אחרי 12 שנים סגרה אחת המסעדות המוכרות ביותר בירושלים, מסעדת לבן שבסינמטק, את הדלתות - אבל לשמחתנו הפעם לא מדובר בבשורת איוב אלא דווקא בשינוי מרענן; המסעדה נפתחה השבוע מחדש בקונספט חדש לחלוטין, כמסעדה אסייתית בשם קפה אסיה.

על קפה אסיה, כמו על לבן, אחראית קבוצת אדום (שמפעילה גם את מסעדת אדום הוותיקה בעיר), והכוונה במקום היא ליצור חוויה קלילה של אוכל אסייתי מרענן עם בולטות למטבחים התאילנדי והווייטנאמי, לצד נגיעות מהמטבח האינדונזי. אוכל יפני, למשל, שהפך לאחד הפופולריים בישראל (בייחוד הסושי), אין כאן כלל.  

קפה אסיה קארי אדום (צילום: דן דבנר,  יחסי ציבור )
קארי אדום בקפה אסיה | צילום: דן דבנר, יחסי ציבור

קפה אסיה סלט בקר  (צילום: דן דבנר,  יחסי ציבור )
מחירים נוחים | צילום: דן דבנר, יחסי ציבור

התפריט של קפה אסיה מחולק לפי טכניקות בישול וסגנון מנות: מנות קאב קם שמכוונות להיות מוגשות לצד אלכוהול ומלוות אותו היטב, מנות מאודות, מנות ווק וקארי ומנות טאם טאם (מנות מסורתיות של הרחוב התאילנדי והווייטנאמי). כמו כן, התפריט כולל אפשרויות לילדים לצד היצע טבעוני וצמחוני, וכן אפשרויות של ארוחת טעימות זוגית או לארבעה, שמוצעת בעלות של 100 שקלים לאדם (לא כולל שתייה) ומאפשרת להתנסות בכל סוגי המנות.

בין המנות בקפה אסיה תמצאו באן במילוי של דג פריך עם צ'אטני נענע ומנגו ובצל כבוש (46 שקלים); דמפלינג אינדונזי במילוי של תפוחי אדמה ובשר טחון עם עגבניות ועשבי תיבול (42 שקלים); דניס מאודה ברוטב למון גראס, תמרהינדי ועשבים וסטיקי רייס (102 שקלים); סלט לאב גאי ובו פרגית קצוצה, שאלוט, מלפפון, נענע, בזיליקום, כוסברה וקריספי שאלוט ברוטב דגים וליים (46 שקלים); שיפודי סאטה עוף במיקס תבלינים אינדונזיים עם רוטב בוטנים (56 שקלים); פפר שרימפס - שרימפס מוקפצים ברוטב פלפל שחור וייטנאמי עם סלט אשכוליות (59 שקלים); ומנת סינטה א לה מינוט, טוגרשי וסום טאם (66 שקלים).

 

לצד אלה ישנן מנות עיקריות כמו סמוקי רד קארי עם בשר מעושן, קארי אדום, חלב קוקוס, צ'ילי אדום, תרד, בצל ירוק וקפיר ליים (72 שקלים); מאסאמן קארי עם טופו, עוף או בקר בקארי תבלינים דרומי, תפוחי אדמה, בצל, קפיר ליים ובזיליקום תאילנדי (64-72 שקלים); מנת פו בו וייטנאמי על בסיס ציר בשר, עם 5 התבלינים, אטריות אורז, נבטים, בצל סגול ועשבי תיבול (56 שקלים); ומרק טום יאם חמוץ-חריף עם פירות ים או עוף, שרי, פטריות, שאלוט, חלב קוקוס וצ'ילי (42-46 שקלים). מלבד המנות מוצע פה תפריט קוקטיילים, שמשלב גם הוא נגיעות אסייתיות (בדמות סאקה ותבלינים אסייתיים למשל), וכן שייקים אסייתיים באווירה פירותית.    

מי שמחפש להעז ימצא בקפה אסיה מנה אחת חריפה במיוחד, שהוחלט להביא ארצה בדיוק במידת החריפות של המקור בתאילנד. מדובר בסלט סום טאם שהוא העתק מדויק של מנה שמוגשת בדוכן אוכל רחוב פופולרי בבנגקוק, ולטענת הבעלים של המסעדה היא כל כך חריפה שלא ניתן לאכול אותה לבדה, ומרבית הישראלים יתקשו מאוד לסיים אותה. בנוסף לסום טאם החריף ישנה גרסה של סום טאם בחריפות אנושית, כך שאם אתם חוששים - תדאגו להזמין אותה.

גם מי שמחפש חוויה של קפה וקינוח יוכל לקבל אותה בקפה אסיה, אבל בגבולות הגזרה של היבשת האסייתית. תמצאו פה מגוון רחב של קינוחים ומאפים כמו פנקוטת תה יסמין עם פירות וחלב מרוכז; קרם ברולה למון גראס וג'ינג'ר; מוס שוקולד לבן ומאצ'ה; וסורבה שמוגש עם טפיוקה ומרנג. מכיוון שבלי שוקולד אי אפשר, יש כאן גם קינוח שוקולד ב-5 מרקמים שונים, ולמרות שהוא היחיד בתפריט שאין לו שום קשר לאסיה, הוא קלאסיקה שלא מחליפים.

קפה אסיה. דרך חברון 11 בתוך מבנה הסינמטק, ירושלים. ראשון-שבת 12:00-אחרון הלקוחות. 02-6737393. לא כשר