הישראלים כבר מזמן הפכו את תאילנד ליעד המועדף לחופשה אקזוטית וזולה. החופים הצלולים, הנופים והאווירה המשוחררת הם רק חלק ממה שהופך את המקום הזה לקסום כל כך. אבל למרות כל האושר הוויזואלי הזה, אם יש משהו שכולנו מחפשים בלי סוף אחרי שאנחנו חוזרים מתאילנד זהו ללא ספק האוכל המקומי - רענן, עשיר בטעמים ופשוט מושלם למזג האוויר הים תיכוני.
מלבד הפאד תאי, שהפך כאן להצלחה מסחררת, אחת המנות התאילנדיות שכבשה את הישראלים היא הבננה רוטי - קינוח שכל מי שטייל בתאילנד מכיר וישמח לפגוש על בסיס שבועי עד יומו האחרון. בחיפוש אחרי המנות הוויראליות בישראל שמנו פעמינו למסעדת רונג'אן באשדוד, כדי לבדוק אם הצליחה להביא לארץ את הטעמים האותנטיים של הקינוח הכל כך פופולרי הזה.
את רונג'אן פתחו אבי אבטה ואשתו רונג'אן - היחידה שמבשלת בתוך המטבח הקטנטן של המסעדה. היא (ורק היא) שולטת בכל מנה שיוצאת מכאן. בזמן שרונג'אן מבשלת, אבי מארח את הלקוחות הקבועים שמגיעים למקום ודואג לתחזק את כל הפרופילים של המסעדה בשלל הרשתות החברתיות.
מאחורי השם בננה רוטי מסתתרת מנה לא מסובכת במיוחד להכנה, אבל כזאת שיש להשגיח עליה מקרוב משום שהבצק הדקיק עלול להישרף בשניות (טיפ: הזמינו את הבננה רוטי כבר כשאתם מתיישבים לאכול, כי אז רונג'אן תתזמן את הכנת הקינוח ולא תיאלצו להמתין לו זמן רב). אז מה הסוד של המנה התאילנדית הפופולרית עם הבננות, החלב המרוכז, סירופ השוקולד והבצק? צפו בווידאו ותדעו.
רונג'אן. נורדאו 24, אשדוד. 054-8111585