קאמבק לכריכיית ברווזי, יפו

השף רז רהב משיב לחיים את הכריכים שלו מהדלי ברווזי, והפעם במתכונת של משלוחים. בין האפשרויות: כריך כרוב סגול – כרוב סגול, סחוג חמאה חומה, צ'אטני אגסים, גבינת עיזים צעירה ועלי רוקט בלחם מחמצת דגנים (40 שקלים); כריך מאק אנד ציז' צמחוני או בשרי עם מאק אנד ציז', סחוג חמאה, ציז' סוס וחלפיניו כבוש (באופציה הבשרית מגיעה המנה עם בשר ברווז מפורק) בלחם פן דה מי (40 שקלים); בראוניז עם שוקולד וכמון (20 שקלים); ופחזניות במילוי קרם תירס ופופקורן (20 שקלים). הזמנת המשלוחים דרך וולט.

לפרטים

פסטיבל אוכל חדש לפפסי מקס

פפסי מקס חברה למבחר מסעדות בארץ ואלה יציעו מנות מיוחדות לכבוד חודש הגאווה. בין המנות: סלט אטריות שעועית ורודות של רחלי קרוט במסעדת פקין; פיצת דיאבלו עם 6 סוגי פלפלים בטוני וספה; נקניקייה מקסיקנית ירוקה עם חלפיניו ורוטב סלק בפרנק; וכדורי פאני פורי במילוי טרטר סלמון עם רוטב אסייתי בסושי רחביה בירושלים.

לפרטים

פסטיבל האוכל של פפסי מקס (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
פסטיבל האוכל של פפסי מקס | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

יום הסושי במינה טומיי

ביום חמישי ייערכו חגיגות יום הסושי במסעדת מינה טומיי עם ספיישלי סושי, ביניהם: סטים רול - רול במילוי סלמון מאודה עם אבוקדו, בצל קריספי וגרידת לימון; ספיישל סשימי - סלנובה עם חמציץ וטוביקו עטופים בסשימי טונה אדומה ברוטב יוזו וסויה; ומנת פאפאדם טונה - טונה אדומה, מנגו פיקל, יוגורט דבש, סלנובה, כוסברה, נענע וצ'ילי (48 שקלים למנה).

מינה טומיי. הארבעה 17, תל אביב; פלימן 8, מרכז קסטרא, חיפה; דרך עכו 192, קריון, קריית ביאליק. *2750

יום הסושי בקמאקורה, רמת גן

המסעדה חוגגת ביום חמישי את יום הסושי עם ספיישלים כמו רול אהירו - כבד אווז צלוי על גחלי אלון יפניים עם אספרגוס ועירית, אבוקדו, סויה מתוקה ואגוזי לוז (84 שקלים); ניקו - רול עם אבוקדו, מלפפון, עירית ובטטה סגולה עטוף בדנוור קאט צרוב בסויה מתוקה וקריספי כרישה (46 שקלים); וטוקיו יוקטן - רול עם סלמון, בר ים, מלפפון ועירית במעטפת טונה, עם סלסת שישיטו בגריל, איולי חלפניו ושבבי טמפורה (58 שקלים). לצד הסושי יוגשו מבחר סוגי סאקה מיוחדים.

קאמאקורה. אהליאב 5, חזית מלון אינדיגו, רמת גן

תפריט סושי חדש בפקין, תל אביב

המסעדה הוותיקה מציעה תפריט סושי חדש שיושק ביום הסושי. התפריט כולל מבחר וריאציות של רולים, סנדוויצ'י סושי, קומבינציות ועוד. מחירי מנות הסושי בתפריט ינועו בין 26 שקלים למאקי ל-124 שקלים לקומבינציה.

פקין. משה שן 54, תל אביב. 03-6490737

פוד טראק חדש לבורגרס בר, ירושלים

רשת ההמבורגרים הציבה משאית אוכל חדשה וכשרה בשכונת הר חומה בירושלים. משאית ההמבורגרים תפעל במקום במשך חצי שנה.

לפרטים

תפריט בראנץ' יווני בגרקו, תל אביב והרצליה

צביקי עשת מציע בראנץ' סוף שבוע יווני חדש עם מנות כמו טארמוסלאטה - ממרח ביצי דגים (16 שקלים); סקורדליה - ממרח שום, שקדים ושמן זית (16 שקלים); טירופיטה - מאפה פילו וגבינות עם ביצה קשה מגורדת ויוגורט יווני (48 שקלים); ספנאקופיטה - מאפה פילו ותרד עם ביצה קשה מגורדת ויוגורט יווני (48 שקלים); וקיימאקי - גלידת יוגורט עזים עם סירופ פטל ושקדים קלויים (38 שקלים).

גרקו. צבי גרינברג 25, אזורי חן, תל אביב. 072-3929858; שדרות אבא אבן 9, הרצליה.   072-3727579

בראנץ' חדש. גרקו (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
בראנץ' חדש. גרקו | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

מנת חודש הגאווה ברטרו בר

רשת רטרו בר משיקה לכבוד חודש הגאווה מנה שמחצית מהכנסותיה יועברו לעמותת אותות. המנה כוללת 3 פנקייקים ורודים עם גנאש שוקולד ורוד, גלידת תות, קצפת מעוטרת בסוכר ורוד וקוביות שוקולד רובי (58 שקלים). המנה תוגש בשני סניפי הרשת עד לסוף חודש יוני.

