כחלק מהתרחבות שוק המסעדות האסייתיות (ובעיקר הסושיות) בישראל, אנחנו מרבים לפגוש בשנים האחרונות את הממרח הירוק המתקרא ווסאבי. זמן מצוין לגלות לכם שאותו ממרח שמוגש במרבית המסעדות לצד הדגים הנאים, הניגירי והרולים הוא הרבה דברים, אבל לא ממש ווסאבי אמיתי.
הווסאבי, שורש יפהפה שקצת מזכיר במראהו חזרת או ארטישוק ירושלמי, גדל בעיקר ביפן, במים זורמים צוננים בטמפרטורה קרה. הוא גידול מפונק מאוד, מה שהופך אותו גם ליקר מאוד (כ-1,000 שקלים לקילוגרם). זאת הסיבה שרובנו לא פגשנו מעולם ווסאבי שעשוי משורש ווסאבי, אלא רק תערובות של חזרת עם צבעי מאכל או לכל היותר נוכחות זערורית של ווסאבי אמיתי.
חוות ווסאבי חדשה וישראלית לחלוטין בדרום רמת הגולן שואפת לשנות את המצב הזה, וללמד את הישראלים לצרוך את הדבר האמיתי והאיכותי, וגם לייצא לעולם את הגידול הישראלי. החווה נקראת Wasabi Israel וכבר היום אפשר למצוא את הווסאבי שלה למכירה במשלוחים של חברת עלה הביתה, וגם במסעדות כמו סלאס של אור גינסבורג ושילה של השף שרון כהן.
צפו בטעימת הווסאבי בסרטון וכתבו לנו: האם ניסיתם פעם שורש ווסאבי אמיתי?
שורש הווסאבי גדל במשך לא פחות משנתיים עד שאפשר לקטוף אותו, ואז הוא נשמר כחודש. לבד מהשורש אפשר לאכול גם את הגבעולים, הפרחים והעלים של הוואסבי. הגבעולים הם הבשרניים ועזי הטעם ביותר, ואפשר גם לכבוש אותם, העלים יפהפיים וחריפים מעט והפרחים בעיקר נועדו לקישוט.
החלק העליון של הווסאבי הוא ירקרק ולח יותר, בעוד החלק התחתון לבן ויבש יותר במרקמו. את שורש הווסאבי מגררים במגררת ייעודית ומערבבים בין החלק הירקרק ללבן. מתקבלת עיסה מתקתקה מעט וחריפה בצורה נעימה ועוקצנית, שמשתלבת היטב עם בשרים, דגים נאים וכמובן סושי.
מכירים עוד גידולים חקלאיים מסקרנים שמגדלים בארץ? ספרו לריטה באינסטגרם