בתוך הכפרים הדרוזיים שעל הכרמל מתחבאים סודות קולינריים מופלאים. אחד מהם הוא פיצה אולה המיוחדת, ואם ממשיכים לנסוע במורד הרחוב וממשיכים עוד קצת עם הכביש המתפתל בתוך הוואדי שמפריד בין עוספיא לדליית אל כרמל - פתאום נגלית בקתת עץ. את הבקתה הזו בנה ראבל זאהרה, הבעלים של מסעדת הבשר המעושן טמפרטורה. ראבל בנה גם את המעשנה האימתנית באורך 7 מטר שבתוך המסעדה. חוץ מהנוף של הוואדי והאווירה של המערב הפרוע יש פה גם בשר מעושן מצוין שמוגש בנדיבות ושפע שפוגשים רק בכפרים דרוזיים.  

הנתחים של טמפרטורה (צילום: לירן מימון, יחסי ציבור)
הנתחים של ראבל | צילום: לירן מימון, יחסי ציבור

זאהרה למד קצבות ועישון במשך כמה שנים, עד שהחליט להגשים חלום ולפתוח לעצמו מסעדה. היום, מצויד בכובע קאובוי, זקן ושפם הוא מקדיש את חייו לעישון והוא יודע מה הוא עושה. כשמדברים איתו מבינים כמה הוא חקר כדי להגיע לתוצאות האלה. את ההכנות לסופ"ש הוא מתחיל כבר ביום שלישי. את הבשר הוא מעשן קרוב ל-20 שעות, אחרי שנח בתוך תיבול במשך יממה. התוצאה היא בשר עסיסי עם טבעת עישון מושלמת וטעם מושלם, עמוק אבל לא אגרסיבי.

הבשר המעושן של מסעדת טמפרטורה (צילום: לירן מימון, יחסי ציבור)
בשרים בדרגת עסיסיות מושלמת | צילום: לירן מימון, יחסי ציבור

ומה בתפריט? כאמור, ארוחת טעימות קרניבורית במחיר שלא תמצאו בשום מקום. המחיר לאדם הוא 160 שקלים וזה כולל פוקאצ'ה מבצק מחמצת של פיצריית אולה – עסק משפחתי של האנה, ארוסתו של ראבל שהיא בכלל טכנאית אקו לב ובסופי השבוע מנהלת פלור, מנהלת מסעדה, מארחת, אחמ"שית ואם צריך גם שוטפת כלים.

הכנות לסרביס - טמפרטורה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ראבל בפעולה | צילום: לין לוי, mako אוכל
טמפרטורה - החלל הפנימי עם הנוף לוואדי (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הנוף שבחוץ | צילום: לין לוי, mako אוכל

חוץ מבשר ופוקצ'ה מוגשים גם סלט ירוק, בצל מוחמץ, חלפיניו מוחמץ, צ'ימיצ'ורי, ריבת בצל, חמוצים ושום קונפי שגם עובר במעשנה. את כל זה האנה מכינה בעצמה. מבחר הבשרים כולל כנפיים, ספריבס, בשר מפורק, נקניקייה ונתח בריסקט. כל זה ב-160 שקלים לאדם. פלטת בשר זוגית עולה 300 שקלים ויש בה כ-800 גרם בשר וגם קולסלאו ובטטה מעושנת. מתי בפעם האחרונה אכלתם במחיר כזה בשר טעים ועסיסי שמתפרק עם מגע עדין של מזלג?

קשה להאמין כשרואים את המחיר ואת גודל המנה וקשה עוד יותר להאמין שמישהו כאן ירצה להזמין משהו אחר. אבל בכל זאת נציין שזה מה שמציע התפריט חוץ מארוחת הטעימות: זה מתחיל מפוקצ'ה (20 שקלים) וממשיך עם נקניקיות מעושנות (30 שקלים), כנפיים מעושנות (40 שקלים) וסלט חסה. את הבשר אפשר גם להזמין לפי משקל במחיר חסר תקדים בעולם הבשרים המעושנים: 35-38 שקלים ל-100 גרם. לקינוח, שימו לב, מציעים  כאן קרם ברולה מעושן.

נקניקיות מעושנות של טמפרטורה (צילום: לירן מימון, יחסי ציבור)
נקניקיות שראבל מכין בעצמו | צילום: לירן מימון, יחסי ציבור

מקומות הישיבה במסעדה פרוסים באזור מקורה שנראה ומרגיש כמו חוות בוקרים ובמרפסת חיצונית שפונה לנוף פראי. כשגשום או קר יש סגירה מיוחד, כשמזג האוויר טוב הכול פתוח לרווחה כדי לתת לטבע לחדור פנימה. המלצה שלנו: אל תיבהלו מזה שאין מקום, תירשמו לרשימת ההמתנה ותתחילו לפנטז על חוויה קרניבורית מאוד מיוחדת.

בוויז: טמפרטורה, שישי 14:00-18:30, שבת 14:00-17:00, הזמנת מקומות דרך אונטופו