כבר שנים שהמותג רביבה וסיליה מצליח איפה שרבים אחרים נכשלים, גם ברמת השרון וגם בתל אביב. בתי הקפה, המאפיות והמסעדות מבית רביבה וסיליה הם איים של יציבות, קפדנות ואוכל פשוט לכאורה שנעשה בצורה הטובה ביותר, וכעת החליטו שם לקחת את העסק המצליח גם כך צעד נוסף קדימה, והפעם לכיוון של מסעדה עילית.

המקום החדש נקרא רביבה הקומה השנייה (Second Floor) והוא נפתח ממש השבוע במקום שבו פעלה מסעדת מיסטר אנד מיסיס לי של שאול בן אדרת, בקומה השנייה של מתחם G. המסעדה אומנם פועלת בתוך מרכז מסחרי (בקומה הראשונה ישנו סניף רחב ידיים של בית הקפה רביבה וסיליה, וגם הפיצרייה מבית המותג פועלת פה), אבל הניתוק של הסקונד פלור מהמולת הקניון הוא מוחלט. למעשה, מרגע שנכנסים למסעדה ההרגשה היא כשל מסעדה פריזאית מוארת ומסוגננת.

רביבה וסיליה סקנד פלור מסעדה  (צילום: מיכל אשל ,  יח"צ)
רביבה סקונד פלור | צילום: מיכל אשל , יח"צ
רביבה וסיליה סקנד פלור טרטר  (צילום: מיכל אשל ,  יח"צ)
הטרטר | צילום: מיכל אשל , יח"צ

40 מקומות ישיבה בלבד יש בקומה השנייה, ועל האוכל אמונה השפית אידית פדידה (שעבדה בעבר בכתית, זו ביזו ופנטסטיק). המטרה היא ליצור חוויה יוקרתית ומוקפדת מאוד של פיין דיינינג, שונה מאוד מהרוח המשוחררת של בית הקפה. פדידה מציעה כאן ארוחות בוקר וצהריים בימות השבוע בלבד (ראשון-חמישי מ-8:00 עד 16:00), וביתר הזמן, כולל בסופי השבוע, המקום פועל כחלל אירועים ורסטילי עם מרפסת ענקית.

ארוחת הבוקר במקום מורכבת מבר פתוח ובו מגוון מאפים, פירות, ירקות ויוגורטים, סלסילה של לחמים טריים שמוגשת לשולחן ומנה לבחירה מבין 6 מנות עיקריות, ביניהן פריז ברסט מלוח עם סלמון, אספרגוס וביצים עלומות; בריוש פטיסייר וקרמל עם תותים, בננות וסירופ מייפל; ואומלט עם פאן קון טומאט וסלמי. הארוחה כוללת מיצים ומשקאות קפה ומחירה 136 שקלים לסועד.

ומה אוכלים בצהריים? התפריט בסקונד פלור משתנה כל הזמן, אבל הרעיון הוא מטבח שף עם תפריט סגור שממנו בוחרים מנה ראשונה, עיקרית וקינוח. לצד אלה מוגשים לחמים שנאפים במקום, פתיח קטן ופטיפורים לסיום. המחיר לארוחת צהריים מלאה הוא 210 שקלים לאדם.

בין המנות הראשונות: מרק כרישה עם תפוחי אדמה סגולים, סלרי ושום שחור; דג ים עם תפוחים, סלק ופינגר ליים; אספרגוס עם קרם שקדים, בצלי שאלוט וקרוטונים; וטרטר בר עם עלי חרדל וחזרת. בין העיקריות: עוף בגזר ויין אדום עם פנקו; פסטה בעבודת יד עם מרווה וטרגון בציר בויאבז ודג ים; וסינטה עם תפוחי אדמה, סלרי ותמרים.

רביבה וסיליה סקנד פלור סשימי  (צילום: מיכל אשל ,  יח"צ)
הסשימי | צילום: מיכל אשל , יח"צ
רביבה וסיליה סקנד פלור דג ופסטה  (צילום: מיכל אשל ,  יח"צ)
מנת דג ופסטה | צילום: מיכל אשל , יח"צ

כיאה למותג רביבה וסיליה הקינוחים במסעדה החדשה מוקפדים במיוחד וכוללים למשל קינוח לימון, פרג, גרניום ואוכמניות; קינוח שוקולד עשיר עם אגוזי לוז וקרמל; קינוח פנקוטה עם צנוברים, תימין לימוני וחבושים; וקינוח עוגת גבינה עם פיסטוק, קדאיף ומי זהר.

אבל ברביבה הקומה השנייה, חשוב לומר, החוויה ממש לא מסתכמת באוכל. כמחווה לרביבה, שהלכה לעולמה לפני כשנה וחצי, כל המקום מעוצב ובנוי ברוחה, וזה ניכר בכל פרט: מהכיסאות היפהפיים שנבחרו בקפידה ועד הכוסות, סכיני המריחה והצלחות, שבכל אחת מהן משהו מיוחד ומרשים. גם האינטימיות שכל אחד מהשולחנות זוכה לה ראויה לציון, בייחוד בזמן שבו מסעדות רבות כל כך מנסות לדחוס כמה שיותר אנשים זה לצידו של זה.

רביבה וסיליה סקנד פלור קינוח  (צילום: מיכל אשל ,  יח"צ)
מהקינוחים בסקונד פלור | צילום: מיכל אשל , יח"צ

לאחרונה אנחנו כותבים על לא מעט מסעדות חדשות, אבל במקרה של הקומה השנייה באמת מדובר בחוויה שרק קבוצת מסעדנות מנוסה וחדורת מטרה יכולה להביא לידי ביצוע כה משובח. המחיר אומנם לא נמוך, אבל ניכר שעומדות מאחוריו הרבה עבודה קשה וכוונות טובות, לצד אהבת אוכל אמיתית. כיף מאוד שנפתחים מקומות כאלה.

_OBJ

רביבה הקומה השנייה. ניסים אלוני 10, קומה 2, תל אביב. 050-9006402. לא כשר