משתה פרידה ביאקימונו, תל אביב
מסעדת יאקימנו רוטשילד, מהמסעדות האסייתיות המוערכות במחוזותינו, משיקה לרגל סגירתה בסוף החודש תפריט חגיגי שכולל 22 מנות אייקוניות שליוו את המקום במשך 21 שנות פעילותיו. המנות יוגשו לצד קוקטיילים ומשקאות יפניים. בין המנות יוגשו מגוון סשימי מובחר של יאקימונו, קורומה אבי (ג'מבו שרימפס ברוטב וואסבי קרים), גומה סושי מורי (כדורי סושי עטופים בטונה), אונאגי פוראי בטרה (צלופח מטוגן, סלמון נא, אבוקדו), גונקאן סלמון (סלמון, שרימפס טמפורה וואסבי קרים) ועוד מנות שחלקן גם ימשיכו לתפריט של יאקימונו הילטון הכשרה. מחיר הארוחה לסועד: 440 שקלים.

וניליה במארזים אקולוגיים
רשת הגלידות מתגייסת למאבק לשימור איכות הסביבה ונפרדת ממארזי הקלקר שלה. בווניליה יציעו מעכשיו מארזי גלידה מחומרים מתכלים רב-פעמיים, ולקחות שיחזרו לסניפי הרשת עם המיכל הרב פעמי (שניתן לפירוק לשטיפה במדיח) ייהנו מהנחה של 2 שקלים.

מארז רב פעמי של וניליה (צילום: שירן חי כהן,  יח"צ)
מארז רב פעמי של וניליה | צילום: שירן חי כהן, יח"צ

מארזי חמין במרינדו
רשת הקצביות מרינדו מציעה מארזי חמין מיוחדים לחורף להכנת חמין ביתי. בין המארזים: פג׳ואדה ברזילאית עם נתחי בשרים ושעועית שחורה, טשולנט אשכנזי עם קישקע אווז וקטניות בסילאן, סחינה מרוקאית עם אוסובוקו וטבית עיראקי עם כרעיים, ואורז לבן.

לפרטים

מאפים בסופי השבוע בדייליס
רשת דייליס מבית סופר פארם מציעה לחמים, חלות ופוקצ'ות בסופי השבוע. את המאפים ניתן להזמין מראש ולאסוף מהסניף (ללא משלוחים) גם בשילוב זרי פרחים ואביזרים למטבח. תחילה האיסוף יהיה אפשרי בסניף דייליס בהרצליה בלבד בימים חמישי ושישי ובהמשך בסניפים נוספים.

לפרטים

פרויקט ארוחות אינטימיות של שפים
בתאריכים 5-22 בדצמבר 7 שפים ושפיות יציעו ארוחה מיוחדת עם רום זקאפה שמציגה תחנות חשובות בחייהם. השפים שמשתתפים: דיוויד פרנקל (פרונטו), ניר צוק (שיארח בביתו ביפו), ארז קומרובסקי יחד עם מאיה דרין (שיארחו במתת), אורי נבון (שף ובעלים של קבוצת מחניודה), אביבית פריאל (אוזריה), אוראל קמחי (פופינה) ומוטי טיטמן (מלגו ומלבר). כל שף יגיש ארוחה משלו אליה יש להירשם מראש. בין המנות שיוגשו: מוטי טיטמן יגיש מנת מחווה לרפאל של לקרדה טורקית עם עגבניות מגי ולימון כבוש; אוראל קמחי יגיש טרטר טלה על איולי לימון וחלמון כבוש ואביבית פריאל תציע דג ים על עלים ירוקים וחמאת לימון. הזמנות דרך אפליקציית אונטופו.

 

ארוחות פרטיות - מוטי טיטמן (צילום: נועם פריסמן)
ארוחות פרטיות - מוטי טיטמן | צילום: נועם פריסמן

בלאק איירון, מסעדה חדשה בירושלים
מסעדה חדשה נפתחה ברחוב אגריפס בירושלים בשם בלאק איירון. המקום, מתמקד בבשרים ובייחוד בנתחי וואגיו ומציע נתחים כמו פלאט איירון, דנבר קאט, אנטריקוט, סינטה ועוד. המקום פתוח בימים ראשון ועד חמישי מהשעה שש וחצי ועד אחרון הלקוחות ובמוצאי שבת משעה לאחר צאת השבת ועד אחרון הלקוחות.

בלאק איירון. אגריפס 80, ירושלים. 02-5465650

איירון בלאק ירושלים (צילום: אסף קרלה)
איירון בלאק ירושלים | צילום: אסף קרלה

יוגב ירוס מצטרף למישלה, קרית אונו
השף יוגב ירוס חובר למסעדת מישלה בקריית אונו ומציע תפריט עם מנות כמו טורטליני תרד וריקוטה; קדרת כתף עגל ביין אדום עם ניוקי תפוח אדמה ועלי קייל; פסטה אניולוטי במילוי קרם תירס מתוק בחמאה, תימין, יין לבן, פטריות צלויות, גרגר נחלים ופרמזן; ומבחר פסטות ופיצות כמו פפרוני עם סלמי מפולפל, בצל סגול ומוצרלה; פיצה מרינרה בוראטה; ופיצה פונגי עם קרם פרמזן ופטריות. 

