בזמן שמסעדות רבות בתל אביב חוות קשיי הישרדות ורבות מהן נמצאות על סף סגירה, נדמה שדווקא נתניה חווה לאחרונה התעוררות רצינית בתחום הקולינריה. לפני כחודש נפתחה בעיר מסעדה ני-שי האסייתית רחבת הידיים מבית קבוצת המסעדות קיסו, בשבועות האחרונים נפתחה בה מסעדה כשרה בשם פאפא, שמאחדת בין מנות המבורגר עם תוספות מוגזמות לפיצות בשריות שיוצאות מטאבון במרכז המסעדה - וכעת אנחנו שמחים לבשר לכם על מסעדה נוספת שנפתחת בעיר, הפעם בראסרי ים תיכוני.
המקום, הנושא את השם דה באטלר (The Butler, רק אל תתבלבלו עם בר קוקטיילים בשם דומה שפועל בתל אביב), ממוקם במלון מדיטרה הצמוד לרצועת החוף הנתנייתית הנאה, ומציע מטבח חלבי כשר ובעיקר מנות איטלקיות קלאסיות כמו פסטות, ריזוטו וסלטים.
בין המנות בתפריט תמצאו סלט בוראטה עם עגבניות שרי צבעוניות, בזיליקום, פלפל חריף, סלסה של עגבניות וקרוטונים וכמובן גבינת בוראטה (48 שקלים); סלט עלים ובו רוקט, אנדיב, פירות עונתיים, אגוזי לוז מקורמלים ווינגרט הדרים (49 שקלים); ארנצ'יני - כדורי ריזוטו עם מוצרלה וקרם עגבניות פיקנטי (42 שקלים); פילה סלמון צלוי עם פירה, רוטב יין לבן וגרמולטה הדרים (79 שקלים); סינייה של מוסר ים בטחינה עם בצל מטוגן, חציל קלוי, צנונית, בצל סגול ועשבי תיבול (58 שקלים); וריזוטו עם פטריות שמפיניון ופטריות יער, ממרח כמהין וטוויל פרמזן (58 שקלים).
המסעדה, שחולקת עם המלון את הנוף היפהפה לחוף הים, תהיה פתוחה מהשבוע הבא בימות השבוע (ראשון- חמישי) משעות הצהריים ועד השעה 23:00 בלילה. בימי שישי היא תפעל בין 12:00 ל-17:00.
דה באטלר. מלון מדיטרה, שדרות ניצה 20, נתניה. 09-9737333. כשר