ישראלים אוהבים דים סאם. יש משהו בכופתאות האווריריות הללו, שבכל אחת מהן מילוי מעניין ומפתיע אחר, שפשוט עושה לנו את זה. לראיה, בשנים האחרונות נפתחו בארץ לא מעט בתי אוכל אסייתיים על טהרת הדים סאם, לצד כאלה שמשלבים את הכופתאות הקטנות בווריאציות שונות בתפריט.
יש לנו אפליקציית מתכונים חדשה ושווה טילים!
רק בתקופה האחרונה הצטרפה לרשימה פלורנטין האוס המגניבה של השף שרון כהן בפלורנטין, וגם מסעדת פוראמה, שנסגרה לפני כמה חודשים באופן פתאומי למדי לצורך שיפוצים וחזרה בשבועות האחרונים בגרסה מעט שונה.
מאחורי הונג קונג דים סאם החדשה עומד ווילי טאנג, מסעדן ותיק שהיה המנהל של פוראמה בגרסתה הקודמת והוביל בעבר, במשך קרוב לשני עשורים, את מסעדת יסמין התל אביבית. טאנג עזב את פוראמה יחד עם שף המסעדה, שף הו, לטובת ההקמה והניהול של הונג קונג דים סאם בבניין הצמוד.
עוד באוכל טוב:
- קינוח טבעוני לפסח: ארטיק פצפוצי אורז
- קינואה, אבקת אפייה ועוד - האם זה כשר לפסח?
- מצאנו דרך להכין קרמל במיקרו!
בהתאם לשמה, גם הונג קונג דים סאם תציע מגוון רחב של דים סאם מסוגי בצק שונים שנעשים כולם, כמו כל יתר הרכיבים כאן, במקום, ומוגשים כמיטב המסורת בכלי אידוי. לצד הדים סאם מציע התפריט מבחר של מנות סיניות: סלטים ומנות ראשונות כמו טופו בתבלינים סיניים וספרינג רול במילוי ירקות; ומרקים כמו וון טון מסורתי או מרק אטריות ביצים בעבודת יד עם עוף, בקר, בשר לבן או כדורי דגים. המחירים של המנות צנועים במיוחד, ועומדים על כ-14 שקלים למנה ראשונה ומחירים של 28-35 שקלים למרק גדול ומשביע.
תפריט הדים סאם, שמתנוסס כאן מעל המטבח בפוסטר גדול עם תצלומים ותיאורים של כל כיסון וכיסון, מציע חלוקה לשני סוגים עיקריים: דים סאם מטוגן ודים סאם מאודה. תמצאו כאן למשל וון טון במילוי ירקות או בשר לבן (28 שקלים), גא לאי גוק, שהם כיסונים פריכים מטוגנים במילוי קארי עוף (28 שקלים), האר גאן - כופתאות בצק אורז עם שרימפס ונצרי חזרן (28 שקלים) - ודים סאם מאודה של עלה לוטוס שעוטף אורז דביק עם עוף וירקות (40 שקלים).
הונג קונג דים סאם החדשה נפתחה אמש לתקופת הרצה. המקום כולל כ-40 מקומות ישיבה, חלקם בחלל פנימי בעיצוב סיני פשוט מסורתי וחלק בחצר חיצונית. אין במקום משלוחים (אבל כן יש אפשרות לדים סאם בטייק אווי), וגם טלפון אין. הגישה היא מה שיותר פשוט, יותר טוב - אז פשוט תגיעו.
הונג קונג דים סאם. בן יהודה 9, תל אביב. ראשון-שבת 12:00־22:00. לא כשר.