שנה לתוך המלחמה, עם אזעקות בלתי פוסקות, יש עסקי אוכל שממשיכים לפעול בצפון. חלקם נסגרו ואז, כשהבינו שאין ברירה וצריך להמשיך לחיות, נפתחו שוב, חלקם עברו למיקום חדש, ויש גם כאלה שממשיכים בכל הכוח כדי להרים לחיילים שנמצאים שנמצאים באזור ולתושבים שלא התפנו. מגיע להם שתשמעו עליהם.


בעזרת בן פרשיץ, שהקים ומנהל את קהילת המדריך לצפון, שמעדכנת באופן שוטף המלצות על עסקים בצפון, איתרנו את העסקים שפעילים גם בימים אלה ברמת הגולן ובגליל, ובהם אפשר לאוורר קצת את הראש, ליהנות מהאוויר הסתווי וגם לאכול טוב. מכם אנחנו מבקשים - התעדכנו בשעות הפעילות המשתנות בעמודי הסושיאל של העסקים האלה, וצאו לתמוך בהם.


גליל מערבי


300 גרם (צילום: גלעד הר שלג)
ארוחה בשרית זוגית ב-199 שקלים. 300 גרם | צילום: גלעד הר שלג


 300 גרם, בוסתן הגליל


מסעדת הבשרים שהתחילה את דרכה לפני 12 שנה במושב בצת פונתה ועברה לבוסתן הגליל שבין עכו לנהריה. בוודאי תשמחו לדעת שבימים אלה מוצע במסעדה דיל שווה שבמסגרתו תמורת 199 שקלים תוכלו ליהנות מארוחה בשרית זוגית. בנוסף, לאחרונה המסעדה החלה לספק שירותי משלוחים.


הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎מסעדת 300 גרם - עברנו למושב בוסתן הגליל‎‏ (@‏‎300gramchef‎‏)‎‏




לה פמפה אקספרס. כריך השילוש הקדוש (צילום: לין לוי, mako אוכל)
כריך בשר מעושן מפורק מול הים בלה פמפה | צילום: לין לוי, mako אוכל


לה פמפה, נהריה


הפודטראק לה פמפה ממוקם בנהריה מול הים והוא מקום מושלם להתאוורר בו. יש גן שעשועים ליד, וגם מיגונית ואוכל טעים ומנחם. בואו לנשום בריזה סתווית של ים או לראות שקיעה עם כריך בשר מעושן מעולה ואמפנדה ממולאת בבשר שמיוצרת בעבודת יד על ידי בעלי המקום. 


View this post on Instagram

A post shared by מתחם פודטראק בנהריה מול הים ומסעדת בשרים בהילה (@lapampa_il)




קולומבו מטבח יומי, קיבוץ לוחמי הגטאות


השף אורי כהן פתח מסעדה זעירה במה שהיה פעם הכלבו של הקיבוץ, והוא מגיש בה אוכל ים תיכוני. המסעדה פועלת עכשיו בימים שני-חמישי, ויש תפריט יומי משתנה עם מנות מושקעות של מסעדות שף. בימי רביעי תמצאו כאן בדרך כלל המבורגרים ובימי שישי חומוס. 


View this post on Instagram

A post shared by Uri Cohen (@colombo_daily_kitchen)




רמת הגולן


אלקע בר, קיבוץ עין זיוון


הפודטראק אלקע בר קיים רק שנה ומציע אוכל מעניין בדגש על כריכים שווים עם דגים או בשר. הנוף מדהים, והמקום פתוח גם בימי שבת.


View this post on Instagram

A post shared by ELKA BAR (@_elkabar_)




קונפאפא, קיבוץ מרום גולן


בפודטראק הבשרי מפנקים את החיילים מאז תחילת המלחמה ומקפידים לשמור על מורל גבוה. המקום מציע דיל מיוחד של "ליינייט מאנצ' לחיילים ואזרחים" לתקופת המלחמה, בימים ראשון עד חמישי בין 19:00 ל-22:00. חוץ מזה, חיילים מקבלים פה שתייה בחינם.


View this post on Instagram

A post shared by קונפאפא - פודטראק (@conpapa.truck)




נורדן, קיבוץ מרום גולן


מזללת נורדן של דשה ואביב שמש מציעה נקניקיות שוות בייצור עצמי שמוגשות עם תוספות לא שגרתיות, מנות עם בשר מעושן וגם בירה קרה מהחבית. נורדן נפתחה ממש לפני המלחמה ולמרות הכל ממשיכה לפעול, אבל השעות משתנות מדי שבוע לכן כדאי להתעדכן בעמודי הסושיאל. שימו לב, המקום פתוח גם בשבת.


View this post on Instagram

A post shared by Merav Sarig (@meravsarig)




לפיצהל'ה, מרום גולן


הפיצרייה הצפונית של נועה ועומר היא מקום מפגש של צעירי צפון הרמה, וגם בימים אלה ממשיכה להציע ירה קלילה בכל ערב במהלך אמצע השבוע. המקום כשר וגם עושה משלוחים באזור.


הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎לפיצהל׳ה בר מרום גולן‎‏ (@‏‎lapizzale_bar‎‏)‎‏




גרינלי, קיבוץ אורטל


גרינלי היא מחלבה שנפתחה בקיבוץ אורטל שבגולן ממש כמה ימים לפני המלחמה. יש בה חנות קסומה שבה אפשר לנשנש פלטת גבינות לצד מאפים, לחמים ויין, ואפשר גם להזמין מנליה וגרגורי משלוחי גבינות שמגיעים עד כרמיאל.


