"למה אין מסעדה שבה יש גם המבורגר, גם נקניקייה, גם פיצה, גם פסטה וגם נודלס"? כשהילדים מביאים לנו הברקות כאלה, לא נותר אלא להיענות לאתגר. הצורך לבחור מקום שיהיה מתאים לכולם לפעמים מאתגר את יכולות הגישור של ההורים. כשמצאנו את מתחם הפודטראקס בכניסה לקיבוץ גליל ים זה הרגיש כמו חזון אחרית הימים: מחוץ לתל אביב, לא בתוך קניון ויש בו אוכל מגוון מאוד וחנייה צמודה. יש גם אזור ישיבה נעים תחת כיפת השמיים סביב שולחנות פיקניק או באזור עם שולחנות גבוהים וכיסאות בר. המתחם פועל בימים ראשון-חמישי וגם בשבת בין 11:30 ל-22:00 ובימי שישי בין 11:00-15:00. מה אוכלים כאן? לא רק אוכל מגוון, גם טעים מאוד ובמחירים סבירים למדי.
לוניו - פיש אנד צ'יפס
הפודטראק הצהוב של לוניו מציע מנת פיש אנד צ'יפס מפנקת שלא רק הגודל שלה מרשים. אצבעות הדג הלבן עבות ורכות והציפוי שעוטף אותן מצד אחד דקיק ובו זמנית גם קראנצ'י בצורה קיצונית. מתחת לרצועות הפיש יש הר של צ'יפס טוב ולידם מוגש רוטב טרטר עם מליחות עדינה ואוממי כיפי (מנה קטנה עולה 43 שקלים ומנה גדולה עולה 62 שקלים). חוץ מזה מכינים כאן גם פישבורגר מעולה עם קציצת דג פריכה, בצל מטוגן, בצל בסומק, חסה, עגבנייה ורוטב טרטר שנארזים לתוך לחמניית בריוש רכה כמו ענן (50 שקלים).
מנה נוספת שטעמנו ואהבנו מאוד הוא קלמרי אנד צ'יפס (48 למנה קטנה או 68 שקלים למנה גדולה). המנה מגיעה עם טבעות קלמרי גדולות ורכות מצופות בציפוי דקיק ומטוגנות בשמן נקי שלא משאיר טעמי לוואי והתוצאה טעימה כמו במסעדות דגים. הפודטראק הזה מציע גם שווארמה דג בתוך פיתת גירוס גדולה ובשרנית (55 שקלים) ושרימפס אנד צ'יפס עם שרימפס גדולים ואיכותיים שמצופים בבלילה (הטעימה) של הפיש אנד צ'יפס (48 שקלים למנה קטנה או 68 שקלים למנה גדולה). האפשרות להזמין כל מנה בגודל קטן או גדול מאפשרת להזמין מהכול ולאכול ארוחת ים אחת שווה ומגוונת.
הצרפתי – המבורגרים
הצרפתי הוא פודטראק המבורגרים שבתוכו מג'נגלים 4 עובדים מלאי מרץ ומצב רוח חיובי. התפריט מציע המבורגר קלאסי (65 שקלים לארוחה שכוללת גם צ'יפס ושתייה) או המבורגרים מיוחדים (76 שקלים לארוחה). בגזרת המיוחדים יש המבורגר עם ריבת בצל וחזה אווז מעושן והמבורגר מוקרם שטעמנו ואהבנו מאוד כי הוא היה עשוי מבקר טחון גס בעל טעם עמוק של בשר איכותי. הוא היה גם צלוי טוב כך ששמר על ג'וסיות. תוספת רוטב הצ'דר הייתה שדרוג מעולה ולא מוגזמת כפי שקורה לרוב במקרים של רטבי גבינה, וריבת הבצל השתלבה גם היא לא רע. חשוב לציין כי יש בתפריט של הצרפתי גם סלט חסות עם עוף (47 שקלים), קריספי צ'יקן שעשוי מחזה עוף מצופה בפנקו (47 שקלים) וטורטייה עוף (49 שקלים). קריספי צ'יקן והמבורגר ילדים עולים 36 שקלים לארוחה – מחיר שכבר הרבה זמן לא פגשנו במנות ילדים במסעדות.
Oriental express - מטבח אסייתי
הפודטראק האסייתי היה הפתעה גדולה גם בזכות עיצוב מושקע וגם בזכות תפריט שופע אוממי. המסעדן אלון אהרונוביץ' (קאמקורה ופליים) והשף ניר כרמלי (R2M, סרגוס, זה סושי, וונג) מגישים כאן דים סאם מבצק אורז וטפיוקה ממולאים בשרימפס ומוגשים ליד רוטב פונזו (44 שקלים ל-4 יחידות), גיוזה מבצק חיטה ממולאים בשיטאקי (44 שקלים ל-4 יחידות), גיוזה עם מילוי של עוף טחון ובצל ירוק או גיוזה ממולאת בבקר אונטריב וסויה מעושנת (22 שקלים ל-2 יחידות או 44 שקלים ל-4 יחידות). יש בתפריט גם מנות באן: עם בריסקט ובצל סגול, עם ג'מבו שרימפס בטמפורה או עם סלט טופו ואטריות ואקמה ובצל סגול כבוש (44 שקלים ל-2 יחידות).
