נדמה שהכניסה למלון אימפריאל (לשעבר) כבר מלאה: בר האימפריאל, לה אוטרה הסמוכה, תערוכות מתחלפות. אלא שממש היום (15/7) נפתח באופן רשמי לפעילות המיזם החדש של חברי הקבוצה, בשיתוף פעולה עם שף עינב אזגורי: LP. כפי שכבר נכתב בעבר, מדובר בפרויקט שהסקרנות ממנו התעוררה כבר עם תמונת השיפוד הראשונה שהשף העלה בחשבון האינסטגרם שלו: בר אוכל חדש שבמרכזו גריל רובטה יפני, כשחלק נכבד מהתפריט מתמקד בשיפודים (ירקות, דגים, פירות ים, בשר, עוף) שעוברים דרך אש וגחלים. לתפריט האוכל הותאמו כמובן קוקטיילים (בכל זאת מומחיות הקבוצה) - קלאסיקות עם טוויסט ממזרי ומבחינה קולינרית זהו ללא ספק התפריט ה"בוגר" ביותר שהקבוצה מציגה עד היום. 

קבוצת אימפריאל ועינב אזגורי. LP (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
קבוצת אימפריאל ועינב אזגורי. LP | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

למרות שהחלל עצמו אינו גדול מדי, הוא מרווח ומעוצב כך שאין תחושת צפיפות או עומס, ממש כמו בברים הסמוכים של קבוצת אימפריאל. התאורה לא עמומה מדי, הקירות מחופים בפאנלים חלקים של עץ, אפשר לשבת על הבר, בשולחנות גבוהים או שולחנות רגילים - ככה שהבילוי במקום יכול להתאים מצד אחד לדייט ומצד שני גם לשולחנות גדולים יותר. וגם כאן אגב, אפשר ליהנות מהאפי האוור בשעות 18:00-20:00.

LP. בעיקר שיפודים, אבל לא רק (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
LP. בעיקר שיפודים, אבל לא רק | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור
LP. פלפל פדרון על שיפוד (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
LP. פלפל פדרון על שיפוד | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

התפריט ב-LP מחולק למספר קטגוריות, כשלפתיחה מוצעים פוקאצ'ה שומשום (24 שקלים) וצלחת חריפים (36 שקלים) - שמסביבנו לא היה שולחן שלא הזמין אותם, בני לוויה נדרשים לניגוב הצלחות. קטגוריית הים כוללת שיפוד דג-ים משתנה, שיפוד קלמרי על שמן זית וסלסת עגבניות בה משובץ רוזמרין קצוץ (42 שקלים); שיפוד תמנון ועגבניות על רוטב יוגורט-נענע וחמאה (62 שקלים); סשימי דג ים עם פפאיה מוחמצת, בצל ירוק וסויה (68 שקלים); ומנה נפלאה של צלעות תירס (52 שקלים) שמשתייכת לקטגוריית הים בזכות ביסק סרטנים מעולה שאי אפשר להפסיק לטבול בו את התירס (זאת מנה שחבל לא לאכול עם הידיים).

קטגוריית הצומח היא כנראה הגדולה יותר בתפריט ובה שיפוד בצלצלי שאלוט מוברשים ברוטב טארה ושמן זית (18 שקלים); שיפוד פלפלוני סוויט בייט עם סלמורחו, פטה, זעתר טרי, צ'ילי ושמושום (42 שקלים); שיפוד חלומי עם דבש מותסס, שום, לימון וזעתר (44 שקלים); סלט עגבניות (48 שקלים), סלט חסות וקייל (28 שקלים), ועוד. 

במיה מטוגנת רוטב שום לימון צילי וקרם פרש. LP (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
במיה מטוגנת רוטב שום לימון צילי וקרם פרש. LP | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור
LP. שיפוד בצלצלי שאלוט טארה ושמן זית (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
LP. שיפוד בצלצלי שאלוט טארה ושמן זית | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

קטגוריית הבשר כוללת בין היתר שיפוד שקדי עגל עשוי לשלמות (84 שקלים) שנמס בפה ללא כל התנגדות ומגיע עם מחית ווסאבי טרי. ביחד יוצרים את אחד הביסים הטובים ביותר שטעמנו לאחרונה; יש גם שיפוד סוכריומבשר טחון, שייטל, שומן טלה ופלפל חריף (68 שקלים); שיפוד לבבות שמתחתיו חמאה, טחינה וצ'אטני בצל (32 שקלים); שיפוד פרגית עם ריבת צ'ילי ובוטנים (39 שקלים); שיפוד כבד טלה עם בצל וחלפיניו מוחמץ (38 שקלים); וחוץ משיפודים גם סמאש צ'יזבורגר עם רוטב ביג מק ובצל מקורמל; וסנדוויץ' ביס קבב (32 שקלים).

הקינוחים כוללים שיפוד מרשמלו מתבקש (32 שקלים); פלאן קרמל ושנטילי (44 שקלים), טארט רום וסוכר חום (52 שקלים) שמזכיר כי האימפריאל הם קודם כל מיקסולוגים מוכשרים, וגם טייק אוף מקומי על קרפ סוזט (56 שקלים) שמשלב בין הקינוח הצרפתי הקלאסי לכנאפה. 

LP. שיפוד קלמרי סלסה עגבניות רוזמרין קצוץ ושמן זית (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
LP. שיפוד קלמרי סלסה עגבניות רוזמרין קצוץ ושמן זית | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור
LP. צלעות תירס בביסק סרטנים (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
LP. צלעות תירס בביסק סרטנים | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

אפשר לומר בשורה התחתונה ש"היה שווה לחכות", אבל גם ראוי לציין שניכר ב-LP שהיא מגיעה אחרי תכנון, ניסיונות, דיוקים וחידודים, ובטח שלא מקום שרוכב על טרנד מסוים או מחקה ברי אוכל טרנדיים כאלה או אחרים.

LP. הירקון 66, תל אביב יפו. שני-שבת 18:00-01:00. טלפון: 073-2649464. לא כשר