View this post on Instagram

A post shared by Grineli (@grineli_cheese)




רק חומוס, אזור תעשייה קצרין


בחומוסיית השף של קצרין ממשיכים לתת בראש עם ספיישלים של מנות חומוס שלא דומות לשום חומוס אחר. כל מנה בחומוסייה הצנועה הזו, שמתחבאת בתחנת דלק, היא ברמה של מסעדה, אבל האווירה נותרה של ניגובייה פשוטה וקלילה.


View this post on Instagram

A post shared by רק חומוס ורק בלילה (@rakhummus)




מושבוץ  (צילום: סתיו נגר)
ארוחה במושבוץ | צילום: סתיו נגר


מושבוץ, רמות


מסעדת הבשרים האהובה מרמת הגולן ממשיכה גם בימים אלה להגיש את הבשרים האיכותיים של משק שניידר ואת הירקות של משק רגב מול נוף מדהים לכנרת. בימים אלה היא גם לא עמוסה, אז זו הזדמנות טובה לנצל את השקט וליהנות מכל הטוב שהמקום הזה מציע.



גליל עליון


גלילטו, שדה נחמיה


הגלידרייה המעולה משדה נחמיה ממשיכה לפעול גם בימים אלה, ולספק גלידה טעימה בייצור עצמי מהטובות שיש בצפון.


View this post on Instagram

A post shared by Goodish (@goodish.il)



בר בשר - צומת הגומא

בר בשר היא מזללת בשרים וקצביה שבה אפשר לאכול המבורגר מעולה, סטייל במחיר שווה וכריכי בשר של קצבים. המקום פעיל כרגע באופן חלקי בגלל הקרבה לקרית שמונה אבל עדיין אפשר להזמין ממנו בשר איכותי וגם לשבת וליהנות מארוחה קרניבורית.

View this post on Instagram

A post shared by בר בשר | Bar Basar (@bar__basar)

 


בלומה, כפר בלום


בית הקפה הקסום בכפר בלום הוא גם גלריה יפה, ומסביבו חצר עם אווירה פסטורלית של כפר. את החיילים מאכילים כאן בחינם ואתם תיהנו מהאווירה המיוחדת ומאוכל פשוט וטוב.


View this post on Instagram

A post shared by בלומה קפה גלריה (@blooma.cafe)




המטבח, יסוד המעלה


אפשר לקנות כאן חומרי גלם להכנה מהירה של פיצה בבית, אפשר לבוא לקחת טייק אוויי ואפשר לשבת לארוחה איטלקית מפסטה טרייה שמכינים במקום, סלטים ופיצות. שעות הפעילות משתנות, אז כדאי להתעדכן בעמוד הפייסבוק. להזמנות: 050-5990666




המבורגר ובירה, כביש 90 (צילום: עדי פרץ, יחסי ציבור)
ההמבורגר הצפוני המפורסם של כביש 90 | צילום: עדי פרץ, יחסי ציבור


כביש 90, צומת מחניים


ההמבורגרייה המעולה שנכנסה לפרויקט המסעדות הכי טובות שלנו נסגרה להושבה והיה אפשר להגיע רק לסניף הטייק אוויי שלה, אבל החדשות הטובות הן שהמקום נפתח מחדש וכעת הוא פועל במקביל לשירות הטייק אוויי, ומספק לתושבי הצפון את ההמבורגרים האיקוניים.



מאדאם אלקלעי, כרם בן זמרה


קונדיטוריה ובית קפה ותיקים שפעילים גם בשבת ומציעים אווירה נעימה ואוכל טוב. יש כאן מבחר של עוגות שמרים ועוגיות ואפשר להזמין משלוח הביתה, אבל הכי שווה לקפוץ הנה לארוחה קלה, בשביל האוויר הטוב ובשביל הספיישלים שמכינים בתקופת החגים.


View this post on Instagram

A post shared by מאדאם אלקלעי הקונדיטוריה (בר אלקלעי) (@madam_elkalay_patisserie)



פתפותים, קיבוץ עמיעד


עגלת הקפה של מאפיית פתפותים ניצבת ליד היקב בקיבוץ עמיעד ומציעה מאפים, לחמים וקרקרים מקמח כוסמין וגם סנדוויצ'ים מושקעים.


View this post on Instagram

A post shared by פתפותים-מאפים מקמח כוסמין (@pitputim_bakery)


 



סלואו דיינינג (צילום: טל סיון ציפורין, יחסי ציבור)
ארוחה בסלואו דיינינג בקיבוץ מורן | צילום: טל סיון ציפורין, יחסי ציבור


סלואו דיינינג, קיבוץ מורן


במתחם אירוח בלב קיבוץ מורן פועלת מסעדה יפה עם אווירת ריטריט. שף ניתאי יהלום יוצר בה מטבח מקומי פארם טו טייבל סטייל, עם פסטה טרייה ודגה ישראלית משובחת, ויש גם בראנץ' שמוגש כל השבוע בין 9:00 ל-15:00. סלואו דיינינג שוכנת בהאנגר ענק שטובל בירוק ומסביב מדשאות ומתחמי ישיבה על דק, כך שלא מוגזם לומר שמדובר באחד המקומות היפים בגליל.


View this post on Instagram

A post shared by • סְלוֹאוּ דַּיְנִינְג • (@slowdining.moran)




יחעכיחעכח