2023 היא ללא ספק שנת המאפיות בקולינריה הישראלית. החודש צפוי להיפתח בתל אביב, ברח' מנחם בגין, הסניף הראשון של רשת המאפיות הגרמנית Zeit für Brot, שחביבה מאוד על הישראלים בברלין, ובהמשך השנה צפויה להיכנס לתל אביב רשת המאפיות והמעדניות pret a manger, שקבוצת פוקס והמסעדנים ירזין-סלע מביאים לארץ. כל זה על רקע ההצלחה המטאורית של רשת מייזון קייזר הפריזאית, שחווה כפי שפרסמנו קשיים תזרימיים וטענות של עובדים וספקים לאי תשלום משכורות.
כעת אנחנו מדווחים לראשונה שה-קונדיטור הצרפתי פיליפ קונטיצ'יני מתכנן להגיע אף הוא לישראל, וימכור את הקינוחים שלו בסניף בתל אביב.
קונטיצ'יני (60) אולי לא מוכר בישראל כמו פייר הרמה או אריק קייזר, אבל הוא נחשב לאחד הקונדיטורים החשובים בעולם ולאחד המייסדים של הקונדיטוריה הפוסט מודרנית. הוא היה בין הראשונים שהעז לפרק את הקינוחים הצרפתיים הקלאסיים ולהרכיב אותם מחדש, תוך התאמתם לחך המודרני, שימוש בפחות סוכר ושילוב טעמים קלילים ומובחנים יותר (מה שהיום עושה סדריק גרולה, למשל).
קונטיצ'יני נחשב למי שהמציא את ה"ורין", הקינוחים בכוסות, מתוך רצון להרכיב ביס עם רבדים וטעמים בגרסה מותאמת אישית, וגם את הפחזניות בהרכבה במקום (choux-bun bar Conticini, שנקראות על שמו) - פחזניות שממלאים בקרם רק רגע לפני ההגשה.
במהלך השנים כיהן קונטיצ'יני כקונדיטור של מסעדות המישלן הנחשבות בצרפת (ביניהן La Table d'Anvers ו-Petrossian) ובהמשך הקים רשת בוטיקים משלו, עם סניפים בצרפת ובבריטניה. החיבה של קונטצ'יני לישראל התעצמה השנה, כשביקר בפברואר בתל אביב, אז לימד כיתת אומן בבית הספר לבישול ולאפייה דנון. בעת האחרונה הוא משתף פעולה עם השף הישראלי לירן גרודה, בעל חברת GRUDA, מפתח מזון בארץ ובעולם.
והמחירים? בצרפת חלת בריוש עולה 60 שקלים, טארט סנט הונורה מתומחר ב-35 שקלים, אקלייר שוקולד ב-23, עוגיית שוקולד צ'יפס ב-14 ואילו קרואסון חמאה 7.30 וקרואסון שוקולד 9 שקלים.