אנחנו מרשים לעצמנו להניח שגם אתם נתקלתם בלא מעט מקומות פשוטים יחסית בגזרת התפריט שרחוקים מלהתהדר בתואר מסעדה, אבל קופצים מעל הפופיק ומגדירים את עצמם כבית אוכל לכל דבר. את ההפך הגמור (מקומות קטנים בלי יומרה שמגישים אוכל מעולה) יותר נדיר למצוא, ובדיוק בגלל שמחנו לגלות את טייבל טוק (Table Talk) - בית אוכל ותרבות חדש שנפתח ממש לאחרונה להרצה סמוך לדיזנגוף סנטר בתל אביב.
המקום, שלא מעוניין להגדיר את עצמו כמסעדה קלאסית, חרט על דגלו אוכל מצוין לצד אווירה ארטיסטית מתוחכמת. מה זה אומר? תפריט מהודק שמבוצע היטב, מצולחת בצורה מרשימה ומוגש לצד אלכוהול במחירים סבירים. בנוסף, את האוכל והשתייה ילוו אירועים כמו הרצאות, הקרנות סרטים, מפגשים עם אמנים והוגים, ואף אירועים מיוחדים לילדים שמצריכים הרשמה מראש. כמו כן, יוצגו במקום תערוכות אמנות מתחלפות.
עוד באוכל טוב:
- וברמת החייל נפתחה מסעדה יפנית שאנחנו חמים עליה אש
- מתכון נוטלה בשני מרכיבים
- יורות בשליח: מאיפה כדאי להזמין עוף חמוץ-מתוק?
טייבל טוק נפתח לאחרונה להרצה אחרי תקופת שיפוץ. מאחוריו עומדים דימיטרי בוריסוב ואלכסנדר טורקוט, שמנוסים בהפעלת בתי קפה לא רשמיים ומסעדות לא מוגדרות, ומקדמים ומשלבים בין אוכל ותרבות בעיקר ברוסיה. כרגע פועל המקום במתכונת מצומצמת בשעות הערב בלבד, מהשעה 18:00 ועד 1:00, ובקרוב צפויים הבעלים להרחיב את שעות הפעילות והמקום יתפקד גם כבית קפה קליל.
בין המנות במקום תוכלו למצוא פלטת דגים מלוחים עם הרינג, מטיאס, טונה כבושה וסלמון בכבישת הדרים וסלק (59 שקלים); מולים חריפים בפסטיס עם עגבניות, שומר וירקות שורש (48 שקלים); ברולה מח עצם עם פונדו כרישה ושום קונפי (38 שקלים); סלט קלמרי עם עדשים שחורות, יוגורט עזים וצ'ילי חריף (49 שקלים); סלט עגבניות עם טונה כבושה (49 שקלים); שוק אווז קונפי עם פירה וקרם דלעת (84 שקלים) ואוכף טלה עם זיתי קלמטה ועגבניות מיובשות (95 שקלים). כרגע נמצא התפריט בהרצה כך שתוכלו למצוא כאן מגוון מנות ספיישל מתחלפות כמו פלטת בשרים זוגית - ברזאולה, סינטה כבושה, רוסטביף, סלמי איטלקי; והמבורגר קלאסי עם מלפפון חמוץ, עגבנייה ומרמלדת שאלוט, לצד צ'יפס או ירקות אורגניים. בהמשך צפויים להתארח כאן שפים וברמנים מכל העולם.
טייבל טוק (Table Talk). דיזנגוף 64, תל אביב. 03-774-6655. לא כשר