בתפריט הילדים של הפודטראק הזה מצאנו מוקפץ ולחמנייה עם נקניקייה (35-38 שקלים), כשהנקניקייה שבאמת שכדאי לטעום כאן היא הנקניקייה היפנית. מדובר בלחמנייה מאודה שמזכירה באן ובתוכה נקניקייה מבשר לבן או מבשר עוף, מיונז יוזו קושי, שאלוטס מטוגנים, בצל ירוק, צ'ילי אדום וחמוצים יפניים (42 שקלים). לטעמנו זאת מנה מיוחדת מאוד מבחינת שילוב המרכיבים והנקניקייה הייתה עסיסית וטעימה ביותר.
בפודטראק הצנוע הזה גם מנות נודלס מעולות. המבחר כולל: יאקסובה (42 שקלים) עם שרימפס/טופו/בקר/עוף (5-15 שקלים לתוספת) ואטריות אודן עם גרין קארי בחלב קוקוס (44 שקלים), מנת היאקסובה, שהייתה לא גדולה אבל טעימה ביותר, מוצלחת לטעמנו מאלה שמוגשות בלא מעט מסעדות אסייתיות. הפתעה נוספת הייתה ליד הפודטראק במקרר, שם מצאנו סאקה בפחית אישית, בקבוקי סאקה קטנים ל-2 כוסות וגם יין רוזה ומוסקט.
נונה פורטונה – פיצות ופסטות
בפודטראק האיטלקי של יוצא מסעדת טאבולה האגדית אופים פיצות מרובעות בגודל זוגי ומכינים פסטות ו-2 סוגי סלטים. אפשר להרכיב כאן מנת פסטה בהרבה וריאציות וגם לבחור מהיצע לא קטן של תוספות לפיצה. הבצק של הפיצה עבה יחסית ומזכיר פוקצ'ה עם קראסט של פניני איטלקי בקצוות. מרגריטה עולה 42 שקלים, פיצה עם בולונז עולה 65 שקלים ויש גם פיצה עם פפרוני (65 שקלים), ביאנקה עם פטריות (59 שקלים) ופיצה חריפה עם פלפלים (59 שקלים).
המעשנת של ניסן – בשר מעושן
בימי חמישי בשעות 12:00-22:00 ובימי שישי בשעות 10:00-15:00 מגיע למתחם הדוכן של ניסן אלקיים, שמוכר בשר מעושן. ניסן התחיל לעשן בשר ב-2010 והוא יודע את סוד העישון הנכון, כזה שלא מייבש את הבשר ולא מותיר טעם חזק מדי של עשן בסיבים. במהלך השבוע הוא עסוק באירועים פרטיים ובחמישי-שישי אפשר לפגוש אותו בכניסה לקיבוץ גליל ים. ניתן לאכול את הבשר המצוין שלו במקום או לקחת הביתה לפי משקל: פרגית בעישון עדין וטעים, נקניקיות מעושנות, ספריבס טלה מאוד טעים, אסאדו מפורק, אנטריקוט ופיקניה. לפעמים ניסן מעשן גם סינטה או חזה טלה. המחיר הוא 34 שקלים ל-100 גרם וכל מנה יוצאת בתוספת ירקות שחלקם מעושנים וחלקם צלויים והמבחר כולל בצל, עגבניה, סלק, קישוא, בטטה, פלפלים חריפים ומתוקים. ליד אפשר לצרף שליש בירה ב-15 שקלים.
החומוס של גליה
בימי חמישי-שבת מצטרף למתחם הפודטראק הירוק של גליה, שבו אפשר לקנות חומוס (37 שקלים למנה), סלט ירקות טרי (35 שקלים) או שילוב של שניהם יחד. אפשר גם לקנות אצלה חומוס במשקל הביתה (חצי קילו 30 שקלים) ובשבתות יש גם ג'חנון שהיא מכינה בבית (25 שקלים למנה).
המגפה הירוקה - קינוחים עם פיסטוק
המצטרף החדש ביותר למתחם הוא פודטראק בשם "המגפה הירוקה". הוא פעיל בימי חמישי-שבת ובו אוהד ושותפו אופיר יגרמו לכם להתמכר לפיסטוק. הם מכינים כאן לאטה פיסטוק עדין וטעים ומוכרים קינוח לילות ביירות פיסטוק שמכינים להם במיוחד בדלית אל כרמל. חוץ מזה יש בדוכן הזה גם מוצרים שאוהד ואופיר "מפסטקים": קרואסון ממולא בקרם פיסטוק (30 שקלים), קראפיפטיסייר פיסטוק (28 שקלים), קראק פאי פיסטוק והפתעות נוספות כמו גלידת פיסטוק במתכון סודי שמכינים במיוחד בשביל הפודטראק שמתאימה לצליאקים.