חוויית הבילוי בפארקים ובגנים ברחבי הארץ, שהיא מנת חלקם של רובנו (או לפחות של ההורים מבינינו) בימים אלה, בדרך כלל אינה הולכת יד ביד עם השקעה קולינרית. לכן שמחנו לגלות שבפארק הלאומי ברמת גן (כן, קרוב לספארי) נפתחת מסעדה חדשה, שלפחות תנסה לשלב בין התרוצצות במדשאות והאכלת ברווזים עם הילדים לבין ארוחה הגונה, ולעשות זאת בצורה מיטבית. המקום החדש נקרא ג'וי גארדן והוא בבעלות שלושה שותפים שהם גם בני משפחה - טל גרין, רעות לוק ואביעד ברוכי - שמתכננים להפוך את המסעדה למוסד משפחתי קליל באווירה שכונתית.
אם לשים בצד בתי קפה שפעלו במקום בעבר, ג'וי גארדן היא המסעדה הרצינית היחידה שנפתחה בפארק הלאומי ברמת גן מאז הוקם בשנת 1974. התפריט שלה כולל ארוחות בוקר, צהריים וערב, שבמהלכן תוכלו להשקיף על האגם היפה במקום.
בשעות הבוקר, עד 12:30, תמצאו פה מנות כמו בוקר שמח - ארוחה ובה ביצים לבחירה (או חביתת שיבולת שועל, בטטה, ברוקולי וזוקיני לטבעונים), טאפאס של בוקר, סלט ירקות, לחמניות, קפה ומיץ טבעי (67 שקלים, 65 לארוחה טבעונית); בוקר טורקי - פידה עם גבינות וביצת עין, טחינה, סלט עשבים ואגוזים ויוגורט עיזים (59 שקלים); או בוקר צרפתי עם ביצים עלומות על פרעצל, רוטב שמנת, פרמזן ותרד וסלט ירוק בוויניגרט הדרים (59 שקלים).
בין המנות שמוגשות במקום בשעות הצהריים והערב: קרפצ'יו סלק (39 שקלים), ארטישוק על הפלנצ'ה (42 שקלים), סלט ניסואז (63 שקלים), כריך פריקסה עם תפוחי אדמה, אריסה, טונה צרובה ולימון כבוש (49 שקלים), סביח עם חצילים, ביצה קשה, טחינה, עמבה, סחוג שיפקה וירק בלחמניית פרנה מרוקאית (45 שקלים), פסטת רגטוני בשמן זית עם עגבניות, אספרגוס, זיתי קלמטה, גבינת חלומי, ארטישוק, צ'ילי וגרדת לימון (54 שקלים) ופסטה בשמן זית עם מבחר ירקות, שקדים קלויים וגבינת עיזים (54 שקלים). כרגע המקום נמצא בהרצה, כך שהתפריט עוד עשוי להשתנות.
בעוד כמה שבועות יתחילו להציע פה גם סלי פיקניק, שתוכלו לקחת איתכם ולאכול ברחבי הפארק. שעות הפעילות של המסעדה במהלך ימות השבוע הן 8:00-23:00, בימי שישי היא נסגרת ב-16:00 ובשבת פעילה מ-8:00 ועד 23:00.
ג'וי גארדן. פארק לאומי, רמת גן. 03-7793223. לא כשר