רטרו בר. התע"ש 24 (אזור התעשייה), כפר סבא. 073-7592978; אליעזר מזל 11, ראשון לציון. 03-5060720

ארוחת בוקר חדשה באברטו, גדרה

המסעדה מציעה ארוחות בוקר שיוגשו בכל ימות השבוע. בין המנות: בנדיקט - ביצים עלומות, פרנץ׳ טוסט, פונדו תרד פרמזן ורוטב הולנדז; שקשוקה ים תיכונית או טבעונית עם תבשיל טבחה וחציל, שושקה צלוי, טחינה הר ברכה, כוסברה וארוגולה; לביבות ירק עם כרישה על יוגורט ועגבנייה מגורדת; וקרוק מדאם עם לחם קסטן, גבינת צ׳דר, דוקסל פטריות, ביצת עין ורוטב הולנדז. הארוחות מוגשות מהשעה שמונה ועד 11 בבוקר בימות השבוע ועד 11:30 בסופי השבוע.

אברטו. שכביץ 5, גדרה. 08-6680066

ארוחת בוקר חדשה, אברטו (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
ארוחת בוקר חדשה, אברטו | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

שפים מתארחים בסרפינה, תל אביב

המסעדה האיטלקית תארח במהלך החודש הקרוב שפים שונים שייתנו את הפרשנות שלהם למטבח האיטלקי. בין השפים: אבי ביטון, אביב משה, רועי סופר, שחף שבתאי, דויד ויוסף ועומר מילר.

סרפינה. איינשטיין 10, רמת אביב, תל אביב. 03-6579080

פסטיבל קרלסברג ג'מה  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
בשלל מסעדות ברחבי הארץ. פסטיבל האוכל של קרלסברג | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

פסטיבל אוכל של קרלסברג Take eat drink it

מ-21.6 ועד 5.7 ישתתפו 40 מסעדות ברחבי הארץ בפסטיבל אוכל שבמסגרתו יציעו המסעדות תפריטים מיוחדים במחיר קבוע שנע בין 79- 180 שקלים לארוחה ובה מנה ראשונה, עיקרית ובירה. בין המסעדות המשתתפות: סנטה קתרינה, בית תאילנדי, סינטה בר, אוזריה, משייה, מגרב, מוג'ו, פאט קאו, ג'מה, אונזה ומנטנטן. בסנטה קתרינה, למשל, יוצעו בתפריט קובהנייה, סביצ'ה ערבי או בשר סרטנים כחולים על בריוש, ובמשייה - ביצה רכה עם קרם פטריות פורצ'יני, אפונה, פרמזן ושמן כמהין או מנת קטאייף טלה בבישול ארוך.

תפריט צהריים חדש בפאפאסן, רמת גן

המסעדה האסייתית מציעה ארוחות צהריים חדשות מהשעה 12:00 ועד 17:00 בשלוש רמות מחיר שבין 59 ל-79 שקלים. בין המנות: מרק תאילנדי חמוץ-חריף עם עגבניות שרי, פטריות, בצלצלי שאלוט, אטריות שעועית, חלב קוקוס ועשבי תיבול ארומטיים; נאמס וייטנאמי - עלי אורז קריספיים במילוי פרגית קצוצה ועשבי תיבול, עם עלי חסה ונוק צ׳אם תמרהינדי; ביף באן - שתי לחמניות שמרים מאודות עם בשר בקר בבישול ארוך, איולי זסאי, חסה, פייסט שומשום שחור וקימצ׳י קוריאני; ואינדי קארי - תבשיל קארי צהוב עם טופו או עוף, חלב קוקוס, דלעת צלויה, עדשים, קשיו, צ׳ילי, נענע, כוסברה ואורז יסמין.

פאפאסן. כצנלסון 59, גבעתיים. 03-7506070

תפריט צהריים חדש. פאפאסן (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
תפריט צהריים חדש. פאפאסן | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

סדנת גבינות טבעוניות של מעדני הטבע במשק שוורצמן, מושב נטעים

ביום חמישי 25.6 תיערך סדנת גבינות פרוביוטיות במשק שוורצמן. בסדנה ילמדו להכין יוגורט קשיו מותסס, לאבנה קשיו, גבינות שמנת בשלל טעמים וגבינת פטה משקדים. מחיר הסדנה לאדם: 300 שקלים.

להרשמה: 054-6333210

שוק אוכל בקניון עזריאלי, רמלה

בימי שישי מהשעה תשע בבוקר יתקיים שוק אוכל בקניון עזריאלי ברמלה. בין הדוכנים: בורקס רמלה משוק רמלה, מאפים בוכריים של אחוזת ירושלים, מאכלים דרוזיים, קיורטוש ואוכל עיראקי.