השנה האחרונה הייתה מאתגרת עבור השפים בארץ. אצל השפים הישראלים בחו"ל המצב קצת שונה: אסף גרניט הודיע על סגירת מסעדת בלגן ומיד פתח במקומה את כפרה; השף גלעד פלד קיבל את כוכב המישלן השני שלו; ואוהד אמזלג הצליח בזמן המלחמה לגרוף שבחים על מסעדתו גפן, להפוך אותה לכשרה ולהיכנס לפרק המומלצים במדריך המישלן ולרשימת 20 המסעדות הכי טובות בפריז של המגזין היוקרתי לה פיגרו. בימים האחרונים הוא הודיע לעוקביו באינסטגרם שהמסעדה נכנסה גם למדריך גו מיו. כל זה קרה מאז אוקטובר 2023, כשהמסעדה שלו נפתחה רק באוגוסט ובזמן שבנו משרת בשירות סדיר בעזה. בתחילת דצמבר אוהד ינחת בארץ ל-4 ארוחות חד פעמיות.

את דרכו בפריז התחיל אמזלג במסעדת שוק שאותה ניהל, ובאוגוסט הוא פתח את גפן, שהציעה תפריט טעימות עם פירות ים וקוויאר סביב שולחן משותף ל-25 סועדים. המסעדה זכתה לשבחים באתרים נחשבים בצרפת ובאירופה - אבל אז התחילה המלחמה.

"סימנתם בתים של יהודים בפריז עם מגן דוד כמשהו מבייש?" כתב אז השף בפוסט ויראלי באינסטגרם, "אני מסמן את גפן במגן דוד בגאווה! עם הנצח לא מפחד, עם ישראל חי!". באותו פוסט הודיע שהוא הופך את המסעדה לכשרה (ללא תעודה).

View this post on Instagram

A post shared by Ohad Amzallag (@ohad_amzalleg)


בתחילת דצמבר יגיע אמזלג לארץ במסגרת פרויקט ראונד טייבלס של אמריקן אקספרס, כדי לבשל 4 ארוחות במסעדת דריה הכשרה. יחד איתו יבשלו השף תומר טל, שעזב את מסעדת ג'ורג' אנד ג'ון (המסעדה הכי טובה של 2024), והשף רונן אליהו שהחליף את השף הלל תווקולי בדריה.

View this post on Instagram

A post shared by Ohad Amzallag (@ohad_amzalleg)


למי שלא חי כאן בשנים האחרונות, דריה היא מסעדה כשרה מודרנית שממוקמת במלון הילטון ומציעה שילובים מסקרנים בין העולמות הגסטרונומיים העשירים של המדינות שלאורך דרך המשי. מאז שנפתחה ב-2021 הוביל אותה השף תווקולי, והיום שף המסעדה הוא רונן אליהו - שעבד בפסקדו, יפו תל אביב ואנימאר והיה במשך 3 שנים השף בפועל של דריה. אליהו ממשיך את המורשת של תווקולי באלגנטיות ובתפריט הקטן והמהודק, ומגיש מנות כמו חזה אווז במלח חמשת התבלינים, קבב טלה עטוף בלחם סאג' ולחם ברברי.

המפגש במטבח אחד של השלושה - אמזלג, אליהו וטל, שהמשך דרכו עדיין לא ידוע - הוא אירוע מרגש בכל זמן, ובעיקר בזמנים שעוברים על הציבור והמסעדנות הישראלית בימים אלה. הארוחות יתקיימו ב-8-11 בדצמבר במסגרת אירועי Round Tables American Express שיזם ויצר יאיר בקייר - פרויקט שחוזר השנה אחרי הפסקה בת 5 שנים בקונספט חדש, שמפגיש את השפים היהודים הטובים בעולם עם השפים המובילים בישראל.

המחיר של ארוחה בת 6 מנות הוא 389 שקלים לסועד (299 ללקוחות אמריקן אקספרס). שפים נוספים שישתתפו במיזם הם ארז אוחיון וענר בן רפאל, ג'יאקומו חסן ומוטי טיטמן ורפאל זגה וגיא אריש.

לפרטים ורכישת כרטיסים