לפני שנתיים, כשעידן (פומפי) בושארי ניצח בריאליטי "המסעדה הבאה של ישראל", הוא זכה בזיכיון להפעלת מסעדה ופתח את קילומטראז' במלון בראון ברוט, במקום שבו פעלה הרברט סמואל של יונתן רושפלד. השנה שהובטחה לו כחלק מהזכייה עברה חלפה לה, וכנגד הרבה תחזיות עכשיו המסעדה סוגרת את שנתה השנייה, חיה ובועטת ואפילו מצליחה למלא שולחנות עם מספר עצום של סועדים.

קילומטראז' היא מסעדה של לפני המלחמה. נועזת ושמחה, נטולת הווייב האירופי הקלאסי שמאז אוקטובר 2023 שם בצד את שמחת החיים הים תיכונית ומעורר לתחייה את הביסטרואים והבראסרים. זה מוזר, אבל גם נחמד שלא מנסים להבטיח לנו כאן בילוי קז'ואל בגובה העיניים ברוח התקופה ושבתפריט אין נשנושים ודרינקים. זו מסעדת שף, יפה, מעוצבת, עם אווירה, צוות מקצועי ומנות מקוריות ומעניינות שזוכרים גם ביום למחרת.

התפריט מציע קוקטיילים קצת מוזרים, שלא קל להתחבר אליהם, אבל בגזרת האוכל - אם מקלפים את הבנאליות הפופולרית של צלחת חריפים-סלט קיסר-כרובית בטאבון-סשימי-טרטר-קרפצ'ו - מוצאים מנות מיוחדות ומוצלחות מאוד ששווה להגיע למקום בשבילן. כזה הוא למשל סלט ענבים קפואים עם עשבים, קרוטונים שקדים ולאבנה – מנת פתיחה מבריקה וכיפית בטירוף (36 שקלים). אהבנו מאוד גם את מח העצם המגולגל בבצק פוקצ'ה, שמוגש עם סחוג (53 שקלים), וגם את מנת האבטיח עם סשימי דג מעל, שמוגש ליד לאבנה ועם סלטון קטן וממזרי של עשבים, ה"לבן" של אבטיח, צנונית, שמן ירוק ושקדים (72 שקלים). טעמנו גם מנה בשם "שרימפס דניאל הגרי" ברוטב אלוהי סמיך על בסיס חמאה ושום קונפי (106 שקלים) וניוקי נפלא שהרבה זמן לא אכלנו כמוהו. קוראים למנה שרימפלך ומדובר בניוקי מבצק רבוך עם קרם תירס, עירית ושרימפס שנקצץ לגודל של הניוקי. מנה מנחמת, טעימה, עשירה ומיוחדת מאוד (98 שקלים).

קילומטראז' (צילום: אפיק גבאי)
קילומטראז' | צילום: אפיק גבאי
המסעדות הכי טובות - קילומטראז' (צילום: אסף קרלה)
צילום: אסף קרלה

את מנת הדגל, שזיכתה את השף בתחרות ושמה טורטלינאז', דווקא פחות אהבנו. פילה הלברק שבמרכזה היה קצת יבש, כיסוני הפאטייר שלידו היו קרים משום מה ובגדול זו הייתה מנה מהיקרות בתפריט (148 שקלים) שהרגישה לנו מאוד 2022. עוד אלמנט שלדעתנו עדיף לזנוח הוא השמות המתחכמים של המנות. "געגוע לשף אליעזר", "אשתו של הכרוב", "החלה עונת הרחצה" ודומיהם לא באמת מוסיפים דבר. אולי רק את "שרימפס דניאל הגרי" היינו משאירים.

בימים אלה, לרגל עונת הטונה הישראלית הקצרה, בושארי מתחיל להגיש תפריט ספיישל מיוחד שמבוסס על טונה אלבקור – שהיה, לדבריו, גם הדג הראשון שתפס. בגלל הקשר המיוחד שיש לשף עם הדג הוא בנה תפריט ספיישל של 6 מנות שיוגש עד סוף עונת האלבקור לצד התפריט הרגיל. יש בתפריט מנות כמו מיקס של אלבקור וטונה אדומה בכבישה זריזה עם סקורדליה על לחם (68 שקלים); טאטקי אלבקור עם פונזו סויה-הדרים, פילה תפוז ועלי פלפל סצ'ואן (71 שקלים); סשימי אלבקור על משמש צרוב בטאבון עם שמנת, פלפל שחור, שמן ירוק ועלי מיקרו-כוסברה (74 שקלים); "טרטר אלבקור שפוגש בייבי פיתה שנפגשים עם איולי לימון כבוש שלנו עם בצל בריאנז ושפיץ אריסה" (77 שקלים); אלבקור על עצם שאוכלים עם כפית ומלא עשבים בהרכבה אישית (81 שקלים); וסטייק טורו של אלבקור, כמובן, עם כבד אווז ורוטב יין על לחם קסטן קלוי (109 שקלים).

קילומטראז'. פרופ' יחזקאל קויפמן 6, תל אביב. 077-2302363