מלבי אובי חוזר לשוק הכרמל
המלבי הטעים והמיתולוגי של אובי (עובדיה חייט) ז"ל, שהיה נמכר מתוך עגלה באזור שוק הכרמל תחת הסלוגן ״טעמת - נתפסת, טעמת פעם - באת עוד הפעם״ - חוזר לחיים. יוסי, בנו של עובדיה, שחזר את המתכון המשפחתי ומצי 2 גרסאות מצוינות של המלבי (קלאסית ופיסטוק כולל סירופ ותוספות ב-12 שקלים/15 שקלים) לרכישה במשלוחים או במעדניית פינת הגבינות והיין בפאתי השוק.
ערב ללא דגים במרלוזה
חמארת הדגים בהובלת דור אבן בשוק הכרמל, שעד עכשיו הייתה סגורה בימי בראשון בשל החוסר בדגה טרייה, מנחילה מסורת חדשה בימי א': תפריט צמחוני-טבעוני על בסיס ירקות השוק. התפריט יכלול מנות כמו קרפצ'יו קולורבי, זעתר, סומק, פיסטוקים, גבינת טולום וצ'ילי (46 שקלים), צ'יפס חציל, איולי לימון כבוש ונענע (42 שקלים), ברוקומיני בגריל, קרם פלפלים צהובים (44 שקלים) ועוד.
מרלוזה. חיים חבשוש 39, תל אביב יפו.
מנות חדשות בהולשטיין בורגר
המזללה של הקצב הוותיק בשארה חינאווי בשוק הכרמל מתרעננת עם כמה מנות חדשות כמו המבורגר ללא ירקות בלחמניית בריוש שמן זית (49 שקלים), סטייק סינטה וצ'יפס (87 שקלים), רידיפיין בורגר (68 שקלים) ועוד.
הולשטיין. יום טוב 17, תל אביב יפו.
כפר אג'ר במטבח של רמה
המסעדה של רמה בן צבי בנטף תארח את השף עלי מחמוד ח'טיב והקונדיטור אחמד ח'טיב, לארוחות מיוחדות על בסיס המורשת הקולינרית של כפר עג'ר. הארוחות יתקיימו ב-16-17.02 ובין המנות יוגשו קובה משוויה, שישברק, מרק חמציץ, כתף טלה באפייה ארוכה ומגוון מנות נוספות. לקינוח יוגשו בחתה, משאבק, ליאלי ביירות ועוד.
טעם חדש בגלידה וניליה
השף קונדיטור של רשת גלידריות וניליה פיתח טעם חדש: גלידת ביסקוטינו על בסיס של שמנת ועוגיות חמאה עם פולי קפה טחונים, קקאו, שברי שקדים אגוזי לוז ופקאן. נכון לעכשיו, הטעם החדש יוצא במהדורת מוגבלת ויהי זמין בכל סניפי הרשת.
מושיק רוט מתארח בווינונה פוראבר
שף מושיק רוט מתארח אצל שף אביתר מלכה ב-13.2.23 בבר היין ווינונה פוראבר לערב שבו השניים "מצלחתים את חלומותיהם הקולינריים". בין המנות המיוחדות שהשניים יכינו: אנילוטי ארטישוק ירושלמי ותפוח אדמה בחמאת מרווה, צ'יפס ארטישוק ירושלמי (73 שקלים), קלמרי צרוב בחמאה חומה, פלפל אורפה, נענע יבשה, יוגורט ופיתה זעתר (79 שקלים) ועוד.
ווינונה פוראבר. שלמה המלך 2, תל אביב יפו.