מישלה. שלמה המלך 2, קרית אונו. 035030535

יוגב ירוס מצטרך למסעדת מישלה (צילום: דן לב)
יוגב ירוס מצטרך למסעדת מישלה | צילום: דן לב

שף ותפריט חדש לאונזה, יפו
מסעדת אונזה מציעה תפריט חדש וכמו כן אפריטיבו ובו 30 אחוזי הנחה בשעות 17:30-19:00. בין המנות בתפריט של השף יהונתן כהן: שומר צלוי בתפוזים עם חמאה חומה ותימין; סשימי דג ים עם אפרסמון מוחמץ, סלסה גרעיני דלעת, עלי חמציץ ושמן סלרי ; ומאפה פידה פטריות ואטישוק ירושלמי עם קרם קשיו וארוגולה.

אונזה. רבי חנינה 3, תל אביב – יפו. 03-64860600

סניף חדש לגלידריית פינולי, תל אביב
גלידריית פינולי פתחה סניף חדש בקריית אונו. הטעמים המוכרים מפינולי בתל אביב יוצעו גם שם - מגלידת וניל בצבע שחור, דרך גלידת צנוברים, גלידת נוצ'ולה, ועד גלידת חמאת בוטנים וריבה.

פינולי. רפאל איתן 1, קריית אונו

תפריט חורף ב -SHIRIZ פטיסרי, גבעתיים
בשיריז מציעים תפריט חורף חדש של קינוחים ביניהם מאפינס שוקולד לבן עם אוכמניות טריות, טארטלט מרנג לימון עם פטל טרי, טארטלט מנגו עם בצק פריך, מוס שוקולד לבן וכיפת מוס מנגו עם קישוט קוקוס.

SHIRIZ. כצנלסון 108, גבעתיים. 03-5558988

שיריז פטיסרי - טארטלט לימון
שיריז פטיסרי - טארטלט לימון

לחמניות מופחתות פחמימות במוזס
רשת ההמבורגרים מציעה לחמניות חדשות בשיתוף חברת הפוד טקeatsane . הלחמנייה מכילה 7 גרם פחמימות ומועשרת בחלבונים וסיבים תזונתיים. הלחמנייה תוצע בכל מסעדות הרשת, בישיבה במסעדה, במשלוחים ובאיסוף עצמי, בתוספת של 5 שקלים.

עשור לפסטיבל גליל מערבי
במהלך סוף השבוע 16-18 בדצמבר יתקיים פסטיבל גליל מערבי. במבגרת האירועים יתקיימו ארוחות חג מסורתיות במסעדת שאטו דה רואה במבצר צלבני במעיליא ובקפה טופלו שם יגישו את עוגת הפנטונה המסורתית של חג המולד. עוד בין האירועים: ארוחת טברנה יוונית ביקב שטרן, טעימת גבינות מקצועית במחלבת שירת רועים וערב עם תפריט חורפי בתושה בייקרי באכזיב.

לכל הפרטים והאירועים

 

פסטיבל גליל מערבי - אביבה חורי (צילום: Ritvo)
פסטיבל גליל מערבי - אביבה חורי | צילום: Ritvo

פופ אפ דצמבר במיטש
במהלך הימים שבת וראשון בחודש דצמבר תקיים אורית מושקוביץ מכירה של אוכל רומני בביסטרו PAPAS. האירועים יתקיימו מהשעה אחת עשרה בצהריים ועד עשר בערב ויוגשו מנות של אורית כמו איקרה עם לחם, כבד קצוץ, מרק שעועית רומני, נקניקיית פטריצ'יאן ועוד.

At PaPas. ברודצקי 15 רמת אביב, תל אביב

 

מיטש בביסטרו PAPAS (צילום: גיל אבירם)
מיטש בביסטרו PAPAS | צילום: גיל אבירם

ערבים קולינריים במלון אלגרה, עין כרם
במלון אלגרה יערכו ערבים קולינריים החל מ-4.12 בנושא ארוחות מסביב לעולם. הארוחה הראשונה תהיה של יונתן גלעדי ותעסוק במטבח הצרפתי; ב-15.12 תתקיים ארוחה ספרדית עם אייל בלום וב-31.12 תתקיים ארוחה של השף אייל אסולין בנושא שערי דמשק.

לפרטים

ארוחות מסביב לעולם במלון אלגרה (צילום: מתן כץ)
ארוחות מסביב לעולם במלון אלגרה | צילום: מתן כץ