנדיקט מציעה, זו השנה השנייה, חוויה בלתי נגמרת עם המנות האהובות ביותר כחלק מחגיגות ה-24/7. בתוכנית תפריט מיוחד הכולל 7 מנות ב-24 שקלים, ממחלקת הראשונות המיוחדות, הפנקייקים האהובים והאלכוהול הייחודי לארוחות הבוקר של בנדיקט. בנוסף יוגש בסניפים קפה ללא תחתית במהלך כל היום, בשעה 19:00 בכל מסעדה ייבחר שולחן שיזכה לאכול על חשבון הבית ויהיו גם הפתעות נוספות. החגיגות יתקיימו בכל מסעדות בנדיקט, לכל אורך שעות הפעילות.

בתפריט המנות הראשונות תמצאו רושטי, צלעות תירס, בוקר חלומי, גבינת קממבר, סלט טאבולה, מיקס ירוקים וסלמון מעושן; בגזרת הפנקייקים יהיו קינדר, לוטוס, פררו, קלאסי, שוקולד לבן ואוכמניות, בננות ופיסטוק שוקולד לבן;  ובתפריט האלכוהול יהיו משקה קלאסי, רד מימוזה, קפה קר בייליס, אפרול שפריץ, כוס רוזה, בנדיקט סמאש ואפרול קריבי.

24.7.24 | סניפי בנדיקט ברחבי הארץ

מיקס מק נאגטס

חדשות טובות למתלבטים איזה נאגטס להזמין: מה-24.7 מקדונלד'ס תציע מארז מיקס חדש הכולל 6 נאגטס ספייסי ו-6 מק-נאגטס רגילים. בסניפי הרשת תשלמו על מארז של 12 יחידות 39 שקלים, ועל ארוחת 12 נאגטס עם צ'יפס ושתייה 56 שקלים.

עוד קודם, ב-18.7, המק דליברי-דיי חוזר, במסגרתו יוצע משלוח חינם ופי 2 מק-קויינס בהזמנה מאתר ואפליקציית הרשת, ובנוסף - תינתן הטבה מיוחדת לחברי ערוץ הוואטסאפ של מקדונלד'ס.

מק נאגטס מיקס - חדש במקדונלד'ס (צילום: מקדונלד'ס ישראל, יחסי ציבור)
מק נאגטס מיקס - חדש במקדונלד'ס | צילום: מקדונלד'ס ישראל, יחסי ציבור

פיצות, יין ובירה ללא תחתית ברגב

במסעדה האיטלקית רגב שבהרצליה מתחילים במסורת ימי שני של פיצות, בירה ויין ללא תחתית ב-100 שקלים לסועד, בשיטת "המשולש המסתובב": מגשי פיצות חמים מהטאבון יסתובבו בין הסועדים לאורך הערב. את המסעדה מוביל השף רגב יחזקאל שאחראי לשילוב הטעמים והתוספות של הפיצות, ביניהן שחור-לבן - פיצה שחורה, רוטב שמנת כמהין ובטטה לבנה; פיצה הוואי עם אננס, חלפיניו, ברביקיו, בצל ירוק ושמנת חמוצה; פיצה ירקות שוק עם דלעת, זוקיני, חציל ובלסמי מצומצם; פיצה יער עם רוטב ערמונים ופטריות; פיצה פיראוס עם בצל סגול, קלמטה, בולגרית וזעתר; דרום קרוליינה – עם רוטב שמנת, דלעת במייפל, פקאן, צ׳דר וצ׳יפוטלה; ופיצה יעקב עם חצילים, שום קונפי ופלפל חריף.

רגב | אבן עזרא 17, הרצליה

ערבי פיצה ללא תחתית ברגב הרצליה (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
ערבי פיצה ללא תחתית ברגב הרצליה | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

מסעדת a חוגגת את יום הקוויאר  

בפברואר האחרון נפתחה מחדש מסעדת a של שף יובל בן נריה, לאחר פגרה ארוכה שהמלחמה כפתה עליה. עם הפתיחה הציגה תפריט מחודש ומהודק, כמות הספקים המקומיים הורחבה והתפריט נשען ברובו על רכיבים מתוצרת ישראלית. לתפריט היינות נוספו 10 יקבים ישראלים חדשים מדרום הארץ ועד צפונה אשר מרכיבים תפריט יינות ישראלי ענף ועשיר. כהמשך ישיר למגמה, החליט בן נריה לציין השנה את יום הקוויאר הבינלאומי בשלושה ערבים שבמרכזם מפגש צמרת של הקולינריה והיין המקומי: מצד היין - יקב רזיאל, יקב בוטיק מבית קסטל שמשנת 92' מוביל את תעשיית היין המקומית עם חזון ופרקטיקה של איכות ללא פשרות. מצד האוכל - קראט קוויאר, סטארטאפ חקלאות ימית שמייצר קוויאר מקומי כבר למעלה מ-30 שנה. חוות קראט קוויאר מגדלת דגות חשקן בבריכות אליהן מוזרמים מים ממעיינות נחל דן. היכולת לגדל דגות חדקן במי הפשרת שלגים היא ייחודית והיחידה במזרח התיכון, וזוהי חקלאות מים שבמרכזה ערכי מקומיות, יזמות ואיכות. החווה נמצאת באזור מפונה ועובדיה מגיעים כבר 9 חודשים לעבודה, בצל המתיחות הגבוהה והמלחמה מסביב. מנות הספיישל שיוגשו בערבים המדוברים יהיו ביס ביצה עם יין בלאן דה בלאן - ביצה חצי רכה מטוגנת, טרטר האמצי צ'ילי מותסס וקוויאר שחור (80 שקלים), נגי טורו טונה וקוויאר עם יין בלאן דה נואר רוזה -  טונה כחולת סנפיר מיוון, בצל ירוק, וואסבי, קריספי רייס חריף ופינגר ליים (85 שקלים) ושתי יחידות של ביצה וקוויאר עם יין רזיאל לבן - מקושקשת ביצים רכות, מסקרפונה, קוויאר אוסטרה ״קראט״ מקיבוץ דן, גארום פרמזן ועירית (95 שקלים).

מי שיקח את תפריט ה-Pairing כולו ישלם רק 245 שקלים, ובנוסף, במיוחד לערב הזה, יימזגו בכוסות יינות מבעבעים שבדרך כלל אינם נפתחים למזיגה, וגם רזיאל לבן שזו הפעם הראשונה שהוא נמזג מחוץ ליקב, ויוצע במחיר של 65 שקלים לכוס או 310 לבקבוק.

הערבים יתקיימו ביום חמישי, 18.7 מ-18:30, ובשישי-שבת, 19-20.7, מ-18:00.

מנחם בגין 121, תל אביב

סושי במסעדת a (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
סושי במסעדת a | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור