כשההמבורגר של ביונד מיט נחת בישראל, הוא דחק הצידה כמעט כל קציצה שהייתה שם לפניו: לא עוד קציצות סלק ועדשים או פטריות מטוגנות, מי שחשקה נפשו בטעם שמדמה חוויית אכילת בשר יודע שביונד מיט מספקת חוויה שקרובה לכך מאוד. בהכנה נכונה, מדובר במוצר טעים, עסיסי ומספק את הקרייב לבשר בלי לפגוע באף אחד.
לאחרונה נבחרת המוצרים של ביונד מיט התרחבה ולאט לאט מתחילה להציף את השוק בתחליפי בשר מגוונים שניתן להכין איתם הרבה מאוד מנות משלל מטבחים. טעמנו "בשר טחון", קציצות ונקניקיות, והתרשמנו לטובה. כל המוצרים מבוססים על חלבון אפונה, אינם כוללים סויה, גלוטן או מרכיבים מהונדסים גנטית.
נתחיל בלזרוק מילה טובה לאריזה: בניגוד למוצרים מסוימים, ביונד מיט מקפידים על אריזה שקופה (מה שנקרא קירות שקופים) ואסתטית. בהחלט עושה חשק לאסוף למקפיא. המוצרים אגב, מגיעים מוקפאים ואין צורך להפשיר אותם לפני הכנה.
מהבשר הטחון הכנו "כמולונז", תבשיל בסגנון בולונז עם שום, עשבי תיבול וקצת בזיליקום מהגינה. הצלחה. מנה קלאסית ופשוטה שכל בני הבית נהנים ממנה והיא שילוב מנצח של פחמימה וחלבון. המרקם בשרני ועשיר והטעם של ה"בשר" עצמו ניטרלי ומשתלב עם הטעמים שהוספנו לו.
גם את הקציצות התבקש שנכין ברוטב עגבניות, אבל דווקא איתן הלכנו על רוטב לימוני עם מנגולד, שום וקצת אפונה עדינה לצד אורז. זאת מנה שיכולה לשבת על כל שולחן שישי בגאווה. הקציצות מתבשלות ברוטב ולא מתפרקות. אם רוצים לתת להן חימום חוזר, כיף לצרוב אותן במחבת.
ועכשיו מגיעים למוצר מעורר מחלוקת: נקניקייה. הנקניקיות של ביונד מיט עשויות בסגנון נקניקיות חזיר אירופאיות ולא נקניקיות ווינר כמו שמוכרים למשל באיקאה - לכן מי שמצפה לנקניקייה דקה במרקם חלק יתאכזב, אבל מי שדווקא רוצה נקניקייה שמנמנה שכיף לצלות במחבת ימצא מוצר מפתיע שכרגע אין שום מוצר דומה לו בשוק. אנחנו צלינו בתנור את הנקניקיות בסגנון איטלקי שהן מעט חריפות עם בצלים, פלפלים ועגבניות ונהנינו מארוחה זריזה, טעימה ומעושנת.
אין ספק ששוק תחליפי הבשר הולך ומתעשר מדי יום, ובאקלים הנוכחי נראה שכדאי לשקול לשלב אותם בתזונה היום יומית לא רק לטבעונים.