אנחנו חיים בתקופה שבה בתי אוכל ומסעדות מנסים להמציא את עצמם מחדש, ואנחנו לא מדברים רק על גזרת המשלוחים המתבקשת, אלא גם על הקונספט עצמו: כדי לבלוט בזירה ולהתאים לתנאים החדשים – צריך לחשוב יצירתי. השף עומר מילר - שאחראי כבר על הצלחות כמו סוסו אנד סאנס, רשת ההמבורגר שהתחילה כבוטקה קטן בשדרות רוטשילד והשתלטה על חצי מדינה, ופיצה סבא שהתמקמה בקרבת הסניף הראשון של סוסו בתל אביב - מתקדם כעת לגלגול הבא של האוכל המהיר שלו. אחרי ההמבורגר והפיצה, מילר בוחר להתמקד הפעם באוכל שנתפס על פי רוב כמאנצ' ביתי קליל - הטוסט.

העסק החדש של מילר ושותפיו: גבי זילבר, דוד טור ועמית גרובר, נקרא לאון והוא נפתח לפעילות ברחוב הרצל בתל אביב ממש בשבוע שעבר. המקום אמנם יכול לארח מספר מצומצם של סועדים אך המטרה כאן היא בעיקר להתמקד בתחום המשלוחים - עם מארזים של 4 טוסטים להכנה סופית בבית, שמגיעים ארוזים היטב ומוכנים להיכנס לטאצ' אחרון בטוסטר שלכם, מתי שתרצו בטווח של 48 שעות מהגעת המשלוח.


View this post on Instagram

הרי מה זה חוט?

A post shared by Leon (@leon_toast_) on

בלאון תמצאו מגוון רחב של טוסטים: מבוססי גבינות בלבד, טוסטים שמשלבים בין בשרים וגבינות וטוסטים עם אופציות מפתיעות יותר. תמצאו פה טוסט צהובה קלאסי עם חמאה; טוסט ברוקולי עם עגבניות מיובשות וגבינת רוקפור; טוסט ארטישוק עם ארטישוק א לה רומאנה, ביצה קשה ורוקט; טוסט עם פרמזן, רוטב טרטר וביצה מקושקשת; טוסט טונה, מוצרלה ואבוקדו; טוסט סלט ביצים עם בצל מקורמל ועירית; טוסט כתף בקר עם חלפיניו ומוצרלה; טוסט קיסר עם רוטב אנשובי, פרמזן, לבבות חסה וחזה עוף; טוסט אסאדו עם רוטב סרירצ'ה, מוצרלה, כוסברה, פלפל חריף, בצל סגול ועגבנייה; טוסט האם אנד צ'יז עם שינקן, אמנטל ועגבניות ועוד. הטוסטים מגיעים בלחם קסטן לבן או כוסמין, ומחירם נע בין 21 ל-31 שקלים. 

אנחנו ניסינו את המשלוח של לאון, וראשית יש לציין שמדובר במארז אסתטי במיוחד ובמוצר שמותאם מאוד להכנה בבית בלי בלגן מיותר (בניגוד להרבה אלטרנטיבות משלוחים שנוצרו ברוח תקופת הקורונה אך לא הותאמו מספיק להכנה בבית). כל טוסט ארוז בנפרד בנייר אפיה שנכנס כפי שהוא לטוסטר אובן או לטוסטר לחיץ, והמארז כולו מגיע עם הסבר מפורט על צורת ההכנה הנדרשת, טמפרטורת החימום וזמן החימום הנדרש. לצד הטוסטים מגיע גם רוטב טרטר מעולה שמשדרג את המנות מאוד.

View this post on Instagram

תתקשר, זה ביידים שלך.

A post shared by Leon (@leon_toast_) on

הקושי בלייצר טוסט שכדאי יהיה להזמין במשלוח נעוץ לטעמנו בכך שהוא צריך להיות מקורי ומושקע במיוחד, אחרי הכל - אפילו מישהו שלא יודע להכין חביתה, יכול להכין לעצמו בבית טוסט גבינה טעים במינימום מאמץ. לטעמנו, הטוסטים שעונים על ההגדרה הם דווקא הטוסטים הבשריים, שהיו הטעימים מבין הטוסטים שניסינו (בייחוד טוסט האסאדו), וגם המשתלמים והמשביעים ביותר. בכל הטוסטים שניסינו הייתה כמות גבינה מכובדת שסיפקה את אפקט המתיחה שחולמים עליו כשמכינים טוסט חם, וגם על כך כדאי להחמיא.

לאון טוסט קפרזה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
טוסט קפרזה. הכל מגיע עם הוראות הכנה מדויקות | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

האם בלאון הצליחו להמציא את הגלגל בכל הנוגע לאוכל מהיר? לא, אבל ספק אם לשם הם כיוונו. מדובר בטוסט שברובו הוא מהנה (אם כי היו טובים יותר ופחות מבין אלה שדגמנו), משביע, מספיק מגוון על מנת לקלוע לטעמים שמרניים כמו גם הרפתקנים, ולא יקר מאוד. בסופו של דבר מילר יודע היטב מה מחפש דור הזללנים של היום: נחמה בצורת פחמימה, ואם אפשר עם גבינה נמתחת ושם של שף מוכר שחתום עליה, מה טוב. יש לנו תחושה שכמו מיזמים רבים אחרים של השף, גם את השם לאון אתם תראו הרבה ברשתות החברתיות שלכם בתקופה הקרובה.

לאון טוסט. הרצל 4, תל אביב. 03-536-6692. לא כשר